• Säsongens sista hemmamatch för damlaget

Imorgon lördag, klockan 13.30, spelar damlaget sin sista hemmamatch för säsongen, då det äntligen är dags för den uppskjutna matchen mot Norrtälje. EBBK ligger just nu sexa i en mycket jämn serietabell och har möjlighet att plocka ytterligare någon placering om det blir vinst i Bergvreten imorgon eftermiddag. När lagen möttes i Norrtälje i november blev det en säker vinst för Enköping (63-31). Enköpings BBK 19 apr 0kommentarer
  • Säsongen över för våra ungdomslag

Igår kväll mötte våra U18-tjejer Sala i säsongens sista match och eftersom båda lagen hade vunnit en match vardera tidigare under säsongen var det på förhand givet att vinnaren skulle sluta på fjärde plats i serien. Efter en helt jämn första period (9-9) drog EBBK sakta men säkert ifrån och ledde som mest med 12 poäng innan Sala knappade in en aning på slutet. Coach Linda och laget kunde till slut glädjas åt en vinst med 32-24 i säsongsavslutningen. Matchprotokoll Kort slutspel för HU19 I söndags tog säsongen lite snopet slut för våra U19-killar, som tog sista chansen att göra en säsong som ungdomslag genom att anmäla sig till Stockholmsserien efter att ha blivit seriesegrare i Norra Svealand både 2022 och 2023. Den här säsongen blev det en andraplats i grundserien (HU19 nivå 3) och en andraplats i gruppspelet i Lions cup efter många jämna matcher. När slutspelet inleddes var det Fryshuset röd som stod för motståndet och matchen var jämn fram till mitten av fjärde perioden då Fryshuset gjorde det matchavgörande rycket från 54-52 till slutresultatet 61-52. Matchprotokoll Enköpings BBK 19 apr 0kommentarer
  • Formstarkt EBBK går för femte raka

Enköpings damlag har radat upp vinster senaste veckorna (klara bortavinster mot Bandhagen och Alvik + gastkramande rysare på hemmaplan mot Åkersberga och Central/KTH), och kommer med starkt självförtroende till helgens hemmamatch mot Vision Generation Boll, som har motsatt formkurva. Efter en urstark säsongsinledning med 12 vinster på de första 14 matcherna har VGB två förluster mot toppkonkurrenterna Duvbo och Åkersberga i färskt minne. När lagen möttes i en fysiskt tuff match i Tensta i februari ledde EBBK efter första perioden, men hade sedan mycket svårt att få bollen i korgen i de två följande perioderna, då Vision Generation Boll kopplade greppet om matchen. I fjärde perioden klev Ingrid Törnberg in som center med lyckat resultat, men trots att EBBK gjorde 21 poäng i sista perioden blev det förlust med 58-45. Kom till Bergvretenhallen imorgon lördag (23 mars klockan 13.30) om du vill se EBBK:s fortsatta jakt på topplaceringarna i division 4! Enköpings BBK 22 mar 0kommentarer
  • HU16 vidare till semifinal

Kvartsfinalerna i HU16-serien har spelats under helgen och det blev Grillby, Västerås P08, Ockelbo och Enköping som avancerade till semifinalomgången nästa helg. EBBK:s premiärmotståndare i slutspelet var Borlänge Basket, som kom tvåa i norra gruppen, och det blev till slut en ganska komfortabel vinst med 16 poängs marginal. Enköping-Borlänge 83-67 (21-15, 22-15, 24-18, 16-19) Poäng, EBBK: Viktor Bergin 35, Dennis Turtola 13, Alexander Bjerketun Öqvist 11, Wilmer Gidebrant 8, Lewis Rooker 8, Emmanuel Amimi 4, Quintos Emnase Quintos 2, Fouad Sak 2. Borlänge: Daniel Åberg 19, Saman Malak Tammo 12, Elliot Eklöf 11, Oscar Karonen 6, Erfan Akbari 5, Liam Fröberg Qvist 5, Oscar Nyström 4, Hassan 3, Stinesson 2. Enköpings BBK 17 mar 0kommentarer
  • Första vinsten mot Central x KTH

Lördagens hemmamatch för damlaget blev en sanslös rysare. Redan i första perioden gavs publiken en försmak av vilken sorts match det skulle bli, då bortalaget tog en tidig ledning med 5-2. EBBK svarade sedan med tio raka poäng innan Central x KTH avslutade perioden starkt. Hemmalaget i ledning med 17-15 i första periodpausen. KTH inledde matchen med bara sex spelare. Halvvägs in i den första perioden dök deras sjunde spelare Jennifer Lindqvist upp i hallen och körde en egen uppvärmning bakom baslinjen. När bortalagets coach bytte in henne för första gången, ett par minuter in i andra perioden, presenterade hon sig ordentligt med 13 poäng på bara några minuters speltid, och ledde bortalaget till en klar ledning med tio poäng inför halvtidsvilan. Sedan var det dags för nästa vändning. Tredje perioden inleddes med fem snabba poäng av Freja Törnberg och totalt elva raka EBBK-poäng, och plötsligt var det hemmalaget som ledde matchen med 37-36. KTH stod sedan för nästa miniryck och återtog ledningen med en poäng inför pausen efter tre perioder. Bortalaget hade sedan fortsatt momentum i början av fjärde perioden och drog ifrån till sin största ledning i matchen, 45-53, innan det var dags för nästa scenförändring: EBBK svarade med två trepoängare från Agne Ciuchlejiene och Eva Meneses och efter en timeout lade Agne i ytterligare två poäng och det var kvitterat till 53-53. När de 40 minuterna tickat ned till noll var ställningen oavgjord och matchen fick avgöras i förlängning. En förlängning där Ingrid Törnberg satte fem raka poäng fram till 66-61. Ett matchavgörande försprång? Nej, inte heller då. Bortalaget vände återigen och efter poäng av Ida Kjelle, Mai Loinaz och Jennifer Lindqvist stod det 66-67 på tavlan med sekunder kvar av förlängningen. Sekunder som skulle visa sig räcka till en allra sista vändning när Linda Skoglund med sina 22:a poäng för dagen (flest i matchen) fastställde slutresultatet till 68-67. EBBK-Central x KTH 68-67 (17-15, 9-21, 13-4, 20-19, 9-8) Matchprotokoll Enköpings BBK 10 mar 0kommentarer
  • Alla våra lag spelar match i helgen

Helgen 9-10 mars blir säsongens mest intensiva för oss i EBBK. Alla våra fyra lag spelar minst en match och dessutom står vi som värd för ett sammandrag i regionsserien för HU16. Damlaget inleder helgen med hemmamatch mot Central Basket x KTH. Båda lagen ligger i mitten av serietabellen, där EBBK sedan sist har "blivit av med" en vunnen match sedan Sigtuna Basket dragit sig ur serien. På de tre år som vi har haft serielag i Stockholms division 4 har vi hittills aldrig besegrat Central/KTH. Är det nu det ska hända? Kom till Bergvretenhallen på lördag klockan 13.30 så får du se! HU19 avslutade sin grundserie med en andraplats bakom Fryshuset röd. Nu är det dags för nästa fas av säsongen, gruppspelet i Lions cup, där EBBK har hamnat i en grupp med Fryshuset vit, Uppsala röd och Bollstanäs. Matcherna kommer i tät följd, tre helger efter varandra, och följs sedan av ett Lions cup-slutspel som kommer att lottas inom kort. Första matchen i Lions cup spelas på bortaplan i Fyrisskolan mot Uppsala på lördag klockan 16.00. DU18 lämnar Enköping tidigt på söndag morgon för bortamatch i Gävle. När lagen möttes i Enköping i oktober vann Gävle med åtta poäng. Blir det en ny spännande match i Hemlingborgs sporthall på söndag? Matchen i Gävle blir säsongens sista bortamatch för tjejerna, som sedan avslutar seriespelet med två hemmamatcher på torsdagskvällar mot Västerås (14 mars) och Sala (18 april). Regionsserien HU16 intar Idrottshuset på söndag eftermiddag. Ursprungstanken var att vi bara skulle stå för hall och funktionärer men efter att både Örebro och Gävle kastat in handduken får EBBK hoppa in och spela två matcher mot nytt motstånd. Matcherna spelas enligt följande: 13.00, C-hallen: EBBK-Katrineholm 13.00, B-hallen: Sala-Linköping 15.30, C-hallen: EBBK-Linköping 15.30, B-hallen: Sala-Katrineholm Enköpings BBK 8 mar 0kommentarer