• Referat: Emmaboda IS - Team Södermöre

I den första hemmamatchen för säsongen välkomnade vi Team Södermöre till Emmaboda. Mathcen flyttades till konstgräset pga allt regn som gjort Simhallsplanen för blöt men under matchen var det ändå mycket uppehåll. Vätan gjorde dock att det blev ett snabbt underlag och inte alltid lätt för lagen att hantera bollen. Under första halvlek var det mycket spel på mittplan och en del bortslagna passningar. Bitvis hade vi några fina kombinationer men den sista avgörande passningen hittade allt som oftast inte rätt. Mycket få målchanser för båda lagen under första halvlek där vi egentligen enbart hade ett riktigt avslut. Första halvlek slutar 0-0. Andra halvlek fortsätter på samma sätt men känslan är att vi har lite mer boll och hålelr bollen lite inom laget än Team Södermöre. I mitten av halvleken får vi en hörna som blir bra slagen och Mirre får huvudet på och bollen letar sig in i mål. Kan vara första nickmålet i historien för EIS F15 ?! Efter ytterligare ca 5 minuter så är det ånyo en hörna från vänster som blir bra slagen men nicken går denna gång i stolpen, men studsar ut till Melinda som håller sig framme och petar in 2-0. Två riktigt bra slagna hörnor där vi gör bra löpningar i straffområdet och är på hugget har gett oss en stabil 2-0 ledning. Tyvärr är vi sedan nästan omgående alldeles för passiva vid en genomlöpning av Team Södermöre och de reducerar väldigt tidigt med ca 15-20 minuter kvar av matchen. Det märks att Team Södermöte fått vittring och börjar få en högre intensitet men utan att skapa de där ritkiga chanserna. Vi har också en hel del långbollar mot Julia som är på väg att hon får tag på för att avgöra matchen. I slutet säkrar vi hem med en 4-1-4-1 uppställning och har det under kontroll till matchens slut. Matchen var jämn och det kan nu i efterhand konstateras att första målet var nog avgörande för var trepoängaren skulle hamna. Totalt sett hade vi nog lite mer boll med lite mer halvchanser än våra motståndare och det var kanske logiskt att det till slut avgörs på 2 fasta situationer. Bitivs som nämnts hade vi några bra kombinationer men tyvärr fick vi inte till de avgörande passningarna. Nu blir det ny tuff match på söndag mot Rödeby där vi har många spelare borta av olika anledningar. Vi tar med oss den inställning vi haft i de två inledandee matcherna som varit mycket bra. Härligt jobb tjejer /Ledarna F-00 15 maj 2015 0kommentarer
  • Referat: Mönsterås/Timmernaben - Emmaboda IS

Seriepremiären för F15-laget slsutade med stabil seger mot Mönsterås/Timmernabben. Matchen spelades på det oklippta naturgräset i Timmernabben med en ganska skön kväll utan regn och mörka moln. EIS ställde upp med 16 spelare födda 00, 01 och 02. Inledningen på matchen kännetecknades av mycket felpass och kamp på mitten. Från vår sida var det säkert en del nerver som spelade in då det var första seriematchen medan Mönsterås/Timmernabben hade 2 seriematcher i benen. Det skapades en del halvchanser men successivt kändes det som vi tog över mer och mer och i mitten på första halvleken sprang Julia igenom motståndarnas backlinje och fick iväg ett skott som letade sig in. Under resterande tiden av halvleken skapade vi lite chanser via hörnor och spelet var till mestadels förlagt till deras planhalva. Emily i vårt mål hade mest involverad i spelet via bakåtspel från vår sida. 1-0 stod sig halvleken ut. Efter pausen hade Mönsterås/Timmernabben taggat upp en nivå och det blev lite mer fysiskt spel och vi var inledningsvis inte med. De skpade också sin bästa chans via misstänkt offsideläge men Emily räddade skottet. Efter ca 10 minuter får Maja en djupledsboll som hon fångar in och placerar säkert in 2-0. Tyvärr så fortsatte intensiteten från våra motståndare och relativt snabbt efter vårt 2-0 mål får de läge för reducering och lyckas placera skottet säkert förbi Emily. I detta läget gör vi vår sämsta del av matchen då det är lite skakigt och vi är lite tillbakatryckta, dock utan att de skapar några farliga chanser. Vi lyfter oss dock och successivt kommer tillbaka igen. Efter ett tag får vi en hörna som blir lite tilltrasslad och Sidaona håller sig framme och stöter in förlösande 3-1. Därefter har vi fortsatt bra kontroll på matchen och spiken kommer också efter ett mycket vackert anffall från EIS. Bollen förlfyttas på vår vänsterkant med fin upprullning som slutar med ett långt inlägg av Julia där Moa C möter upp på bortre med ett mycket vackert avslut. Riktigt fint spelmål till 4-1. Mönterås/Timmernabben lyckas få in en reducering till 4-2 efter en genomlöpning men vinsten kändes inte hotad. Vi gör en förhållandevis bra match med tanke på att det var premiär och lite svårspelad plan med det långa gräset. Starkt och stabilt på samtliga lagdelar. Bra jobb tjejer !! //Ledarna F-00 8 maj 2015 0kommentarer