19:00

Glömminge-Algutsrums IF

Referat: Emmaboda IS - Glömminge-Algutsrums IF

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Torsdagen 30 juni mötte vi Glömminge-Algutsrums IF på IP. Upplägget innan match var att hela tiden ha fräscha spelare på plan då temperaturen var hög och att rulla på mycket folk. Vi tar tag i taktpinnen omg med bra fart och passningar och låter motståndet få jobba ordentligt med tråkiga löpningar. 1-0 efter 9 min gör vi bra då "enkla"mål är välkomna. Med en fin pass av Moa i straffområdet till Vera så är målet helt öppet . 2-0 i 16:e är riktigt vackert det med då vi byter kant från höger till vänster och Tilde har hittat yta och kommer med ett fint inlägg in i straffområdet där Ronja är fint placerad och kan raka in bollen . 3-0 21:a min är ett liknande mål fast där nickar Vera en bra boll som MV räddar men Joel är där på returen precis som man ska vara och petar in bollen. Vi skapar ett gäng med chanser resten av halvleken men 3-0 står sig. Andra halvlek: Vi känner nog alla att vi är rätt så överlägsna i matchen och vi går kanske inte riktigt för fullt inledningsvis men vi har kontroll . I 55 min kommer 4-0 och ytterligare ett klassmål denna gång av Amelia som tar ner på bröstet , låter den studsa en gång och trycker upp bollen nästan i klykan ,, snyggt. 5-0 genom Vera ass av Joel är såklart snyggt det med då " rätt"spelare får bollen i 70 minuten . Matchen slutar 5-0 och både spel och chansmässigt så var vi helt överlägsna och det finns egentligen inte så mycket att plocka fram där motståndet skapade något farligt läge. En väl genomförd match där alla får extra plus??. Trevlig sommar nu till alla gula spelare /ledare och supportrar ??