• Rögle utslagna av FIFen

Det blev återigen en ensidig historia när FIFen mötte Rögle BK i playoff. Slutresultatet skrevs till hela 0-5 för gästerna, vilket innebär att man är vidare med 2-0 i matcher! Matchen började starkt för Falu IF med ett snabbt mål av Esther De Jong efter bara 21 sekunder. Margot Huot-Marchand utökade ledningen till 2-0 senare i första perioden. I den andra perioden fortsatte Falu IF att kontrollera spelet och Paige McGuire gjorde ytterligare ett mål. Den tredje perioden var ingen skillnad när Falu IF fortsatte sitt dominanta spel. Wilma Johansson och Ashley Mccabe gjorde varsitt mål, vilket fastställde slutresultatet till 5-0. Målvakten Ida Winkler stod för en imponerande insats med en räddningsprocent på 100%. Vilka som kommer stå för motståndet i Playoff 2 är ej fastställt ännu. Detta kommuniceras ut när vi vet. Matchfakta Rögle BK - Falu IF 0-5 (0-2, 0-1, 0-2) Första perioden: 0-1 (0.21) Esther De Jong (Keagan Goulet), 0-2 (4.31) Margot Huot-Marchand (Madeline Stanley, Keagan Goulet). Andra perioden: 0-3 (4.50) Paige McGuire (Sarah Gaiser, Madeline Stanley). Tredje perioden: 0-4 (14.37) Wilma Johansson (Sara Åkerlund), 0-5 (15.43) Ashley Mccabe (Margot Huot-Marchand, Keagan Goulet). Skott: 32-37 (12-8, 12-11, 8-18). Publik: 269. A-lag Damer/NDHL 24 feb 0kommentarer
  • Seger mot Rögle i första matchen

Under kvällens match mellan Falu IF och Rögle BK på Lugnets Ishall på torsdagen stod Falu IF som segrare, då man besegrade Rögle med 5-1 i förkvalet till SDHL. Matchen inleddes med en snabb start av Rögle BK, där Arwen Nylaander gjorde första målet. Falu IF svarade snabbt genom Wilma Johansson som kvitterade och sedan följde upp med ett mål av Margot Huot-Marchand för att ta ledningen. I den andra perioden tog Falu IF full kontroll över matchen och gjorde ytterligare tre mål genom Wilma Johansson och två gånger Margot Huot-Marchand, vilket gav dem en betryggande 5-1 ledning. Den tredje perioden blev mållös trots Rögles försök att komma ikapp. Ida Winkler, målvakt för Falu IF, stod för en lysande insats med en räddningsprocent på 96,15%. Nästa match spelas på lördag, och då gästar vi Rögle BK i returmötet! Pucken släpps 12.00. Den sänds även på SvenskHockey.tv. Matchfakta Falu IF - Rögle BK 5-1 (2-1, 3-0, 0-0) Första perioden: 0-1 (1.26) Arwen Nylaander (Amalie Andersen), 1-1 (7.01) Wilma Johansson (Ashley Mccabe, Lina Wester), 2-1 (7.36) Margot Huot-Marchand (utan assist). Andra perioden: 3-1 (1.55) Wilma Johansson (Ashley Mccabe, Lina Wester), 4-1 (11.31) Margot Huot-Marchand (Esther De Jong), 5-1 (11.53) Margot Huot-Marchand (Sarah Gaiser, Esther De Jong). Tredje perioden: - Skott: 37-26 (14-5, 16-6, 7-15). Publik: 28. Bild: Markus Josefsson / Falu-Kuriren A-lag Damer/NDHL 22 feb 0kommentarer
  • Playoff till SDHL mot Rögle BK

Det har nu blivit dags för playoff-spel till SDHL, och man har fått Rögle BK i motståndet. Nu målar vi isen Faluröd och visar vart skåpet ska stå. Spendera torsdagskvällen i Lugnets Ishall och se på spännande hockey! Efter att både Skellefteå, Södertälje och Färjestad undvek att välja Falu IF i playoff-spelet, så blev det Rögle BK för vår del. Hemmamatch imorgon och bortaresa ner till Ängelholm över helgen. Matchen börjar 19.00. Varmt välkomna! A-lag Damer/NDHL 20 feb 0kommentarer