• Serieseger H4an säkrad

Idag säkrades serieseger i H4an!!! Seger mot tabelltvåan Sala HK med siffrorna 22-18!!!! A-lag Herrar Handboll 21 feb 2016 0kommentarer
  • Vi finns kvar!

Hej, Henrik Hietanen heter jag ordförande och aktiv spelare för Films SK Handboll. Jag tänkte med den här inledande nyheten uppdatera om att Films SK Handboll fortfarande finns och till kommande säsong har vi två lag anmälda för seriespel. Det är vårat A-lag på herrsidan samt flickor 05/06. Så här mitt i sommaren är väl intresset för handboll ganska svalt men jag tänkte försöka uppdatera den här sidan med lite information när säsongen närmar sig. Förutom våra lag i seriespel finns planer på en nystart för barn födda 08/09. Mer information kommer när säsongen närmar sig. A-laget har de senaste åren tappat en hel del spelare och nya spelare är mer än välkomna att göra oss sällskap på träning, oavsett om man tidigare har spelat handboll eller bara vill prova på första gången så är man välkommen! Hör av er på e-post till henrik_Hietanen@hotmail.com för mera information. A-lag Herrar Handboll 29 jun 2015 0kommentarer
  • Films SK - Enköping HK B

Films SK 34 - 33 Enköpings HK B Det var seriefinal i sporthallen i Österbybruk nu i helgen, i söndags, den 25 november, kom serieledande Enköping på besök för att möta våra handbollshjältar från byn. Det var staden mot bönderna, unga, vältränade Enköping mot "en aning" stabbigare Film. Det var Barcelona mot Levante för att prata spanska fotbollstermer. Och vi vann. Laget vi ställde upp med var följande; Målvakter: Alex Siitonen, Fredrik Longgren. Sexor: Henrik Hietanen, Simon Halvorsen, Tommy Pettersson, William Johansson, Mark Lundström, Jimmy Hammarsten. Nior: Henrik Dannberg, Viktor Tagerud, Tobias Karlsson, Daniel Karlsson, Jonas Norrström. Segersiffrorna skrevs till slut till 34-33 till våran favör men det blev onödigt jämnt på slutet, då vi hade en femmålsledning med cirka 6 minuter kvar, men sedan började Enköping köra man-man försvar och de gjorde det framgångsrikt och till slut var det bara ett måls marginal med 40 sekunder kvar. Nervositet. Första halvleken hade vi genomgående ledningen om jag inte minns fel, det hade vi egentligen genom hela matchen, men det varierade från 1 måls ledning till 4 mål. Vi följdes åt genom hela matchen och det var bra intensitet. Bra anfallsspel och ganska halvdannt försvarsspel vilket gjorde att det rann iväg den här matchen också. För bara en eller två säsonger sedan hade vi aldrig vunnit en match där vi släpper in 33 mål, men det är nya tider nu. Andra halvlek gick på i ungefär samma anda, halvdannt försvarsspel och ganska bra anfallsspel där vi får med alla positioner på ett helt annat sätt nu än vi fick förra säsongen, vilket gjort att vi blir svårare att försvara oss mot. Matchens odiskutabla hjälte blir självfallet Viktor Tagerud. Med mantrat "No sacrifice, no victory" offrade han ett näsben i matchen. Att han spelar utan knän i stort sett räcker inte, han offrade ett näsben dessutom. Strongt. Krya på dig, förstås. Matchens bästa målskytt blev en norrman vi inte nämner vid namn. Han drabbas av alldeles för stor hybris if I do. Och ett återkommande inslag från förra säsongen i referaten är korvrecensionerna, ett begrepp som till viss mån försvunnit den här säsongen. Men nu var vi på hemmaplan, mamma kokar korven och då blir det självklart fem av fem plus. Självklart. Hur som helst, vi gick upp serieledning efter den här matchen, med två poäng ned till Enköping som dock har en match mindre spelad. Jag har även fått klagomål att det inte kommit något matchreferat från förra helgens match, då vi mötte Sala på bortaplan och förlorade med 37-31, efter att ha släppt ifrån dom fullständigt sista 3 minutrarna. Vi gjorde en fatalt dålig insats, årets sämsta, och egentligen ingen i laget kom upp i riktigt normal standard. Jag kände helt enkelt inte för att lägga ned de 30 minutrarna det tar, minst, för att skriva ett någorlunda referat så jag gjorde helt enkelt inte det. Så nu vet ni sanningen. Men förlusterna skiter vi i, och fokuserar på vinsterna istället, och konstaterar att det var väldigt bra med publik som vanligt på plats hemma i Kulan, och hjälpte oss på planen. Det är alltid mycket roligare när det ser ut på det viset, och ja. Hjältar är vi allihopa. /T A-lag Herrar Handboll 29 nov 2012 0kommentarer