• Matchrapport omg. 5 Wollsjö AIF - Blentarps BK 2-0

Vid förra matchen mot Wollsjö lyckades vi vinna med 1-0 fastän vi inte skapade många målchanser. Vi förväntade oss ungefär samma typ av match den här gången, av ett lag som spelar aggressivt med stor vilja om att vara först på bollen. Och exakt så blev det, Wollsjö var det bättre laget i 90 min. Vi kunde inte matcha deras vilja, passion och aggressivitet för att vinna bollen. Vi sattes omedelbart under press, vilket resulterade i en massa missade passningar och vi gav bort bollen. De hade lagt sig till med ett mycket mer anfallshotande spel i denna matchen. Vi blir satta under press, särskilt i slutet av matchen när vi började bli trötta. Återigen fortsatte Maya Strobel i mål visa hur mycket hon har utvecklats som målvakt, hon gjorde några fantastiska räddningar innan Wollsjö gjorde sina två mål. Det var också en match där Robyn Håkansson gjorde ”comeback” efter att ha tagit en paus från fotbollen på grund av ihållande skador. Robyn gjorde en bra match, jagade bollen på topp, med bra tempo / aggressivitet i sitt spel, och kommer bli bättre för varje match. Anna Persson visade bra aggressivitet i sitt mittfältspel och stöttade anfallet med sitt fina "box to box" -spel. Det var en välförtjänt seger för Wollsjö som spelade som ett lag, och de hade noll poäng före denna vinsten. Vi har mycket att lära från den här matchen. Vi har fantastiska spelare, men om vi inte kan matcha våra motståndare med samma aggressivitet, hunger och vilja blir det svårt att vinna matcher. Det sägs att man lär sig mer av förluster. Sunil Ramkali, huvudtränare Foto: MN Photo Damerna 20 aug 2021 0kommentarer
  • Matchrapport omg. 4, BBK - Skurups AIF 0-5

Matchrapport omg. 4, BBK - Skurups AIF 0-5 Då vi med knapp marginal missade seriesegern i fjol var matchen mot Skurups AIF i lördags ett ypperligt tillfälle att se hur pass laget har utvecklats och vad våra spelare lärt sig sedan förra säsongen. Och det glädjer mig att få säga att laget har utvecklats och fortsätter att göra så, för även om vi förlorade med 0-5 så lyckades vi sätta bra press på Skurups AIF ända tills slutsignalen ljöd. Vi var fullt medvetna om att Skurups AIF består av rutinerade spelare med stor erfarenhet från division 2 och högre. Men trots det fokuserade vi på det vi ville göra, m.a.o. på att göra det svårt för dem att bryta igenom oss. Visst skapade Skurup målchanser, vilket vi visste de skulle göra, när matchen drog igång. Så vi hade bestämt oss för att spela med ett lågt försvarsspel och hålla oss kompakta på vår planhalva, vilket vi också gjorde under större delen av matchen, och gick till halvtidsvila med 0-2. Vi fortsatte att göra det svårt för Skurup att bryta sig igenom oss under andra halvlek. Vi bestämde oss också för att lyfta laget lite mer, men behålla den överenskomna spelstrategin. Denna lilla förändring innebar att vi var lite mer öppna. Det gjorde det möjligt för oss att spela lite på deras planhalva, men vi lyckades inte skapa så många målchanser. Men det avlastade backlinjen lite, som hade jobbat mycket hårt under första halvlek. Vi lyckades hålla ställningen 0-2 fram till 76:e minuten, men när Skurup höjde tempot var alla Blentarps BK's spelare utpumpade Matchen slutade 0-5. Trots förlusten kan vi vara mycket stolta över vår prestation. Spelarna höll sig troget till vår spelplan och jobbade extremt hårt på en enormt varm dag. Nu tar vi ett sommarbreak och kör igång igen i slutet av juli för att förbereda oss inför matchen mot Wollsjö AIF. Sammantaget en bra start på serien med 3 segrar på 4 matcher! Sunil Ramkali, huvudtränare Damerna 5 jul 2021 1kommentar
  • Matchrapport omg. 3: Sövestads IF - BBK 4-6

Vi åkte till vår tredje seriematch med 2 segrar på matcher i bagaget. SIF däremot hade förlorat sina två senaste matcher så vi bestämde oss för att starta matchen med hög press direkt, för att få till ett tidigt mål. Och vi fick utdelning efter bara 7 minuter då Saga Persson bredsidade in bollen i SIF-målet, efter en fin löpning och kross från Hanna Ö på högerkanten. Tyvärr fcik vi inte behålla ledningen speciellt länge, då SIF kvitterade en minut senare.   Som tränare var det en svår match att coacha, eftersom SIF hade bett om att få spela 9-manna-match. En spelformation som vi inte kände oss bekväma i, vilket återspeglades i vårt spel. Många av spelarna var osäkra på sin position vilket skapade en stor osäkerhet, speciellt när SIF hade bollen. SIF startade också matchen med hög press och fick till ett par bra chanser. Även om det var en lite olustig match att titta på så fortsatte vi att pressa framåt och gick till halvtid med en 1-3-ledning, två mål gjorda av Selma Jönsson. SIF fortsatte att spela bättre och bättre under matchens gång, och fick till slut utdelning och gjorde ytterligare 3 mål under andra halvlek. Trots det fortsatte vi att driva på framåt för fler mål, men varje gång vi gjorde mål (2 mål av Moa Silvborg och ytterligare ett av SelmaJönssonlyckades vi inte stänga dörren helt för SIF utan släppte in dem i spelet nästan direkt efter att vi gjort mål. Matchen slutade 4-6 till Blentarps BK.   De viktigaste vi lär oss från matchen är att skillnaderna mellan lagen den här säsongen är betydligt mindre än förra säsongen och att det inte finns några enkla matcher i Div4 den här säsongen. Beröm till SIF som spelade energiskt och aggressivt och gjorde det svårt för oss att få till vårt spel.   Tack till Lovisa Mårtensson och Emelie Ingvarsson från vårt F16-lag som gjorde en mycket imponerande debut i sina första seriematcher på seniornivå.   Nu blickar vi framåt och tar med oss att vi har 3 segrar på 3 matcher, när det är dags att möta de glödheta favoriterna till seriesegern, Skurups AIF, vilka har 12 poäng efter de första 4 matcherna och gjort 36 mål i dessa. Vi kommer att göra allt vi kan för att göra det svårt för dem att spela och så får vi se hur långt det räcker!   Sunil Ramkali, huvudtränare Damerna 2 jul 2021 1kommentar