• Referat: Tranås FF - Emmaboda IS

Miraklet i Tranås ! Eftersom vi numera använder appen Sportswijk för att följa våra matcher så har matchreferaten denna säsongen uteblivit på hemsidan. Men efter DM kvartsfinalen borta mot Tranås behövs lite mer utförligt referat. Redan vid lottningen så visste vi att Tranås borta en vardag skulle bli en tuff utmaning. Avresa i princip direkt efter en lång skoldag med mat/dryck i bilen. Utöver det så ställde ett vägarbete till det för oss på vägen upp vilket gjorde att vi fick kortare tid för våra förberedelser. Redan vid matchstart så syns det på Tranås att de är ritktigt på hugget. De springer oerhört från första sekunden samtidigt som vi inte var med alls. Till råga på allt så får de 1-0 i tredje minuten, 2-0 i femte minuten och 3-0 i minut 14. Målen som de får är relativt lätta och uppkommer tack vare att vi inte är med. Under denna inledning är det i stort sett en överkörning och sifforna kunde varit större. Men vändningen kommer tack vare att vi tidigt efter deras 3-0 mål får in en reducering. Då får vi upp humöret och börjar spela mer aggressivt, vinner dueller samtidigt som deras entusiasm avtar en del. Redan 3 minuter efter vårt reduceringsmål har vi skott i ribban och ytterligare några minuter senare får vi en straff för en solklar hands på deras spelare. De får i samband med detta en spelare utvisad i 10 minuter. Tilde placerar säkert straffen och 3-2 är ett faktum. Med en spelare mer på plan så har vi hyfsad bra koll på spelet även om de är fortsatt giftiga med sina instick och djupledsbollar. Kvitteringen kommer dock med en tjej mer på plan i minut 29. Inte nog med det utan några minuter efter det så gör Tilde sitt hattrick och ger oss ledningen för första gången i matchen. Det står sig till pausvilan. I andra får vi en smakstart med mål redan efter 3 minuter och det känns lite lugnare. Det är fortfarande mycket kamp på planen men vi har fortsatt relativt bra kontroll på dem, men sedan kommer det en genomlöpning av en av deras mycket snabba spelare som säkert placerar in 4-5 målet. Då återstår det 22 minuter av matchen vilket skulle bli en nagelbitare utan dess like. Automiskt backar vi hem och försvarar oss så vi har väldigt få chanser framåt i slutet på matchen. Tranås maler på och har ordentlig vittring på kvittering. Många hörnor och en del frilägen som Hanna räddar. Så i den 61:a minuten kommer deras chans - straff tilldömd för en handssituation. Lyckligtvis för oss placeras bollen tätt utanför Hannas vänstra stolpe och vi har fortsatt ledning. Matchbilden förändras inte nämnvärt utan de skapar fortfarande lite chanser och hörnor samtidigt som vi försvarar oss bra. Efter 4 tilläggsminuter så blåser domaren av när klockan står på 74 minuter, vi är i semifinal. En otroligt nervös match att stå vid sidan om. Det var två väldigt jämna lag och det kunde i princip slutat hur som helst. Hade de fått in 4-0 istället när vi fick 3-1 hade det säkert sett annorlunda ut. Spelet var sisådär, vi kan betydligt bättre men Tranås gjorde det svårt för oss. Mest imponerande är vändningen och den mentalitet som tjejerna visar. Förra säsongen hade vi svårt, näst intill omöjligt, att vända matcher när vi släppte in första målet - nu vänder vi med 3-0 i baken efter 14 minuter - otroligt imponerande. Som Liverpoolare så har man i minnet "Miraklet i Istanbul" när vi låg under med 3-0 i halvtid i Champions League finalen 2005. Lyckas vända det till 3-3 på knappt 10 minuter för att sedan vinna på straffar. Det som utspelades sig i Tranås kvällen den 8 juni kommer att klassificeras som "Miraklet i Tranås". Nu ser vi fram emot en semifinal i DM mot Kalmar, Tingsryd eller Habo. Hade varit riktigt kul med en semifinal hemma inför storpublik på Emmaboda IP. Emmaboda IS F03 är bland de 4 bästa F03-lagen i Småland - sug på den !! Avslutningsvis så måste ett speciellt omnämnande ske för vår målvakt, Hanna Runesson. För 6 månader sedan hade hon knappt haft målvaktshandskar på sig och den insats som hon gör i Tranås är helt otrolig. Stort tack också för hjälpen av tvillingarna Zackrisson som bidrog med 2 mål. Riktigt kul också med att så många följer oss på Sportswijk och alla glada tillrop. Nu laddar vi om och tar emot Mönsterås för seriematch på söndag. Hoppas på mycket publik på Simhallsplanen. Stolta ledare för Emmaboda IS F03 F-03 9 jun 2017 0kommentarer
  • Följ tjejerna på matcher o träningar

Hej! Här kommer en länk för att följa vårt lag Emmaboda IS F03 på Sportswik. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss på Sportswik och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! Hälsningar, Mathias Ekström https://sportswik.app.link/ECQAg9lRIC F-03 28 apr 2017 0kommentarer
  • Träningshelg

Som vi tidigare informerat om kommer vi köra en kick-off för EIS F03 nu till helgen. Obligatorisk närvaro så viktigt att samtliga medverkar så mycket man kan. Preliminärt schema: Lördag 22 april: Kl 10.00 - 12.00 Teori, målsättning och ambitioner (Emmboda IS klubblokal). Kom omklädda med träningskläder. Kl 12.00 - 12.45 Lunch Kl 12.45 - 13.45 forts med individuella målsättningar (Emmaboda IS klubblokal) Kl 14.00 - 15.30 Träningspass (Simhallsplanen) med Krille Rantanen. Susanne kör rehab för de som inte kan medverka på övriga övningar Kl 15.30 - 16.00 FIka/Mellanmål i Emmaboda Simhall Kl 16.00 - 17.00 Styrka i bassäng eller gym Kl 17.00 - ca 19.00 Bad och valfria aktiviteter i simhallen Kl 19.00 ---- Pizzakväll hos Susanne Medtag inomhusskor, badkläder och kläder för kvällen. Söndag 23 april: Kl 10.00 - 11.30 Träningspass (Simhallsplanen) med Ebba Fyhr. Jonas Sjöberg kör teori och praktik med målvakterna. Möjlighet till dusch och omklädning finns på Simhallsplanen. Återkom till någon av oss ledare om ni har några frågor eller oklarheter. Ser fram emot helgen /Ledarna F-03 18 apr 2017 0kommentarer