• Referat: Djurgårdens IF FF 7 - Österåker United FK Svart

Sista hemmamatchen för säsongen. Vi möter Österåker som vi snabbt ser har utvecklats sen vi mötte dem tidigt i våras, men det har vi också förstås. Vi krigar och kämpar från första minut men spelavstånden är för korta och vi antingen tappar boll snabbt eller blir tvungna att slå längre bollar. Jämn match rakt igenom där Österåker är mer organiserade men vi läpper inte till någon farlig målchans förutom ett långskott som tar i ribban i första halvlek och en halchans i tredje. Vi kommer till några fler lägen än motståndarna och på en fint slagen hörna av Ebba så slänger sig Nicolina fram och trycker in 1-0, ett resultat som står sig matchen ut. Vi gör en fullt godkänd match där vi trots vissa utmaningar med den höga pressen och svårighter att ta oss förbi deras försvar, framförallt deras mb som är väldigt duktig, så viker vi aldrig ner oss. Så kul att se hur dessa tjejer helg efter helg oavsett vad det står och hur det ser ut spelmässigt krigar varje sekund av varje match. Isabelle Ö får gröna kortet och Ebba blir matchens kämpe. F2010-4 24 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Sollentuna FK Töjnan - Djurgårdens IF FF 7

Bortamatch på fina Sollentunavallen. Vi möter ett taggat hemmalag som direkt sätter ribban för hur matchen kommer att se ut, mycket kamp och löpningar. Första halvlek är ett ställningskrig där vi börjar bra men sedan har svårt med att de lyfter hela laget vid anfall och försvara kompakt med hela laget. Inför andra trycker vi på att släppa bollen snabbare och slå längre bollar oftare, för att då få dem i obalans när de går upp med många spelare. Det är så vi tar ledningen, bollvinst högt upp med snabb passning på löpande spelare (Alicia) som då kommer fri med målvakten och sätter 1-0. Tredje är även den en kamp i 25 minuter där vi har övertaget med några vassa målchanser första 15 minuterna sedan forcerar Sollentuna för en kvittering. Det kombinerat med att vi är lite trötta gör att vi får ett visst tryck emot oss. men vi, tjejerna, reder ut stormen och en fin prestation belönas med en 1-0 seger. Gröna kortet gicj till Nicolina och matchens kämpe blev Alicia. F2010-4 15 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Djurgårdens IF FF 4 - Gröndals IK

Hemmamatch mot duktiga Gröndal. Vi startade bra och har greppet spelmässigt första 10-15 minuterna men kom inte till någon riktig målchans. Efter det kom Gröndal in i det och var bättre i andra halvan av första. I första och sedan genom hela matchen var det en väldigt fysisk match med mycket kamp då båda lagen pressade högt och hårt. Man fick inte vila med bollen mycket, så det blev många bollar fram och tillbaka. Andra är en kamp över 25 minuter där Gröndal efter lite tryck får in 1-0 i en tilltrasslad situation där vi inte lyckas få bort bollen. Inför tredje ville vi utnyttja det faktum att motståndarna inte hade några avbytare till vår fördel. Så löpningar i djupet och spela runt bollen så de sprang sig trött(are) var planen. Gick bra i perioder men tredje var väldigt lik de två tidigarte halvlekarna. I mitten av halvleken får vi en hörna från höger som Ebba lyckas knorra in. Matchen slutar 1-1, ett rättvist resultat mellan två bra lag. Isabelle L fick gröna kortet och Isabelle N blev matchens kämpe. F2010-4 15 okt 2023 0kommentarer