• Räppe GoIF – Emmaboda IS

I torsdags åkte vi till Växjö för match mot Räppe GoIF i div 3 SV Dam. Denna anläggning var inte dimensionerad för att ta emot mer än 1 match i taget vad gäller parkeringar. Det var kaos och vi som inte hittar där visste inte var kan vi ställa bilarna utan att få böter? Hade underlättat om någon kunnat informera… Till slut hade vi hittat och en bra bit iväg. Efter denna lite stressiga inledning hade det varit gott med kaffe. Det var det dessvärre dåligt med… När matchen startar märks det under de första 25 minuterna att vi fortfarande var lite stressade. För spelet var inte riktigt på plats och vi hade inte hundra koll i pressen. Vi gör trots det 0-1 efter dryga 5 minuter. Efter dryga 10 får Räppe straff efter hands och den slogs helt otagbar till 1-1. När det närmar sig halvtid har vi fått bra koll på matchen och gör 1-2 som är halvtidsresultat. När andra startar är vi igång på alla cylindrar. Bollen befinner sig i stort sett hela andra halvlek på hemmalagets sida och vi spelar ut och skapar många bra anfall. Det dröjde till 70:e minuten så gör vi 1-3 och 10 min senare även 1-4. Vi från sidan hade även räknat in 1 mål till. Moa skapar sig yta vid sidan utanför straffområdet och skjuter ett suveränt skott som givetvis tar insidan av bortre stolpen och följer stenhårt mållinjen. Det var värt ett bättre öde och slutresultatet skrivs till 1-4. Vilket var fullt rättvist och en odiskutabel vinst. Förutom första 25 gör vi en riktigt bra match. De första 25 var mest att vi själva inte kommit igång riktigt och att vårt eget spel och presspel inte klaffade helt. Efter det visar vi upp ett bra spel, rörelse och stabilitet med många bra varierade avslut och försök. Allt detta tar vi med oss framåt. Bra jobbat och bra genomförd match alla, Emmaboda IS Dam. ”Matchens Lirare” blev: Ronja. Vi kan, Vi vill, Vi vågar, Vi gör. Emmaboda kommuns bästa lag, Emmaboda IS Dam! Målen: 0-1 Sandra efter inlägg från Amelia, i kamp med målvakt kan rulla in bollen. 1-2 EmelieJ, efter att ha fått bollen av Ronja på mittplan, avancerar fram och skjuter behärskat in bollen vid stolpen. 1-3 Ronja efter hörna av Ellinor, nickar först och sen petar in bollen. 1-4 Sandra. EmelieJ lägger fram bollen till Sandra som först drar backen och sen chippar över utrusande målvakt. Dam för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Räppe GoIF – Emmaboda IS

Idag torsdag åker vi till Växjö för match mot Räppe GoIF i div 3 SV Dam. Räppe ligger 2:a i serien med 5 vinster och 1 oavgjord. Vi själva har lyckats få en bra start på årets serie med 6 bra vinster. Det är alltså upplagt för en liten seriefinal. Vi kan förvänta oss att det blir en tuff match. Vi har kört på i veckan och det är ett bra go i truppen. Till matchen idag, precis som tidigare matcher, behöver alla ha med sig bra fokus, inställning och vilja. Vi måste direkt och själva få igång vårt driv, engagemang, jobb och slit. Detta för att få igång vårt spel, så ska vi ge hemmalaget en match. Vi måste ta det tuffa jobbet över hela planen, hela vägen och som lag, samt med riktigt bra energi, så ska vi göra en bra insats med bra prestation. Matchen spelas på Räppevallen, Växjö, kl 19.00, torsdag den 23 maj. Enligt prognos ska det bli bra fotbollsväder och vi hoppas på en trevlig fotbollsmatch. Vi hoppas många vill komma och stötta Emmaboda kommuns bästa lag. Vi kommer att uppdatera via appen Min Fotboll! Vi kommer att livesända matchen på Min Fotboll! Aktuell tabell: Denna Vi kan, Vi vill, Vi vågar, Vi gör. Emmaboda kommuns bästa lag, Emmaboda IS Dam! Truppen är: 1. Lina Gustafsson 2. Vera Elmstrand 5. Ronja Berg 7. Moa Petersson 8. Sandra Berg 11. Wilma Eriksson 12. Miranda Gjakova 15. Alice Larsson 21. Jenny Johansson 23. Amelia Malmquist 24. Emelie Joelsson 26. Ellinor Zakrisson 29. Tilde Elgborn Dam för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Lessebo/Hovmantorp – Emmaboda IS

I måndags åkte vi till Lessebo för bortamatch i div 4 Dam och match mot Lessebo/Hovmantorp. Idag var vi igång direkt med presspelet och gjorde det jobbigt för hemmalaget. Dessvärre gjorde vi lite missar efter dryga 10 minuter i vårt defensiva omställningsspel och deras långbollar gick fram till anfallare och de kunde göra både 1-0 och 2-0. Efter 20 minuter fick vi även grepp om de långbollarna och vi själva spelade bra fotboll. Vi skapade också flera bra lägen. Med ett par minuter kvar lyckas vi reducera, perfekt innan halvtid och ställningen var 2-1. Det målet och lite snack i halvtidspausen gjorde att vi fortsatte göra en spelmässigt bra match. Tyvärr mitt i all vår press får de en lång omställning och gör 3-1. Vi fortsätter spela och gör bara några minuter efter 3-2. Målmässigt kom vi idag inte närmare och hemmalaget lyckas hålla undan. Sur förlust. Vi spelar en bra fotboll och det känns inte helt rätt. Lite tråkigt att långtjongandet lönade sig. Vi får dock ge hemmalaget att de var effektiva på sina chanser och kompakta defensivt. Vi tar nya tag framåt. Vi tror att det, i slutänden, kommer att löna sig att spela fotboll. Bra jobbat, spelat och aldrig ge oss, Emmaboda IS Dam. Vi har nu också infört ”Matchens Lirare”. I denna matchen blev det: Jenny. Vi kan, Vi vill, Vi vågar, Vi gör. Emmaboda kommuns bästa lag, Emmaboda IS Dam! Målen: 2-1 WilmaF på frispark. 3-2 Ellinor, tar bollen från en hemmaspelare och går fram och lägger in bollen. Dam för 6 dagar sedan 0kommentarer