• Referat: Eksjö HC - Skärblacka IF

Fortsatt tungt poängmässigt för Eksjö HC efter en förlust mot Skärblacka. Första perioden är spelmässigt jämn, bortalaget är trots detta de som går in med en tvåmålsledning. Detta efter att EHC blir hårt straffade för de misstag man gör försvarsmässigt i de situationerna. Andra perioden är Skärblackas, man spelar en bra hockey medans Eksjö går ner sig lite i sitt spel. Man gör ett mål i perioden då Alwin Albertsson snyggt styr in Sebastian Sälls skott mellan benen på målvakten. Tredje perioden börjar med ett snabbt mål av hemmalaget genom Johannes Walett och det sätter standarden för de sista tjugo minuterna. Det är målfyverkeri de första 3.30 med fyra mål. Tre av dem är av Eksjö som helt plötsligt har 4-6 på tavlan och vittring på mer. Tyvärr så gör bortalaget mål på de vassa lagen de har i den tredje och slutresultatet blir 4-8 A-lag Herrar 3 dec 2021 0kommentarer
  • Referat: Åseda IF - Eksjö HC

Sjukstuga i EHC som ändå krigade och kan åka hem med huvudet högt Det var 1 (!) ordinarie back med i uppställningen när Eksjö skulle spela bortamatch mot seriesuveränen Åseda på bortais. Lägg dessutom till att det saknades tongivande forwards som inte heller kunde medverka. Dock följdes gameplanen att prioritera defensiven och göra så att Åseda fick en tråkig match där de fick slita för att skapa något. Det lyckades bra i tre perioder där ingen faller ut ramen och sliter som djur. Plus denna match till våra juniorer Wiberg och Käll som gör det jättebra, Käll täcker dessutom ett skott med 6 sekunder kvar av matchen och visar att det finns attityd i laget. Robin Beckman i målet gör med en bra match, plus även till duracellkaninen Christian Sollin som kör mer än han egentligen orkar. Ny match mot Virserum nästa söndag. A-lag Herrar 21 nov 2021 0kommentarer
  • Referat: Eksjö HC - Lenhovda IF

För många utvisningar sänkte ett Eksjö HC som gjorde första halvan av mat hen bra. Första perioden är jämn även om EHC än en gång släpper in det första målet väldigt tidigt. Men efter dryga sex minuter kvitterar Alfred Hugosson i powerplay framspelad av Säll ock Rasmus Nilsson. Detta resultat står sig sedan perioden ut. Andra perioden började bra för hemmalaget då Alfred Hugosson än en gång gjorde mål, med ett rappt skott satt pucken riktigt snyggt bakom målvakten. Tyvärr så firar tydligen laget målet lite för mycket då en av domarna hittar en obegriplig utvisning för unsportmanlike conduct. Lenhovda kvitterar i detta powerplay och efter detta så får bortalaget flera chanser i numerärt överläge att ta ledningen. Det gör man med dryga två minuter kvar, även det ett tveksamt mål då klubban som styrde in pucken var väldigt hög. I den tredje perioden är EHC med målmässigt tills 5-2 kommer i öppen bur med några minuter kvar och stänger matchen. Oskar Johansson i hemmamålet gör en strålande match och räddar Eksjö flera gånger både i andra och tredje perioden. Även tvåmålsskytren Alfred Hugosson gör en bra insats. A-lag Herrar 20 nov 2021 0kommentarer