Nu drar innebandysäsongen igång igen med många härliga träningar, spännande matcher och underbar laganda. Vi tränar tisdagar och torsdagar i Ekenhallen. Första veckan består av barmarksträning i motionsspåren vid Torrekulla och bakom Kållereds ishall. Väl mött och passa på att ta med era kompisar som är nyfikna på innebandy. P04/05 10 aug 2019 0kommentarer
  • Bildkollage från cup

... och så ett litet bildkollage. Självklart vill vi tacka alla föräldrar som var med och stöttade spelarna och oss tränare. P04/05 16 apr 2019 3kommentarer
  • Dramatik i Linkeboda

Det var en trevlig helg med många intryck att ta med sig hem. I den bestående bilden av ett kaosartat klassrum fullt med sovsäckar, chipspåsar, svettiga strumpor och telefonladdare överallt, ryms också en kamratskap och en respekt killarna emellan. Vi delade på en väldigt liten yta, och på väldigt lite frisk luft, men det kändes ändå befriande att hänga där, och man fick en tillbakablick från en svunnen tid då en grupp tjejer två rum bort kunde uppta 100% av ens hjärnkapacitet. Det var aldrig jobbigt för oss ledare eftersom killarna låter varandra bara vara som de är. Det kunde vara en lite tuff jargong, men ingen kritik eller gnäll. Bilden är tagen på Lördagskvällen då killarna efter att ha jagat boll hela dagen studsar ner till city till techno-musik i blåtandsspelaren. Innebandy då? Jodå, redan på fredagen så mötte vi "Ackers" från Åkersberga. Efter ett tidigt ledningsmål var vi peppade men de pressar högt och vi faller tillbaka i lågt försvar. Detta straffade sig snabbt och efter några "pass-direktskott-mål" så kunde vi konstatera att de var det bättre laget (som vann B-finalen senare). På lördagen mötte vi Ledberg och vi pratar en del om att sätta hög press för att undvika hamna i samma situation igen. Vi står upp bra och lyfter vårt spel och visar riktig kämparanda i underläge. Även detta lag visade sig för svåra och de tar sig senare till A-final. Vi är i en tuff grupp, och i innebandy är det små marginaler (och små hallar för tillfället). När vi spelar mot Shelby sharks har vi tryckt ännu mer på att pressa högt och att hela laget måste jobba för att "ta sin kille". Det är svårt att inte titta boll men vi ser en tydlig förbättring i den här matchen, och en järnvilja hos killarna trots att bollen inte studsar vår väg. Ny dag, nya möjligheter. Vi ställs mot Lillån (från Örebro) som kom trea i sin grupp. Här lyckas vi ta grepp om matchen på ett sett som vi inte gjort tidigare men de har några riktigt bra skyttar och det står ett-noll i paus. I början andra perioden får de in två-noll målet och det känns blytungt. Men vi lyckas kvittera snabbt och i slutminuten kommer äntligen kvitteringen till 2-2. Vi spelar av förlängningen och straffdramatik väntar. Ska vi lyckas vända detta? Eken har strategin att skjuta, medan Lillån väljer att finta och försöka "dra" målvakten. Det visar sig vara svårt att finta bort vår målvakt. När vi räddar deras fjärde straff är segern ett faktum och det utbryter vilt jubel (från Eken-bänken) och spelarna rusar in på plan. Med darr på ribban så tar vi vår första seger, och vi är vidare till semi-final. Vi spelar jättebra i semi-finalen men killarna har sprungit väldigt mycket och är trötta och vi förlorar en jämn och bra match mot Täby. Vi tränare är jättestolta över killarna och deras laganda och kämpar-insats. Trots motgångar så laddar de om och spelar bättre och bättre och vinner till slut en väldigt underhållande match. Men mest glädjande är att se kamratskapet och att de verkar trivas tillsammans. Vi stänger butiken för i år med en match mot föräldrar och sedan hoppas vi så klart att alla killar är sugna att kliva in i hallen i början av hösten. Väl mött! P04/05 16 apr 2019 2kommentarer
  • Stenungsund borta

Dags för en ny tuff match. Stenungsund borta i deras fina hall. Som vanligt ville vi försöka hålla högt tempo från start. Något vi lyckades väldigt bra med den här matchen. Vi låg på och lyckades erövra bollen högt upp i plan. Det resulterade snabbt i ett mål framåt för vår del. Kul att vi får utdelning när vi spelar på det sätt vi önskar Stenungsund använde sig av samma taktik och pressade högt, vilket ställde våra backar och gjorde det svårt för dom att hitta uppspel. Helt rättvist så lyckades våra motståndare att kvittera. Men vårt massiva tryck resulterade ganska snart i ett nytt mål framåt. Matchen höll ett högt tempo. Vi släppte in ett baklängesmål innan perioden var slut. Andra perioden var ett riktigt ställningskrig där chanser vaskades fram av båda lagen, men inget mål noterades för något av lagen. I den tredje perioden började killarna bli trötta efter det höga tempot, men dom lovade varandra att kämpa till slutsignalen ljöd. Det blev en ganska tuff period. Först tvingades vi spela boxplay och direkt efter fick vi ett powerplay. Där lyckades Stenungssund få fart på en av sina killar och fick ett friläge som han förvaltade väl. Underläge med ca fem minuter kvar. Vi satsade framåt, men det resulterade tyvärr i två snabba kontringar emot oss och slutresultatet skrevs till 5-2 till Stenungsund. P04/05 12 mar 2019 0kommentarer