12:00

Torns IF

Referat: Eslövs BK - Torns IF

Tung förlust efter avgörande i 87 min

Sista matchen i DM och spel om tätpositionerna i gruppen. Torn något före på målkvot inför matchen.

Matchen börjar med uppförsbacke då vi redan i minut 4 släpper till en hörna där Torn gör 1-0 efter en skarv som letar sig in i bortre. Tuff start på matchen, men vi repar omgående mod och hela första halvleken för vi spelet, vilket 8-2 i avslut skvallrar om. En stark forcering ger oxå en helt rättvis kvittering till 1-1. Vi står upp föredömligt och skapar i många man/man läge chanser på egen hand. Urkraften fanns där och ett fint samarbete gör att vi går till vila med positiva vibbar.

Andra halvlek börjar med ett större bollövertag för Torn, vi får nu försvara oss betydligt mer och faller tillbaka i planen. Men desto större chans på snabba omställningar, något vi börjar inse en bit in i andra.
Torn börjar nu skarpare att etablera ett spel på vår planhalva, några fasta som blir farliga och skotten utifrån kommer allt närmare. Matchen börjar närma sig slutet och vi jobbar intensivt i vårt försvar för att frejda oss. Några kontringsläge där vi har vittring på mål, men det vill sig inte i avsluten,
Tre min innan slutet får så Torn ett skottläge som ger en drömträff och ridå ned, 1-2, tungt tungt...känns inte riktigt rättvist sett över 90 min.

Visst, aldrig roligt att förlora men vi visar oerhört bra moral och tar fighterna på planen. Karaktärsdragen i spelet är befriande att se, löpviljan, jobbet och att underkasta oss hårt jobb utan boll,

Att tänka på är att vi är ett ungt lag, 10 spelare födda 03, jämfört med en motståndare med endast 01 och 02. Vi har mycket att spinna vidare på, det vet vi och att utbilda laget vidare blir väldigt inspirerande.