Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om EAI Friidrottsförening

Följ

EAI Friidrott

Följ oss för uppdateringar
Följ
EAI Friidrottsförening
EAI Friidrottsförening

Kontaktinformation

Namn EAI Friidrottsförening
Adress Box 155
Postadress 24122 ESLÖV
E-post friidrott@eai.se
Orgnr 842001-0905
Kontonr BG 785-1249

Om EAI Friidrottsförening

Eslövs Allmänna Idrottsförening bildades den 10 maj 1908 och redan från starten fanns friidrotten med. Den första tävlingen i ”allmän idrott”, som det hette på den tiden, arrangerades den 26 juli.

Någon idrottsplats värd det namnet fanns ej då, utan man fick hålla till på Trollsjögatan och i Ekenäsparken, eller ”kuta” runt Sallerup, för de som föredrog längre distanser. En tävling som hölls i augusti några år senare genomfördes på ett område som sedermera utlades som idrottsplats. På denna vår fina idrottsplats Ekevalla, tränar och tävlar vi än idag.

Läs mer om förenings historia under Föreningsinfo - Historik

Nuvarande verksamhet

I föreningen har vi engagerade och meriterade tränare/ledare som tar hand om barn, ungdomar och seniorer på bästa sätt oavsett om man vill tävla eller inte. Vi vänder oss även till ensamkommande flyktingar. Alla är välkomna!

Vår ambition är att locka så många som möjligt till friidrotten. Vår förhoppning är att vi kan stimulera och sporra dem som kommer att fortsätta med sitt utövande längre upp i åldrarna oavsett vilken ambition de har med sin träning. Vi strävar också hela tiden efter god utveckling och kompetens genom utbildning och utbyte över klubbgränser samt lokala verksamheter.

Träning bedrivs på nyrenoverade Ekevalla IP och i direkt anslutning ligger den nybyggda inomhusträningshallen De aktiva är indelade i ett antal olika träningsgrupper som har olika inriktning och/eller ålderssammansättning. Beroende på ålder och intresse ser föreningen till att barnen/ungdomarna ges de bästa förutsättningarna för att utvecklas som friidrottare, men poängterar också att det skall vara roligt på träningarna. Friidrott är och skall vara kul.

På tävlingar ger tränarna de aktiva stöd så att de som vill tävla kan lyckas så bra som möjligt och glädjas åt sina prestationer, oavsett om det är ett personligt rekord eller en guldmedalj.

Vi arrangerar även gemensamma aktiviteter vid sidan om friidrotten, som till exempel grillkvällar efter träningen, och vi stärker gemenskapen mellan de olika träningsgrupperna genom flertal tränings- och tävlingsläger varje år.

Verksamheten stöttas av föreningen Friidrottens Vänner som årligen bidrar med ekonomiska medel för att stimulera de aktivas utveckling.

Några ledare i föreningen har aktuella meriter från uppdrag för det svenska landslaget i friidrott, samtidigt som andra regelbundet engageras av Skånes Friidrottsförbund. Olika tränare och ledare har under åren erhållit pris som Årets ungdomsledare i Eslövs kommun och/eller blivit utsedda som Årets ledare av Skånes Friidrottsförbund. Andra har uppmärksammats för mångåriga insatser av Svenska Friidrottsförbundet.

Välkommen till EAI Friidrott! Vi tar hand om alla!