Trollenäs IF

Referat: Eslövs BK - Trollenäs IF

Säsongsavslutning

Säsongsavslutning och match mot Trollenäs som redan klara seriesegrare. Derby och att gå genom serien utan poängförlust talar för motivation och tändvätska. Att vara redan klara seriesegrare gör kanske att man inte har den där nerven som behövs för att man ska tända till det där lilla extra.
Vi börjar också lite trevande och låter Trollenäs komma upp i ett par anfall men efterhand så tar vi tag i taktpinnen även om rörlighet och tempo i passningsspelet inte gick att känna igen riktigt. Trollenäs spelar disciplinerat och ligger rätt i positionsspelet vilket gör att vi har svårt för att skapa de där riktiga målchanserna.
Efter ca 20 tar dock Leon ett bra intiativ och bryter linjen genom att löpa i djupled och får en pass av Ludde som han förvaltar fram till 1-0 med ett välplacerat vänsterskott i burgaveln. Efter att mest ha rullat i sidled så gör målet att vi i alla fall börjar att hota lite mer i djupled också.
Efter en halvtimme så skaffar Altin en straff till oss som Filip förvaltar fram till 2-0. Bara ett par minuter senare rullar vi upp Trollenäs efter ett mönsteranfall och Jasse sätter 3-0 med högerfoten.
Vi går till pausvila med 3-0 och pratar i halvlek om att vi ska höja bolltempot ytterligare och ta ännu fler löpningar i djupled. I andra halvlek tröttnar motståndarna rejält och de har förutom ett skott i ribban ur snäv vinkel knappt något bollinnnehav på vår planhalva.
Vi skapar många fler chanser än i första halvlek men gör bara ett mål till genom Lukas framspelad av Ludde. Med lite mer skärpa i boxen och i sista avgörande passen och avslutningarna hade det lätt kunnat bli ett par mål till.

På det hela avslutar vi snyggt och ännu en gång får vi se att våra yngre killar från P05 kommer in och gör bra ifrån sig. Både Lukas och Jordan bidrar på ett bra sätt till vårt spel.
Vi visar en bra vilja att jobba för varandra, inte bara i offensiven utan även i defensiven och de potentiella farligheter som faktiskt skapades bakom vår mittfältslinje avväpnades effektivt av vår backlinje. Ofta jobbar vi exemplariskt med press och understöd när vi får ett överläge i numerären.

Vi står nu som seriesegrare med maximala 33 poäng efter elva matcher och har endast fyra insläppta mål. Smaka på den, fyra insläppta mål på elva matcher, det är riktigt bra!
Inget lag har gjort mer än ett mål på oss och vi snittar nästan fem mål framåt per match. Detta bevisar bara vad vi ledare sagt hela tiden och det är att vi är ett lag för division 1 och nu är vi där.
Lite oturligt för våra spelare födda 01 är att de inte fick möjligheten att spela på den nivån under året.

Nu tar vi en välförtjänt vila och sen drar vi igång igen i november med sikte på fina resultat i HJ division 1 Skåne.
Tack för en bra och väl genomförd höstsäsong!