• FAIK hälsar Fredrik Karlsson välkommen

För er som kan fotbollen i kommunen så vet ni vilken kompetent målvakt vi får hjälp av i Fidde. Tog Högsby upp från elitfyran till division 3 2014 och gjorde sedan 22 matcher 2015 i trean. Var en sväng till Ruda för att sen gå till Högsby igen och nu senast i Ruda där det inte blev mkt spel förra säsongen. Vi hoppas få suget i Fidde och framförallt konkurrens till Max men även att vi inte står och faller med en målvakt i detta läge. Välkommen in i gemenskapen Fidde! A-lag Herrar 31 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: Krokstorps IF - Fagerhults AIK

Så var den spelad, årets längsta bortamatch, där vi historiskt alltid haft det svårt att ta poäng. Trots bedrövlig plan så är spelet riktigt bra, fint rull i backlinje och upp på mitten, sedan väntade köttmuren. Vi tar oss inte igenom så ofta och får inte de bästa lägena trots att de finns såklart men då får vi ej in bollen. Det dröjer till slutet av halvleken när Renato smeker in en hörna som Klas lugnt och fint möter upp med en bredsida in i mål. Inte heller i andra flyttar Krokstorp upp positionerna utan satsar på försvar och rensningar. FAIK rullar boll och hemmalaget får springa sig trötta i årets varmaste match. Det dröjer en bra bit innan Affe gör en fin insats på kanten och får in bollen snett inåt bakåt till undertecknad som petar bollen till en ngt skottfarligare Putte. En strumprullare vid stolproten stänger matchen med 10 minuter kvar. Stabil insats och fortsatt serieledning, nu är hösten igång på allvar. A-lag Herrar 13 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: Ruda IF - Fagerhults AIK

En tight derbymatch. Båda lagen spelade tight försvarsspel. Ruda fick 1 läge i 3:e minuten på en inte helt solklar hörna, där en Rudaspelare skjuter på sitt igna knä och bollen går i båge in i mål. Sedan skapar de även en målchans i slutet av matchen där Max räddar till stolpträff, här fick FAIK med sig inspark istället. Inte heller FAIK skapar extremt många målchanser och de 6-7 som fås till skjuts utanför eller in i den röda väggen. Lucke en lobb i ribban, Renato ett långskott med hög fart i slutminuterna, kryssribban! En typisk 0-0 match som Ruda får med sig ett inte helt välförtjänt mål. Ett derby som ett derby ska vara. Nu laddar vi om för nästa mot Långemåla innan sommaruppehåll. A-lag Herrar 22 jun 2022 0kommentarer