Säters IP
19 juni 2019
19:00

Referat: Säters IF FK - Fagersta Södra IK

Wille avgjorde för Södra mot Säter . Södra tog en viktig 1-0 seger i bortamatchen mot Säter på Onsdagskvällen. Södra tog tag i taktpinnen direkt och skapade den första farligheten i den 5:e minuten genom Kristian Ekberg som får ett bra nickläge men bollen går utanför stolpen. Nästa läge är också Södras då Max Holmberg nickar mot mål men målvakten gör en bra räddning på nicken,.Södra fortsätter att ösa på och Wille Klasén träffar ribban med en kanon. Södra jagar ledningsmålet och får ett bra läge genom Kristian Ekberg som avlossar ett skott mot Sätermålet men hemmamålisen gör en riktig kanonräddning på skottet . Säter testar Lövis i Södramålet från långt håll men skottet gar rakt på lövis. 0-0 i halvtid där Säter inte skapar nånting och Södra bränner ett par fina lägen.

Andra halvlek är som den första där Södra rullar boll och Säter försöker kontra ... Säter får några hörnor som man flyttar fram allt folk utan att skapa några farligheter . Södra har mycket boll i andra halvlek utan att skapa nå nämnvärt förrän i den 73:e minuten då inbytte Ilyas Hirsi serverar Wille Klasén ett bra läge och wille drar sin gubbe och placerar in bollen i nät. Mycket fint förarbete utav Ilyas. Säter får ett par hörnor i slutet utav matchen men Södra håller undan och vinner med 1-0 .
Södra skulle avgjort redan i den första halvleken då man skapade några riktigt heta lägen. Andra halvlek var väldigt chansfattig från bägge håll. Södras nykomponerade försvar spelade riktigt bra och höll bra koll på Andreas Helmersson i Säter som inte skapade något i matchen förutom ett långskott som gick över . Även Daniel Lövgren i målet spelade väldigt stabilt när Säter lyfte in bollarna i straffområdet. Emil Johansson som normalt spelar på mittfältet fick spela mittback idag pga alla skador gjorde det fantastiskt bra och på mittfältet gjorde Shafick Irarema ännu en toppmatch . Nyförvärvet från Prästjordens FF Viktor Hansson fick 30 minuters speltid direkt i sin första match och visade vilken klasspelare han är . Detta var Södras 4:e seger på dem 5 senaste i serien så nu är vi definitivt med i toppstriden. Nästa match för Södra är lördag den 29:e hemma på Onsjö mot Heby AIF .