Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Eskilstuna Dansakademi

Följ

Eskilstuna Dansakademi

Följ oss för uppdateringar
Följ
Eskilstuna Dansakademi
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Eskilstuna Dansakademi
Adress Kungsgatan 5/Valvet
Postadress 63220 Eskilstuna
E-post info@eskilstunadansakademi.se
Orgnr 802540-5781
Swish 123-5483839
Kontonr 5905-0526

Om Eskilstuna Dansakademi

Eskilstuna Dansakademi är dansskolan med inriktning mot artistisk show och dans, där eleven får en stark teknisk grund oavsett dansstil. Vi erbjuder danskurser för både stora och små danselever, från 3 år och uppåt, för allt från nybörjare till avancerade dansare.

Vi undervisar inom flera olika dansstilar, t ex balett, hiphop, modern och jazz. Dansskolan har lång erfarenhet och många av våra lärare är utbildade, professionella danspedagoger. Vi är dansskolan med stor gemenskap och mysig och proffsig stämning på samma gång!

Varje läsår avslutas med en stor föreställning, Dansfestivalen, på Eskilstuna Teater, där eleverna får visa upp vad de lärt sig under året. Ibland gör grupper från dansskolan även andra uppträdanden under året.

För flera elever har dansskolan blivit första steget mot fortsatt engagemang inom scenkonsten, bl a deltagande i föreställningar som Eskilstunarevyn och Scenknutens produktioner. Vi har även elever som fortsatt sin dansutbildning på Kulturama, Balettakademin och Kungliga Svenska Balettskolan.

Eskilstuna Dansakademi är en av Eskilstunas äldsta dans- och artistskolor och en fortsättning på Charlie Rivel Jr's Dansskola med mer än 40 års verksamhet i Eskilstuna (startad 1979). Mellan 2010 och 2018 hette vi Artistiska show- & dansskolan The Pointe.

Sedan höstterminen 2022 drivs dansskolan som en ideell förening under namnet Föreningen Eskilstuna Dansakademi. Föreningen är medlem i Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Danssportförbundet. Konstnärlig ledare för dansskolan är Hanna L. Ehrlund. Våra danslokaler ligger centralt i Eskilstuna.

Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida www.eskilstunadanskademi.se. Eskilstuna Dansakademi finns även på Instagram och Facebook.