• Första förlusten

Floda vs Kungladugård. Vi gör en riktigt dålig första halvlek, dålig inställning, inget engagemang. Kungladugård kan enkelt ta ledningen och den ledningen står sig halvleken ut. Bara att glömma den! I andra är vi ett nytt lag, gör jobbet och visar glöd. Hugo Lycke spräcker rätt tidigt nollan och nu tror många på seger. Men trots att det bara är ett lag på plan som äger allt, har vi förfärligt svårt att få in bollen. Vår loja inställning i första gör kanske att vi inte får till det nu. Nu händer det som inte får hända, Kungsladugård har en chans i ett missat uppspel från oss, och gör 1-2. Vi missar dessutom en straff. Detta var inte Flodas kväll, bara att bryta ihop och komma igen med en viktig lärdom framåt. Vi kan inte bara spela en halvlek om vi vill vara med i toppen! A-Lag Herrar 20 apr 0kommentarer
  • Ny seger 3-0 borta mot Kålltorp

Efter en riktigt bra prestation tog vi en ny skalp, denna gång mot ett spelskickligt Kålltorp. Det var riktig kamp på en sen torsdagstid. Kålltorp var bollsäkra och med precisa passningar gärna kross gjorde att vi fick försvara ett stort fält. De kom ofta med löpningar på djupet. Kålltorp hade mest boll utan att få till några farliga situationer. Vi stod upp bra och slet oss sakta in i matchen. Redan tidigt i matchen hade Hjalmar ett jätteläge men lyfter bollen lite ovanför ribban. I 29 min jobbar Tobbe till sig bollen och i kamp med tre Kålltorpspelare vinner han bollen, spelar ut på vänsterkanten där Lycke sprintar sig loss, spelar in och vid bortre stolpen dyker Hjalmar upp och stöter in ledningsmålet och ställningen står sig halvleken ut. I andra fortsätter Kålltorp sitt fina snabba passningsspel, men vi ligger rätt i positionerna och gör jobbet fullt ut. I 76 minuten får vi ett inkast nästan nere vid hörnflaggan, Gimpel spelar in till Lycke som åter spelar fram Hjalmar, han vänder bort en försvarare och placerar in bollen vid bortre stolpen till 2-0. Nu mattas Kålltorp och efter en frispark som Rhodin snyggt lyfter in kan Hjalmar göra hattrick och nicka in 3-0, som också blir slutresutatet. En eloge till hela laget för en härlig inställning och noggranhet! A-Lag Herrar 12 apr 1kommentar