• Referat: Frövi IK - Habo IF

Vinst i Jönköping Frövi vinner träningsmatchen mot Habo IF med 4-1 efter 3-1 i paus. Nya spelsättet fortsätter att trimmas och coach Fredrik var nöjd med lagets prestation. Som vanligt bjuder vi inte på någon större matchrapport i och med träningsmatch men här kommer målskyttarna. Frövis målskyttar: Rickard H 2 (varav en straff) Kevin S 2 Herrar Fotboll 24 mar 0kommentarer
  • Vecka 12

Schemat vecka 12 # Måndag: Träning 18:30-20:00 # Onsdag: Träning 18:30-20:00 # Fredag - söndag: Träningsläger Jönköping - Avresa Fröjevi: 11:00 alt Scandic Västhaga Örebro 11:30 - Träningsmatch mot Habo IF, lördag med avspark 15:00 och spelplan Rosenlunds IP Jönköping Påminner om att betala avgiften till Lasse Herrar Fotboll 16 mar 1kommentar
  • Referat: Frövi IK - IFK Örebro

Årets 4:e träningsmatch slutar i förlust (1-3). FIK gästades av IFK örebro för match på Fröjevis konstgräsplan. Vi har varit bortskämda med mycket publik på våra matcher men denna gång var det glest på läktaren och man kan gissa att snöflingor och den kalla isande temperaturen hade ett finger med i publiksiffran. Frövis coach, Fredrik, har testat flera olika spelformationer under årets träningsmatcher och gjorde så även i denna match. Efter 1-1 i paus så slutar matchen med vinst för gästerna med 3-1. 0-1 kommer på en straff efter en hands i straffområdet. (spelminut 32) 1-1, i minut 39, Johannes lägger en fin bössa i nät på ett skott ca 15 m utanför straffområdslinjen (assist Robin) I slutet av matchen får IFK Örebro göra både 1-2 och 1-3, lite för enkla mål men så blir det ibland. Det finns som vanligt både positivt och förbättringsområden efter en match men vi väljer att inte informera om detta i denna rapport då vi inte vill bjuda kommande motståndare i Närkes Allsvenska på detta... Framåt Frövi Herrar Fotboll 16 mar 0kommentarer
  • Vecka 11

Schemat vecka 11: > Måndag 11 mars: träning 18:30-20:00 > Onsdag 13 mars: träning 18:30-20:00 > Torsdag 14 mars: träning 18:30-20:00 > Lördag 16 mars: Hemmamatch mot IFK Örebro (avspark 13:00) Framåt Frövi Herrar Fotboll 10 mar 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - Gideonsbergs IF

Årets första förlust Lördagen den 9 mars gästades FIK av Västeråslaget Gideonsbergs IK. Gästerna hör hemma i västmanlands div 4. FIK gör tyvärr ingen bra match så bara att glömma matchen och blicka framåt. Slutresultatet skrivs till 1-6 etter 0-4 i paus. Frövis mål (1-4) görs av Filip Höijer. Herrar Fotboll 10 mar 0kommentarer
  • Referat: Latorps IF - Frövi IK

Vinst mot seriekollegan Latorp i årets andra träningsmatch Bortamatchen mot Latorps IF spelades hemma på Fröjevis konstgräsplan. Matchen flyttades pga isig konstgräsmatta i Latorp (vilket inte gjorde oss något). Coach Fredrik hade tagit ut en trupp om 19 spelatre som alla fick speltid i matchen. Matchen slutar med vinst för Frövi med 2-1 efter 1-1 i paus. Vi skriver inget längre referat i och med träningsmatch men här kommer några rader... I spelminut 9 får Latorp göra matchens första mål efter lite slarv av FIK i egna boxen. Snöpligt men FIK fortsätter med att spela efter sin spelmodell. FIK har ett antal bra anfall men kvitteringen dröjer till spelminut 22 då Oscar gör 1-1. Målet kommer till efter ett mönsteranfall där Jesper väggar med William A och sedan kommer in i boxens högra kant och spelar sedan in bollen till Oscar som inne i målområdet trycker in bollen i nätet - hög klass på detta FIK-anfall. Efter målet och innan paus har FIK många bra anfall men tyvärr inga fler mål så 1-1 i paus. I andra blir det inte samma fart i spelet men det finns chanser åt båda håll och vi måste nämna att Ludde i FIK-målet gär några bra räddningar. FIK har chanser att avgöra matchen och tillslut kommer segermålet som kom i minut 85 och det började med en FIK-omställning som slutar med att Kevin kommer in i boxens vänstra sida och Kevins vänsterfot placerar bollen fint i målvakts vänstra hörn och 2-1 till FIK. Vi noterar med glädje att coch Fredrik gav ungdomsspelaren Joakim speltid i andra halvlek och 16-åringen visar att det finns god tillväxt i Frövi som bådar gott inför framtiden. Herrar Fotboll 3 mar 0kommentarer
  • Match på Fröjevi

Lördagens match (2 mars) mot Latorps IF kommer att spelas hemma på Fröjevi då Latorps konstgräsplan inte är spelbar. Matchen har avspark kl. 14:00. Framåt Frövi Herrar Fotboll 1 mar 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - Laxå IF

Efter 2 träningspass utomhus, båda på halvplan på Fröjevis konstgräsplan, var det dax för årets första träningsmatch eller som huvudcoach Fredrik sa före matchen årets tredje träning-/utomhuspass och det första på helplan. Träningsmatchen spelades mot Laxå IF och tränarparet Fredrik och Dan hade kallat 22 spelare och bytte hela elvan i paus. Matchen slutar 1-1 (0-1 i paus) och får ses som rättvist. Frövis mål kom till på ett fint högerinlägg av Kevin Sjöholm som Filip Höijer förvaltade på bästa sätt genom att trycka in bollen i bortre hörnet genom att möta inlägget vid främre målområdet. Självklart finns det både mycket positivt och förbättringgsområden att ta med sig i det fortsatta arbetet inför seriestarten i början av april men det väljer vi att inte publicera i denna korta matchrapport. Framåt Frövi Herrar Fotboll 25 feb 0kommentarer