• Stars and Stripes

Stars and Stripes vid Hall Of Flame har nyligen bytt ägare. Detta uppdagades då en av våra medlemmar skulle äta och personalen informerade om att vi inte längre har rabatten på 20% på maten kvar. Jag har sökt de nya ägarna men ännu inte fått fatt i dem, så tillsvidare är det ordinarie priser som gäller för FBC Vinga medlemmar på Stars and Stripes. /mvh Peter F-01/02 30 mar 2017 0kommentarer
  • Bra helg för oss i F01/02!

Efter två matcher i helgen inkasserades 4 friska poäng och vi behåller vår tredje plats i tabellen trots en tuffare serie nu på vårsäsongen. Extra kul att vi spelade bägge matcherna med fullt lag (15 tjejer) sånär som på Emma som är på väg tillbaka från skada I fredags kväll mötte vi Zenith i Björlanda där vi gjorde en riktigt bra match. Vår nya försvarstaktik där vi backar hem och täcker av ytor gav resultat i andra perioden när vi snodde ett gäng uppspel och frejdigt vände spelet snabbt och faktiskt gick från 1-2 till 4-2 på ganska kort tid. 3 historiskt snabba mål för vårt lag! i tredje perioden var det en kamp att hålla Zenithspelarna borta från vårt mål och vi var satta under press hela perioden. Vi klarade inte hålla "bålgetingarna" borta utan fick släppa in 2 mål till 4-4. Lite snopet men faktiskt helt rättvist då Zenith var bra. Många var bra i vårt lag men vi ger ett exta plus till Cassandra som blev tvåmålsskytt och som var en riktig pådrivare från sin centerposition hela matchen! På söndag var det dags för oss att ta oss an Dingle igen där vi hade 4-0 vinsten borta med oss i minnet. Nu var det hemma i Hof inför ganska mycket folk (kul att så många tittar!) där Dingle verkligen repat mod och hade med sig en del nya spelare! Första perioden var stentuff, 0-0 och vi kände allihop att det här kommer bli jobbigt. Men vi skapade allt mer och till slut kunde Moa, med en rejäl fläskläpp från tidigare incident, sätta 1-0. Vi fortsatte vårt låga försvarspel och hade en hel del fina kombinationer framåt och några minuter in i tredje perioden satte Ronja 2-0 och vi fick lite lugn och ro på bänken. Tyvärr kunde vi bara slappna av i nån minut. För strax därpå fick Dingle frislag i hörnet och lyckades pilla in en reducering från dålig vinkel bakom en skymd Ida och nu blev det nerverna utanpå. När det är 3 min kvar kommer kvitteringen och strax därefter får vi en utvisning och det känns som matchen är på väg att glida ifrån oss. Men det är då Ylva gör säsongens kanske snyggaste och viktigaste mål. Från sin backplats snor hon bollen, sprintar runt hela Dinglelaget och med total kontroll sprätter hon in 3-2 bakom en chanslös Dinglemålvakt! Så vackert och så skönt! Vi håller undan med hårt slit och vinner med 3-2! I ett väldigt väl kämpande lag får Felicia och Ellen extra plus för en massa närkampsvinster och fina ruscher på högerkanten. Ida är bombsäker i mål och Ylva får en jättestjärna för sitt eminenta mål och fina spel i övrigt! Nu har vi Pixbo nästa helg på bortaplan, det blir en härlig utmaning där vi har allt att vinna! F-01/02 5 mar 2017 1kommentar
  • Riktigt bra match mot Pixbo!

Under ett par års tid har matcherna mot Pixbos duktiga 04 tjejer varit riktigt jobbiga. I de flesta av matcherna har vi känt oss slagna på förhand men i de sista mötena har vi ändå närmat oss dem spelmässigt. Och idag var vi faktiskt ikapp!1-1 var visserligen ett rättvist resultat men med lite flyt hade vi kunnat vinna med ett eller ett par mål. Idag försökte vi med ett lite lägre försvarsspel och det fungerade riktigt bra den första halvan av matchen. När Moa dessutom bröt ett uppspel vid mittlinjen och kontrade in 1-0 till oss fick vi matchen precis dit vi ville. I slutet av andra perioden och in i tredje blev vi lite övertaggade och föll in i vårt vanliga spel att spela ett aggressivt försvarsspel över hela banan. Det gav Pixbos spelskickliga tjejer lite mer yta att vända spelet på och det blev en svettig avslutning. 5 minuter in i tredje perioden fick en superduktig Ida i målet kapitulera för ett skott i krysset. Men med hårt jobb, lite flyt och Ida i målet så höll vi 1-1 matchen ut och vår första poäng mot Pixbo var ett faktum. Bra idag var, Ida, Louise, Cassandra, Felicia, Karin, Annie, Ellen, Sofia, Ronja, Linnea, Kajsa, Moa och Fanny. Ja, det vill säga hela laget :-) F-01/02 22 jan 2017 4kommentarer
  • Bra seriestart!

Efter höstsäsongens andraplats i serien blev vi uppflyttade en division och det var med lite oro i kropparna som vi åkte ända upp till Munkedal för att möta Dingle i seriepremiären. Skulle vårt spel räcka till i en högre division? Jodå, i den här matchen räckte det till mer än väl. I en försiktig första period med relativt låg aggressivitet för att vara oss tog vi ledningen med 1-0. Kajsa lovade mål innan matchen och löftet infriades redan i första bytet. En inbrytning från högerkanten och en patenterad dragare i bortre gjorde 1-0. I andra perioden skruvade vi upp tempot lite och ganska logiskt ökade vi på till både 2-0 och 3-0. Moa, som dittills spelat till sig ett antal lägen utan att få dit den, fick ställt in siktet efter en liknande manöver som den Kajsa gjorde i första perioden. När sedan Kajsa tryckte in 3-0 efter hårt tryck från oss hade vi kopplat ett matchvinnande grepp. I tredje perioden spelade Dingle mer fysiskt men det hjälpte inte, vi vek oss inte en tum (vi minns Felicias närkampsvinster) och släppte aldrig till några riktiga lägen. Fanny punkterade matchen när hon rätt så sent i perioden tryckte in 4-0 från nära håll. Alla jobbar och sliter för laget precis varje sekund av matchen och Ida i målet är grymt bra. Superkul start av vårsäsongen. Nu väntar Pixbo hemma på söndag, det blir en härlig utmaning! F-01/02 15 jan 2017 1kommentar