18 maj 2019
15:00

Sala FF

Referat: Fagersta Södra IK - Sala FF

Det blev en förlust för Södra mot serieledarna Sala FF på hemmaplan . Sala tog ledningen med 0-1 redan i den 4:e minuten då skytteligeledaren Jakob Alvaro Eklund rundar Arman i södramålet och rullar in bollen. Det tog ett tag för Södra att få igång spelet efter den inledande smällen. Kristian Ekberg får ett läge i den 22:a minuten när han skär in ifrån vänsterkanten men avslutet räddas utav Salamålisen. I den 27.e minuten så blir Max Holmberg frispelad utav Antonio Roca men Emil Pettersson i Salamålet är ute blixtsnabbt och räddar läget. Sala är nära att näta i den 36:e minuten men Arman i södramålet gör 2 fantastiska räddningar på nickarna och håller Södra kvar i matchen. Antonio Roca får en fin träff i den 41:a minuten men Pettersson gör ännu en kanonräddning på avslutet som är påväg mot krysset. På den efterföljande hörnan så har Kristian en nick som mv räddar pånytt. 0-1 i halvtid

Avslut mot mål Södra 5 Sala 3

Södra gör ett par byten för att försöka ändra matchbilden i andra halvlek och får ett fint läge i den 48:e minuten då Emil Zoltek prickar översidan utav ribban. Sala testar Arman i den 53 :e minuten med en nick som Arman räddar till hörna.
Södra träffar trävirket ytterligare 1 gång då Emil Johansson träffar ribban . Inbytte Artur Poghosyan avlossar ett skott som Petterson i salamålet räddar på nytt . Sala har ett fint läge att utöka sin ledning i den 61:a minuten men Arman räddar till hörna. I den 77:e minuten får Sala ett friläge som Arman gör en riktig kanonräddning på . Södra jagar en kvittering men kör allt som oftast fast i Salas eminenta försvar. Södra får ett fint frisparksläge i den 84 :e minuten men Emil Zolteks frspark går strax över . Den stora kvitteringschansen kommer i den 90:e minuten då Antonio Roca spelar ut bollen till Kristian Ekberg som drar till direkt och bollen ser ut att gå in i bortre hörnet men Pettersson i Salamålet gör ett pantersprång och tippar bollen till hörna. På den efterföljande hörnan så viftar Södraspelarna efter straff efter en misstänkt handssituation. Domaren väljer att fria . Matchen slutar med en 0-1 förlust för Södra.

Avslut mot mål i andra halvlek
Södra 5
Sala 3

Totalt Södra 10
Sala 6
Det här var en tuff derbymatch där det var mer kamp än skönspel och det verkade passa Sala bäst , Södra körde fast gång på gång i Salas försvar där mittbacken Rigest Hysko styrde och ställde det bra. Emil Pettersson i målet räddade Sala vid ett par tillfällen med ett par högklassiga räddningar. Bäst i Södra var Arman i målet som svarade för några riktigt svettiga räddningar i matchen , Jimmy Jönsson i försvaret var helt outstanding och hade många duster med Eklund i Sala som han löste bra. På mittfältet var Antonio Roca den mest tongivande spelaren och hade flera fina framspelningar som så när resulterade i mål , han hade även ett jätteskott som mv räddar i första halvlek.