• HJ träningsmatch: Lunds BOIS 1-3 Dalby GIF

Juniorlagets första match! Den gångna helgen spelade Dalby GIF’s nybildade juniorlag sin första match tillsammans, när de mötte Lunds BOIS i en träningsmatch. En helt ny erfarenhet för laget att möta spelare som var 19 år gamla. En riktig utmaning då majoriteten av Dalbys spelare bara är 16 år eller yngre. Det kommer bli en stor prövning 2023 att möta spelare som är både fysiskt större och starkare. Vårt främsta mål i helgens match var att snabbt flytta runt bollen i våra anfall, inte hålla i bollen för länge, och på så sätt försöka undvika närkamper. Det kämpades bra från båda håll under 90 minuter. En match där båda lagen verkligen ville göra det första målet. Oturligt nog, sett ur Dalbys ögon, var det tyvärr Lunds BOIS som gjorde det första målet strax före halvtidsvila. Målet kom från en Lundaspelare som med stor vilja och aggressivitet nådde bollen före Dalbyförsvararen på ett inlägg från vänster. Därmed låg vi under med 1–0 i halvtid. Trots det hade vi ett väldigt positivt och bra lagsnack i pausen, för vi hade spelat väldigt bra under första halvlek med bra bollinnehav men utan att få till några riktigt vassa målchanser. Lund gjorde mål på den enda målchans de hade under de första 45 minuterna, så vi var helt inställda på att ta oss tillbaka in i matchen igen! Vi fortsatte med samma fokus i andra halvlek som i första - satte hög offensiv press på motståndarnas planhalva för att vinna boll närmare deras mål, och fortsätta hitta möjligheter att snabbt passa bollen framåt i omställningarna. Det märks tydligt att killarna har mognat rejält det senaste året, både som individer och som fotbollsspelare. Därför skulle jag beskriva vår insats i andra halvlek som mycket kontrollerad och behärskad, med full kontroll över matchen. De återstående 45 minuterna ägde vi bollen helt och gjorde 3 mål. Ett mål gjordes av Gabriel Dovrén Lundegren på ett returskott (55 min), andra målet ett självmål på en hörna slagen av Gabriel Dovrén Lundegren (70 min) och det tredje på ett skott strax utanför Lunds straffområde av Victor Amundson (71min). Nästa helg har vi vår sista träningsmatch innan juluppehållet, och då möter vi Kulladals FF. Ett lag som vi aldrig har besegrat, så matchen ger oss ytterligare en chans att se hur mycket vi har utvecklats sedan sist vi mötte dem tidigare i år. P-06 7 dec 2022 3kommentarer
  • Kom och träna med oss!

Vi har inför säsongen 2023 bildat Dalby GIF's juniorlag och vill gärna ha dig med i laget, du som är taggad att hjälpa oss på vår fortsatta utvecklingsresa. Efter en lyckad säsong tar vi ett nytt kliv framåt i jakten på nya segrar. Det ska bli fantastiskt roligt! Är du intresserad av att vara med i ett lag med höga ambitioner? Varför inte ta chansen och kom ner på våra provträningar tisdagen den 29 nov och/eller torsdagen den 1 dec. Vi ser gärna att du kommer! Är det något du undrar kontakta tränare Sunil Ramkali i Dalby GIF's juniorlag på tfn 0709548141. Vi ses! P-06 13 nov 2022 0kommentarer
  • Årets spelare 2022

Priset som Årets spelare säsongen 2022 tilldelades @pasquato_elia Elia Pasquato 🏆🎉. Som Alex Ferguson en gång sa "attacks win you games, defence wins you titles". Och utifrån den filosofin så hade Dalby det bästa försvaret i Skåne Mellersta-serien 2022, vi släppte bara i snitt in 1 mål per match! En viktig del av den framgången har Elia, som har varit som en "mur" som mittback i försvaret. Elia har stor förmåga att läsa spelet och är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Tillsammans med sin snabbhet i att täcka ytor och att ge sina medspelare understöd, har Elia verkligen gjort en supersäsong! Bra jobbat Elia, ett välförtjänt pris! 👏#dalbygif P-06 30 okt 2022 0kommentarer