• Division två väntar 2024 - vill du vara med oss där?

Säsongen 2023 slutade i en lycklig serieseger och uppflyttning till division två. När vi summerar säsongen så hittar vi nitton segrar och elva nollor på tjugotvå matcher. Ett suveränt facit som bygger på att vi gett allt på att det ska vara svårt att göra mål på oss samtidigt som vi utvecklat vårt offensiva spel och haft en rad olika målskyttar och vackra mål under säsongen. Nu ägnar vi lite tid åt att vila upp oss efter ett fantastiskt roligt år tillsammans men snart är det dags att köra igång igen ute på planen och försöka växa in i nästa kostym på ett bra sätt. Med start 14:e november kör vi igång med träningar två gånger i veckan där vi varvar futsal och fotboll beroende på vad vädret ger oss för förutsättningar. Under den här perioden har vi öppet för provträningar för den som är intresserad av att bli en del av detta fantastiska gäng. Om du är sugen på att provträna med oss så är du varmt välkommen att höra av dig till någon av våra tränare (Henke 070 392 02 10 eller Chricke 073 726 57 49). Vi vill förstås att nuvarande klubb informeras innan provträningstillfället. Uppflyttningen innebär häftiga sportsliga utmaningar och vi försöker hela tiden skapa bättre förutsättningar för laget. Kommande säsong väntar förhoppningsvis en del längre bortaresor där vi hoppas kunna åka buss och äta tillsammans. Om det finns intresse för att vara med som sponsor kring detta eller något annat som kan hjälpa till med att lyfta lagets miljö får man väldigt gärna höra av sig till någon av oss i ledarstaben. Allez les Bleus! Seniorlag Damer 29 okt 2023 0kommentarer
  • Seriesegrare 2023!

I helgen plockade vi hem serien och guldhattarna flög i luften! Dessutom iförda snygga t-shirts från vår sponsor APS. Förstaplatsen säkrades efer en underbar 6-0-seger mot IF Mölndal där nerven fanns kvar i luften under den första halvleken då ställningen i paus var 1-0 efter ett mål av Amanda. Direkt i den andra halvleken gjorde Felicia det förlösande 2-0-målet och därifrån började glädjen att byggas upp fram till slutsignal. Övriga mål stod Julia, Honken, Mimmi och Michaela för. En match återstår av säsongen och även den spelas hemma på Rosenhill. Nu på lördag 14.15 avslutar vi året mot Hovås Billdal och därefter väntar ytterligare glädjescener. Slut gärna upp till den matchen och var med i firandet av detta fantastiska lag! Allez les Bleus! Seniorlag Damer 8 okt 2023 2kommentarer
  • Lysande seger på soldränkt Rosenhill!

I söndags var det stekande sol och glada miner på Rosenhill när vi återigen spelade på hemmaplan. Motståndet denna gång var Tollereds IF, ett lag som försvarade länge och väl men som till slut fick se sig besegrade efter tre mål i den andra halvleken. Målskyttarna denna gång var Julia, Amanda och Laifa. Vi var både förberedda och sugna på att få spela en match där vi skulle få ha mycket boll och försöka hitta luckor genom en kompakt motståndare. Efter ett inledande ställningskrig mynnade det också ut i en sådan matchbild och vi tuggade på utan att komma till riktigt högkaratiga lägen. Det brände till några gånger där bland annat Michaela och Elin kom till avslutslägen men utan att nätet rasslade. Samtidigt kände vi att vi hade bra styrning i defensiv riktning och efter en mållös första halvlek lades all kraft på att gemensamt fundera kring hur vi kunde växla upp i anfallsspelet. Det vore lätt att påstå att vi smällde in rätt växel direkt för den andra halvleken var bara någon minut gammal när vi tog ledningen. Efterlysningen om fler uppspel på våra forwards gav frukt direkt då en felvänd Michaela hittade Elin som tagit sig loss och levererade en passning till vår tredje forward i form av Julia som gett sig av i djupled. Med en suverän förstatouch bröt hon sig igenom backlinjen och pangade in vårt ledningsmål. Världens bästa start på halvleken och helt plötsligt kändes det mycket roligare att trilla boll. Amanda kom in i paus på mittfältet och tillsammans med Jessica och Laifa byttes det positioner hejvilt och vi hittade ofta trevliga ytor centralt som gav oss helt andra vägar in mot straffområdet jämfört med i den första halvleken. Det resulterade också i att två delar av den trion fick agera målskytt efter situationer där vi kommit upp med en mängd spelare runt och i straffområdet. Först ut var Amanda som med en vänsterchipp hittade nätet efter femtiosex minuter. Fem minuter senare var det Laifas tur när hon avlossade ett skott vid straffområdeskanten som singlade in i mål på ett trevligt sätt. Ett par pigga inhopp bidrog till att det kunde ha blivit ytterligare något eller några mål men det stannade på tre denna dag, en fin symbios med antalet poäng som det bidrog med till tabellen. Det vi framförallt plockar med oss är sättet vi lyfter spelet till den andra halvleken. Vi valde att bli bättre istället för att tumma på tålamodet och göra annat än det vi är bra på. Dessutom inkasserades en ny hållen nolla och vi var oerhört bra på att freda eget mål från oroligheter under egentligen hela matchen. Ett annat glädjeämne var att vi i vanlig ording hade vår supporter och hovfotograf Kewin på plats. Följs bäst via Instagramkontot @eriksbergs_if_dam_fotosida men denna gång finns också ett fotoalbum här på hemsidan. Länk till fotoalbumet. Tack Kewin för att du är med oss på denna resa! Nästa punkt i programmet är en tripp till Aspevallen där vi ska ta oss an Lerums IS i en match som går av stapeln på söndag med avsparkstid 16.00. Låt det bli helgens utflykt och kom dit och stötta oss från läktarplats. Allez les Bleus! Seniorlag Damer 22 maj 2023 0kommentarer
  • Segrare i hisingsderbyt efter hållen nolla!

I fredags var det hisingsderby när vi tog oss ut till ett soligt Torslanda för vår sjätte match för säsongen. Det blev en intensiv historia som slutade lyckligt efter två mål framåt och hållen nolla bakåt. Målen gjordes denna gång av Paulina och Michaela. Vi var förberedda på matchbilden då Torslanda är ett extremt passningsorienterat lag med skickliga spelare och glädjande nog märktes det tidigt att vi var beredda att ta oss an den utmaningen på ett fint sätt. Vi mötte upp med en härlig intensitet i försvarsspelet och bjöd inte på många lugna ytor ute på planen. Offensivt hittade vi en del fina ytor och lägen som brände till emellanåt men den där riktiga kylan i besluten saknades för att lyckas hela vägen. Laifa var den som var närmast att spräcka nollan för vår del när hon avslutade i den bortre stolpen fint framspelad av Elin. Dessförinnan hade Torslanda ett kalasläge att ta ledningen efter att vi hamnade lite snett i organisationen med en spelare mindre på planen på grund av skada. Hemmalaget hittade en fri spelare i bortre delen av straffområdet som avslutade bra men det möttes upp med en riktig klassräddning från Halvar. Till slut skulle vi måljubel. I den trettiosjunde minuten, på vår sjätte hörna, så fick Paulina in bollen i nät när den damp ner framför mål och det var oerhört skönt att få utdelning före halvtidsvilan. Ett perfekt sätt att få ny energi och fortsätta spela med samma härliga fart under fötterna. Till den andra halvleken var det främst i offensiven vi kände att det behövde skruvas lite för att få våra lägen att bränna till ytterligare och det lyckades vi också med egentligen även om det inte blev någon målkavalkad. Michaela kom in i spel och tog sig till flera fina lägen och fick testa att avsluta på alla möjliga sätt och därför kändes det också logiskt att hon var den som skulle skriva in sig i målprotokollet. I minut sextionio tog hon en smart löpning genom backlinjen och belönades med en riktigt smarrig passning av JB från vänsterkanten. Ensam mot målvakten gjorde högerfoten jobbet och ledningen dubblades. Underbart! Minuterna före hade Torslanda sitt näst bästa läge för dagen men Halvar enhandsräddade fint via ribban och förhindrade vad som hade varit ett riktigt surt kvitteringsmål. I övrigt samlade Amanda på sig ytterligare ett av sina snart patenterade ribbskott och Elin jobbade fram flera bra lägen som kunde gett nätrassel men det skulle inte bli några fler mål denna dag. Däremot var det inte färdigjublat under matchen för precis som förra veckan var det dags för ännu en fantastiskt comeback. Emmy sprang ut med matchtröjan efter två säsongers skadefrånvaro och förtjänar all respekt i världen för att kämpat sig tillbaka till det här underbara ögonblicket. Vi går segrande ur matchen och gör det efter en fin prestation där det kollektiva försvarsspelet är den verkliga pärlan. Det är lätt att bli lycklig vid sidan av när man ser hur vi följer planen och litar på att våra lagkamrater hela tiden gör jobbet. Alla sexton spelare hjälper till att ta den här matchen hela vägen in i mål och att tre poäng inkasseras. Härnäst väntar hemmamatch mot Tollereds IF. Kvart över två på söndag kickas det igång på Rosenhill och det är ingenting som tål att missas. Varmt välkomna att ta er dit och heja fram laget! Allez les Blues! Seniorlag Damer 14 maj 2023 0kommentarer
  • Tre poäng och fina mål mot Näset

I lördags var det sol och glada miner på Rosenhill när Näsets SK kom på besök för ett möte i den femte omgången. Vi tog tag i taktpinnen direkt och var väldigt dåliga på att låna ut den under matchens gång. Det ledde till seger 4-1 där Felicia hamnade i målprotokollet två gånger om och fick sällskap av Amanda och Michaela. Vi pratade om att försöka sätta vår prägel på matchen per omgående och det var snack som följdes upp med leverans. Vi kom i par trevliga attacker tidigt i matchen och fick också utdelning i den femte minuten när Felicia knoppade in en fint slagen hörna av Jessica. Ytterligare lägen skapades fram där vi bland annat hittar ett ribbskott från Amanda. Efter en stark kvart så började Näset hitta in i matchen och har sin bästa period men utan att få utdelning. Vi kravlade oss tillbaka in i handlingarna och med halvtimmen spelad gjorde vi ett mål som var galet vackert. Jessica slår en hörna till Amanda utanför straffområdet och hon skickar in bollen i krysset med en fantastisk träff. Vår kamera tycks ha krånglat med inspelningen och det känns nästan kriminellt att det här målet inte fastnade på film. Vi gick till pausvila med 2-0 och kastade oss över Ullis fruktfat. Med nytankad energi kom vi sedan ut och satte trean fem minuter in i den andra halvleken. Återigen var det Felicia som målade med en kalasträff på ett tillslag efter en hög bollvinst och passning från Elin. Med kvarten kvar reducerade Näset via hörna men den eventuella spänning som det målet kunde ha skapat såg Michaela till att döda minuter senare när hon satte vårt fjärde mål för dagen med ett vänsterskott utanför straffområdet som letade sig in vid den bortre stolpen. Matchens absoluta höjdpunkt inträffade med sjuttio minuter spelade för då gjorde JB äntligen comeback efter att ha kämpat sig tillbaka från en två säsonger lång skadefrånvaro. Helt otroligt häftigt att kämpa sig tillbaka. Hon hann bjuda på en tunnel som skapade jubel och tårar om vartannat. Från matchen plockar vi med oss tre poäng, fina mål och en bra prestation som gör det lätt att längta till nästa gång vi får dra på oss matchtröjan. Det sker på fredag när vi åker till Torslanda för ett hisingsderby med avspark 19.15. Oklart om det säljs tacos på plats så det krävs lite planering för att göra fredagen komplett men låt inte det vara ett hinder. Varmt välkomna att stötta oss på plats! Allez les Bleus! Seniorlag Damer 7 maj 2023 0kommentarer