7 september 2019
15:00

Fagersta Södra IK

Referat: Slätta SK - Fagersta Södra IK

Mardömsstart för Södra mot Slätta innebar förlust med 2-3. Redan efter 9 min så leder hemmalaget med 2-0, 1-0 kommer redan efter 90 sekunder där en ensam anfallare vinner närkampen med södraförsvaret och kommer fri med lövis i Södra målet och rullar in bollen. Slätta fortsätter att trycka på och gör också 2-0 i den 9:e minuten då man spelar runt ett stillastående södragäng. Södra har jättesvårt att skapa några farligheter mot Slätta första 30 min utan det är Slätta som för spelet. Södra får en chans efter ca 35 min då Sebba Jansson blir fälld i straffområdet och Södra blir tilldömd straff, fram stegar Max Holmberg som rullar in bollen och Södra får kontakt igen. Efter reduceringsmålet så får Södra förnyad energi och tar över spelet, Emil Zoltek får ett läge i slutet utav första men bollen går över ribban. I halvtid leder hemmalaget välförtjänt med 2-1.

Efter några ändringar i laget till andra halvlek så började Södra med att pressa Slätta hårt och skapar en hel del chanser, målvakten i Slätta gör en dubbelräddning på Emil Zolteks avslut. Bollen dansar på mållinjen ett par gånger men rensas bort utav försvarare. Södra har en kvitteringsboll inne i mål men Emil Zolteks mål blir bortdömt pga hands. Det var ett par handssituationer i straffområdet där Södra spelarna viftade efter straff där den andra situationen absolut kunde ha resulterat i en straff men domarna valde att fria. Istället så kontrar Slätta in 3-1 målet 15 min från slutet. Södra gav inte upp utan reducerar till 2-3 i den 86:e minuten efter ett självmål. Södra får den stora kvitteringschansen på övertid då Emil Johansson språngnickar mot mål men mv i Slätta gör en riktig fantomräddning på avslutet. Domaren blåser av matchen i den 96:e minuten och Slätta vinner med 3-2.

Det var ett väldigt besviket gäng efter matchen som bara kunde konstatera att serieledningen försvann.
Första 30 min var riktigt dåliga utav Södra där Slätta dominerade klart, resterande 60 min var det Södra för hela slanten men tyvärr fanns inte effektiviteten där idag. Daniel Lövgren i Södramålet som fick besked 10 min innan matchstart att Arman inte kunde stå pga sjukdom ska inte lastas för förlusten. Bäst i Södra var Sebba Jansson och kapten Jocke Larsson även inhopparen Ilyas Hirsi ska ha beröm för sitt inhopp.

Nu är det tokjämnt i serietabellen där tabellen är som följer.