• Pålsboda IBF – Kungsörs IBK/IK Standard

Pålsboda IBF – Kungsörs IBK/IK Standard Söndag eftermiddag i Alléhallen, ca 100personer på läktaren. Ett Pålsboda som aldrig tidigare varit fler än 11st i truppen kunde denna omgång ställa upp med 16 spelare! Kungsörs IBK/IK Standard 17st spelare. Period 1 Kungsörs IBK/IK Standard inleder matchen starkt och kunde ta ledningen med 0-1 redan efter 04:41. Fem sekunder efter målet var det dags för matchens första utvisning. Magda åker ut 2minuter. (I vanliga fall hårt spel denna gång för nick) Kungsörs IBK/IK Standard förvaltar sitt PP på rätt sätt och behövde bara 1 minut och 4 sekunder i PP för att göra 0-2. Femtio sekunder senare var det dags för en till utvisning för Pålsboda. Denna utan utdelning för Kungsörs IBK/IK Standard. Period 1 Slutar 0-2 Period 2 Panthers sätter igång direkt och gör 1-2 1:17 in andra perioden genom Emma Andersson. 07:58 Magda i protokollet igen, denna gången som målskytt! 2-2. Matchen är spelmässigt jämn och inget av lagen tar riktigt tag i taktpinnen. Kungsörs IBK/IK Standard gör 3-2 efter 13:20 i andra perioden. Pålsboda repar sig snabbt och gör 3-3 genom ett bra skott av Vilma bara 2 minuter efter att Kungsör gjort 3-2. Period 2 slutar 3-1 till Panthers. Period 3 Kungsörs IBK/IK Standard lägger i en högre växel och har efter bara 6 minuter spelade en ledning med 2 mål. Pålsboda tar Timeout efter 12minuter möblerar om i laget för att få mera tryck framåt. Vi går ifrån vårat spel med flit och det straffar sig. Kungsörs IBK/IK Standard gör 3-6 efter 14 spelade minuter i tredje peridoen. Pålsboda fortsätter ligga på och pressa, vi stressar upp oss och får olyckligt en utvisning för felaktig byte med 3 minuter kvar av matchen. Där och då avgjordes matchen. Period 3 slutar 0-3 till Kungsörs IBK/IK Standard. Slutresultat 3-6 Sammanfattning: Kungsörs IBK/IK Standard var det starkare laget. Det märks att några av deras spelar har spelat / spelar högre upp i seriesystemet. Rolig match som svänger fram och tillbaka. Också roligt att Pålsboda kan ställa upp med 16stycken spelare! Ännu roligare är det otroliga intresset för Panthers nya damlag, nära 100 i publik är fantastiskt roligt! Tack till er! Pantherar ska delas ut även om vi förlorar. 1 Panther Lisa, spelar stabilt bakåt och visar stora ledaregenskaper. Tar ett stort ansvar både på och utanför planen. 2 Panther Ida L, bra positionsspel som vanligt, kämpar och sliter. Tar ett stort defensivt jobb samtidigt som hon bidrar med fart framåt. 3 Panther Ida C, Spelar med ett stort självförtroende och sköter matchen klanderfritt. Seriens mest kompletta spelare? A-lag Damer 20 nov 2017 0kommentarer
  • Panthers vs Hallsta 5-2

Match spelad = nytt matchreferat. (Lika partisk som alltid) Andra matchen för i år kom efter ett långt och tråkigt uppehåll på några veckor, anledningen är att några lag har dragit sig ur serien och därav blir det några veckor utan match. Period 1: Perioden börjar lite svängig, där båda lagen har målchanser. I mitten på perioden kommer matchens första mål genom att Kapten Larsson stjäl bollen på mittplanen, trampar in i slottet och distinkt trycker dit bollen. 1-0 Panthers. Resten av perioden spelas av i ett ganska lugnt temp från båda lagen. Period 2: Hallsta får tidigt i period 2 in en kvittering. Målet kommer till genom slarvigt försvar av Pålsboda. Efter målet dominerar vi och tar tag i taktpinnen och lägger i en extra växel. 2-1 målet görs av firma Carlsson, Folkesson där den sistnämnda är den som slår in bollen. Tekning i offensiv zon. Felicia tekar framåt, Örneus får tag i bollen och tar sig upp några steg i zonen och hänger upp bollen i nättaket. Hallsta reducerar till 3-2 efter att Pålsboda har haft ett långt byte och inte orkar att ligga rätt i försvaret. 17:28 in i perioden får Lisa en utvisning för låsning av klubba. (Ingen förstod riktigt vad som hände.) Ska man summera hur spelet i boxplay såg ut så kan man från våran sida sammanfatta det med ett ord. Perfekt. Vi ligger bra och kontrar när vi får chansen, Carlsson var nära på att göra 4-2 i boxplay. Period 3: Panthers har kontroll i hela perioden, Ida C gör 4-2 sex minuter in i tredje. Mickan gör 5-2 och det blir slutresultatet. I hela perioden spelar vi med mycket disciplin i försvarsspelet samtidigt som vi har mycket fart i anfallsspelet. Siffrorna skulle ha kunnat blivit större då vi har mycket chanser i sista perioden. Kort sammanfattning av hela matchen är att vi har bra disciplin i försvarsspelet samtidigt som vi skapar mycket framåt. En bättre genomförd match än vad vi gjorde mot Åsbro. Kul med tre poäng i den första matchen i vår hemmaborg. Efter en såhär bra match vill man ge alla i laget 3 Panthers var, men nu måste det väljas och då blev det dessa. 1 Panther Går till Virre som gör ett kanon bra jobb defensivt och inte gör många misstag under hela matchen. 2 Panther Går till Felicia som under hela matchen har ett väldigt bra positionsspel där hon inte går bort sig. Samtidigt som hon gör fina brytningar och tillför med mycket framåt. 3 Panther Går till Natta. Vilken match! Det märks inte att hon är ”ny” i målet. Hon spelar säkert och ger hela laget en trygghet. Det är väldigt skönt att ha henne längst bak. På Återsende! A-lag Damer 28 okt 2017 0kommentarer
  • Panthers vs Magic

Spelpresentation samt matchreferat För att ni ska få förståelse om laget kommer jag skriva en kort presentation om spelarna som spelade matchen mot Åsbro för att sedan avsluta med ett matchreferat. Nathali Molin Utespelare till vardags som ställer upp och står imål! Natta släpper sällan in skott som går över axelhöjd. Händerna är en styrka. Lisa Berggren När vi fick in Lisa i laget så fick vi in en fysisk spelare med ett stort lugn och ett otroligt skott. En otroligt bra innebandyspelare. Som om inte det räckte vi fick även in en ledare av rang. Lisa är ödmjuk, snäll, smart, en spelare och människa som höjer dom runt om sig. En viktig kugge i vårat lagbygge. Att Lisa inte hade tränat med oss innan matchen mot Åsbro syntes inte, hon gick rakt in i hetluften och tog för sig direkt. Elin Börjesson Att Elin har spelat innebandy sedan 2003 märks. Passningssäker spelare med det lugn som en back behöver ha. Samtidigt är hon är på tå och aggressiv i sitt spel när det gäller. Elin är en riktig stämningshöjare, glad och positiv, bidrar med mycket positiv energi. Ida Larsson Kapten Larsson, 22år och påbörjar sin 12:e innebandy säsong. Ida är en center av rang. Hon har det en center ska ha positionsspel, passningssäker, och ett bra skott. Ida har varit med sedan starten och bidrar med mycket både på och utanför planen. Ida gör ett stort jobb för laget och föreningen där hon även är sekreterare. Elin Folkesson Om man söker på Elin i IBIS register så kommer vi endast att finna 6st matcher, då för Ösk Söder. Elin har en förmåga att hitta målet. Jag tror inte att någon skulle kunna tro att hon är ny i innebandyn. Elins skott och envishet gör mig övertygad om att hon kommer hamna i toppen av poängligan denna säsong. Emelie Larsson En hjälte! Emelie var sugen på att testa på innebandy, hon provspelade med oss i måndags och när det krisade med folk ställde hon upp. Hur många skulle utan att ens kunna reglerna göra det? Ofta säger man att man ska sätta laget före jaget, där är Emelie ett exceptionellt exemplar. Emelie är en krigare och har ett bra spelsinne. En oslipad diamant. Vilma Källbom Vilma har tidigare spelat i Åsbro men har under säsongen 17/18 valt att representera Panthers vilket vi är mycket glada över! Vilma kommer med sin fysiska spelstil och sitt otroliga skott att göra stor nytta för laget. När man söker på Vilma i IBIS kan man i statistiken se att hon endast har 1 utvisning på 47 matcher, jag var tvungen att kolla två gånger. Det stämmer. Plus till en spelare som kan spela så fysiskt utan att bli utvisad! Fanny Hurtig Fanny har ännu inte gjort någon träning i Pålsboda, men det syntes inte. Fanny spelar med stort självförtroende och är en riktig fighter. Framför mål vill man inte stå när Fanny är på planen. Extra tack även till dig som inte tränat men ställer upp iallafall. Felicia Calais Felicia har tidigare spelat i Lillån, Kumla och Norrköping, nu gå hon in i sin 4:e klubb som är Pålsboda IBF. Vi är mycket glada över att Felicia valt att spela för oss. Felicias är en smartspelande center. Bra positionsspel och tekniskt mycket duktig. Hon har ett hett temperament som jag tror kan bli en styrka för oss. Magdalena Josefsson Magda, lagets hårdaste spelare. Magda tvekar inte en sekund, hon tar smällar och ger smällar! Magda har ett bra målsinne och det kommer bli många poäng från hennes klubba. Med 12 säsonger i bagaget och nu inne på sin 13:onde kommer hon att bli en viktig kugge i laget med sin stora rutin. Michaela Fürsth Karin Michaela Margareta Fürsth. Vilken tjej vi har fått in i laget! Mickan har inte spelat innebandy sedan 2012 då senast i Ösk söder. Nu i Panther tröjan! Mickan är en spelare som spelar med stort självförtroende och ger allt i alla situationer. Redan efter första omgången är hon noterad för 3 mål. Det ska bli kul att följa Mickan i Pålsboda-tröjan, hon har nämligen lovat att snitta 3 poäng per match! Referat: Redan innan matchen så blev det problem. En trafikolycka med tillhörande förseningar i trafiken gjorde att många spelare och ledare kom försent, som om laget inte var nervöst så att det räckte. Det stoppade oss inte utan det var ett härlig go i omklädningsrummet. En lite skakig uppvärmning, premiärnerverna var ett faktum. Period 1 Gustav Salmela (domare) blåser i pipan och matchen är igång. Pålsboda Panthers damer har precis startat sin första period någonsin. Redan två minuter in i matchen får vi en dålig start då Åsbro gör 1-0. En minut senare visar Magda (som tidigare nämnts som tuffast i laget) vart skåpet ska stå. 2 minuter för hårt spel och boxplay är ett faktum. Pålsboda håller tätt i boxplay men får senare se sig överspelade när Åsbro kan slå in en boll som hamnade framför mål. 2-0 är ett faktum. Spelet svänger fram och tillbaka under perioden. Plötsligt tar Mickan tag i bollen, trampar runt bakom mål och lyckas på något sätt få in bollen i målet. 2-1! 2-2 målet kommer genom Lisa som tagit bollen från backposition och avancerat framåt. Precis när hon kommer över halva planen skjuter hon ett hårt skott lågt i målvaktens bortre hörn, kvitterat. 20 sekunder efter att Lisa har gjort mål får Mickan tag i bollen och skjuter in 2-3 ledning! Resten av perioden spelas av i lågt tempo från båda lagen. Period 2 Joels (domaren) tur att blåsa igång matchen. Spelet svänger friskt första halvan av andra perioden. Åsbro är lite starkare än Pålsboda framför mål och 3-3 målet kommer till av den anledningen. 15 minuter in i perioden gör Åsbro 4-3 och tar tillbaka ledningen genom ett bra skott. 8 sekunder senare så gör Mickan hattrick!! 40 sekunder snare tar Åsbro ledningen med 5-4. Panthers får ta lite vila med underläge 5-4, i omklädningsrummet pratas det om att vi måste bli mycket tuffare framför mål, hjälpa varandra mer och att vara på rätt sida av spelaren. Period 3 Åsbro åker på en 5-minuters utvisning för hårt spel där Emelie blir tacklad över målet. En hämndaktion från tidigare duell. Vi tar tillvara på vårat långa powerplay och gör två mål. Det första genom ett skott från Vilma där Emelie slår in en retur. Och det andra powerplay målet sker genom firma Folkesson, Källbom. Ett drömmål där Folkesson slår en diagonalpass till Vilma som distinkt trycker in 5-6 till Panthers. Två minuter senare få Pålsboda ett nytt powerplay och utnyttjar det också. Denna gång genom firma Larsson, Folkesson. Larsson passar ut bollen på vänsterkanten där Folkesson suger in bollen och sedan med ett dragskott lägger upp den i krysset nu står det i matchen 5-7. 10 minuter kvar att spela. Åsbro ligger på och Pålsboda får några kontringschanser. Tempot i matchen är högt Åsbro jagar kvittering och Pålsboda blir lite virriga. 14:05 Timeout Pålsboda. Timeouten används främst för att lugna ner spelet och prata om att ligga rätt. Sagt och gjort vi ligger rätt, spelar med lugn och matchen slutar 5-7 Seger Pålsboda. A-lag Damer 28 sep 2017 0kommentarer