• Referat: Blentarps SK - Everöds IF

Känner att jag måste skriva något om den här matchen även om det gått ett tag sedan vi spelade. Det var en kämpamatch och tjejerna gjorde en bra match men var inte med riktigt med från början och blev tillbakapressade tidigt. När vi var på väg in i matchenså gjorde Blentarp 1-0 och det var ett jobbigt mål. Vi startade bättre i andra men det var återigen Blentarp som gjorde mål och trots ett jämt spel så kunde vi inte reducera. Bra insats ändå mot ett riktigt bra lag och vi tog med oss mycket lärdom från matchen. Damlaget 14 maj 2014 0kommentarer
  • Referat: Everöds IF - Vollsjö AIF

En sak är säker. När man sett denna match så är det inget snack om att dessa tjejer förmodligen är bättre på hugga ved än på att spela dragspel för saatan vad de slet för att ta hem alla tre poängen denna eftermiddag. En drömstart blev det när Linn pressade Vollsjös målvakt som inte kunde rensa bättre än att bollen tog på henne och in i mål. Kämpaglöd lönar sig onekligen!! Matchen var då inte mer än två minuter gammal och spela i ledning är ju inget vi varit så vana med men det var verkligen vår melodi för vi pressade tillbaka Vollsjö riktigt rejält och när Emilia kunde stöta in bollen från nära håll tilll 2-0 innan kvarten var spelad så var det inget snack om att detta resultat var rättvist. Under den följande kvarten så väntade vi bara på trean men tyvärr var vi inte riktigt hundra i avsluten och 2-0 stog sig bra länge och efter det så började spelet jämna ut sig en aning. Vollsjö lyckades ibland få upp bollen i banan och kunde stundtals sätta press på oss men Bella var på hugget i målet och tillsammans med backlinjen kunde de freda sig ganska oproblematiskt. Mittfältet fick slita ordentligt men detta gjorde de med bravur men mot slutet av halvleken så började lite trötthet att infinna sig i benen och med bara några få minuter kvar av halvleken så lyckades ändå Vollsjö till slut få in en reducering till 2-1 efter en tillltrasslad situation. Just då var det inte orättvist eftersom vi varit lite tillbakapressade men sett till halvleken så så var en ledning med endast ett mål i underkant. I paus var det inget snack om att vi skulle ha denna seger. Vi kände att vi var bättre position för position och att så länge vi gjorde vårt jobb så skulle detta lösa sig. Det var inte lika viktigt att göra ett mål till som att hålla Vollsjö utanför vårat straffområde och tjejerna fullföljde denna instruktion helt bländande. Visst skapade Vollsjö en del halvchanser, och det gjorde vi med, men för att Vollsjö skulle få bollen över mållinjen krävdes ett mindre överfall på Bella, något som domaren så klart inte kunde blunda för. Andra halvlek präglades inte direkt av fotbollspoesi á lá Brazilia men om en Millwallsupporter cyklat förbi hade han nog gillat det han såg, krigarhjärta! Grattis till tre välsmakande poäng, nu åker vi vidare. Damlaget 1 maj 2014 0kommentarer
  • Referat: Lövestads IF - Everöds IF

Premiär nere i Lövestad och äntligen skulle vi få se vart vi står i jäförele med vår motståndare. I början hade vi kanske lite för mycket respekt för våra motståndare men jobbade oss snart in i matchen och kunde etablera ett spel på Lövestads planhalva. Vi skapade en del halvlägen och några fasta situationer som skulle kunnat resultera men marginalerna var inte riktigt på vår sida. Tyvärr så får Lövestad ta ledningen när de kontrar in ett mål när vi kommer lite fel och det kändes inte rättvist vid det tillfället. Efter målet så visade tjejerna härlig moral och vi fortsatte att spela offensivt och skapa lägen utan att få till det där sista som skulle behövas. Istället så är det återigen Lövestad som lyckades göra mål i en liknande situation som vid det första målet. Efter målet var det lite hängande huvuden och halvleken kom lägligt så vi fick snacka ihop oss lite. Snacket i paus var positivt och tjejerna höll med om att vi var bra med i matchen och detta absolut inte var kört. Vi skulle bara tugga på och se till att vara noggranna när chanserna kom. I paus tvingades vi tyvärr till ett byte då Bella (målvakt) fick kliva av efter en smäll mot knät som svullnade upp. In i målet hoppade istället Emilia och det gjorde hon med den äran. Everöd satte direkt press på Lövestad och efter ungefär tio minuter kom reduceringen när Hanna Mårtensson tog vara på en förlupen boll från Lövestads målvakt och satte mycket säkert dit 1-2 och nu kände man att tjejerna verkligen var på gång. Efter målet så var vi lite försiktiga och det blev mycket spel i ingenmansland och mycket kamp och bästa läget hade Thora som bakåtsparkade en boll som målvakten tippade i stolpen och Emme hade en fin djupledslöpning där skottet gick rakt på målvakten. Sista kvarten spelade vi med trebackslinje och försökte skapa tryck men vi hade lite svårt att få upp bollen så vi kunde låsa fast bollen och den bästa möjligheten var en frispark strax utanför straffområdet som målvakten kunde plocka. Lövestad skapade inte jättemycket i andra men de krigade på bra och hade något skott mot Emilia i målet och de kommer nog att bli giftiga framöver. Matchen slutade med förlust med 2-1 men Tjejerna ska hålla huvudet högt för spelar vi så här så kommer det att trilla in poäng, var så säkra. Damlaget 20 apr 2014 0kommentarer