• Matchrapport: Eslövs BK 6-4 Dalby GIF

Det blev tyvärr inte det resultat vi hoppats på i seriepremiären mot Eslövs BK, i div 3 Skåne Västra serien, ett lag som är favoriter att vinna serien. Vi fick en bra start och gjorde fyra mål i första halvlek men vi orkade inte hålla ledningen i hela 90 minuter mot ett tekniskt och väldigt vältränat/fysiskt lag. Dalby började bäst av de två lagen och hade ledningen med 2-4 i halvlek. Innan matchen pratade vi om att vid omställning från försvar till anfall är förstatouchen viktig, att passningarna ska föra vårt spel framåt. Och precis så började vi matchen, Dalby vann boll på egen planhalva, William Ellerström gjorde en perfekt avvägd passning till Gabriel Dovrén som kom löpande på mittplan och tog emot passningen och sköt ett skott från 25m över Eslövsmålvakten i mål i 4:e matchminuten. Eslöv svarade sedan i 11:e min, när vi inte lyckades röja undan bollen snabbt i vår straffområde, deras nummer 8 lyckades istället vara först på bollen och enkelt tryckte den i mål. Men efter 1-1 målet växlade Dalby upp och inom loppet av 25 minuter stod det 1-4 med mål gjorda av Erik Nelson Tall, Nils Bronter och Isak Samuelson. Eslöv lyckades reducera strax innan halvtid till 2-4, åter igen vid en situation där vi inte lyckades stänga anfallaren tillräckligt snabbt framför vårt eget mål. Trots ledningen syntes det väldigt tydligt att Eslövslaget hade fina kvaliteter, så vår ledning kunde lätt svänga och det var precis vad som hände, med två snabba mål i början av andra halvlek av Eslövs BK. 4-4 målet kom från ett mycket märkligt domslut då domaren dömde frispark till Eslöv när det istället var Dalbyspelaren som efter ha vunnit bollen fälldes till marken av Eslövsspelaren. Tyvärr visade jag mitt missnöje från sidlinjen, över den dömda frisparken, genom att ifrågasätta domslutet och tilldelades därför ett gult kort. I halvtid pratade vi igenom vår spelstrategi, att med en 2-4 ledning behövde vi bara försök hålla bollen i laget och kontrollera tempot i matchen. Trots gott snack lyckades vi inte visa den disciplin/tålamod som krävs för att behålla bollen, spelarna blev otåliga och skickade iväg bollen långt i onödan, vilket gjorde att Eslöv direkt satte oss under press med sitt snabba omställningsspel. Här har vi ett område som vi måste jobba på 'ASAP'. Vi måste spela smartare, enkelt uttryckt 'om vi håller i bollen kan inte motståndarna göra mål' för varje gång vi enkelt tappar våra bollpossitioner ger vi initiativet till det andra laget. Det här är en läxa vi snabbt måste lära oss av inför nästa match. Vid ställningen 4-4 dominerande Eslöv. Flera av Dalbyspelarna har missat försäsongsträningen på grund av sommarledighet, och vi har inte spelat några träningsmatcher innan denna matchen, vilket gjorde att man tydligt såg att vi inte kunde matcha Eslövsspelarnas kondition, tempo och uthållighet. De löpte mer och mer på mittfältet och satte press på vår backlinje, spelade ofta in bakom vår försvarslinje. Vi hade helt enkelt inte orken att matcha dem i andra halvlek, så som vi hade visat i första. Slutresultatet blev 6-4. Det här var verkligen frustrerande eftersom vi alltid har varit ett väldigt vältränat lag och ofta när vi tagit ledning har vi varit väldigt bra på att hålla ledningen till slutsignalen, alltid visat oss starka de sista 45 min. Man såg tydligt i denna matchen att om du inte tränar hur snabbt du då tappar din kondition. Liam Madsen fick ett direkt rött kort för fult språk, efter en tuff men okej tackling från en Eslövsspelare i 89:e min. Särskilt beröm går till Gabriel Dovrén som såg väldigt vass ut hela matchen, speciellt i första halvlek, med sina mål och en assist. Och till Isak Samuelson för hans kontinuerligt hårda arbete i backlinjen. Därför inte ett lätt val, men Isak Samuelsson fick T-shirten 'Matchens Krigare' av tidigare vinnaren Nils Bronter. Sammantaget har jag inget att invända mot slutresultatet. Vi förlorade mot ett tekniskt överlägset lag med bättre konditionsnivå än oss, som vi inte kunde matcha i 90 minuter för att vinna matchen. Men nu vet vi vad vi behöver jobba på för att stå redo nästa match på Dalby IP söndagen den 20 augusti kl 17.00 mot Ramlösa Södra IF. Herrjuniorer 14 sep 2023 0kommentarer
  • Höstens serie är satt – nya utmaningar!

Skånes Fotbollsförbund har fastställt höstens serie och Dalby GIF herrjuniorer kommer att spela i Division 3 Herr J Skåne Västra och möta följande 9 lag: Borstahusens BK Brunnby FF Dösjöbro IF Eslövs BK Helsingborgs Östra IF Ilyrien IF Ramlösa Södra IF Stattena IF/Stattena IF Akademi Trollenäs IF Det blir spännande matcher att se framemot, samtliga oskrivna blad då vi inte mött något av lagen tidigare. Det motiverar oss än mer att fokusera på vår egen spelstrategi när träningen drar igång igen den 25 juli, för att vara i fin form till seriepremiären den 13 augusti borta mot Eslövs BK. Väl mött! Följ oss även på Instagram: dalbygifherrjuniorer och Facebook: Dalby GIF Herrjuniorer 12 jul 2023 0kommentarer
  • Lagkapten Victor Amundson reflekterar och summerar

Huvudtränare Sunil Ramkali ställde några frågor till juniorlagets lagkapten Victor Amundson: 1. Hur vill du summera lagets första säsong som juniorlag? Inledningsvis var det svårt att ha någon aning om hur matcherna och säsongen i helhet skulle se ut då vi varken visste mycket om dem olika lagen men framförallt var vi väldigt ovetande kring hur spelet i juniorerserierna skulle se ut. Med många vinster i bagaget, en serievinst och flera välspelade träningsmatcher stod vi dock redo och hungriga inför säsongen med målet att hamna top 3 i tabellen. Efter en tuff start borta mot Veberöd fick vi direkt en liten kalldusch kring hur svårt det skulle kunna komma att bli. Förlusten verkade skapa bra lärdom för oss då dem sju matcherna därefter var raka vinster. Match för match skapade vi oss mer och mer självförtroende. I mitten av säsongen hade vi många välspelade matcher och nyckeln till en andraplaceringen var i min mening att vi i några matcher lyckades vinna med marginalerna på vår sida. Trots några välspelade matcher där vi har det dominerande laget hade vi ibland svårt att få till bra avslut framför mål. Ett praktexempel på detta är matchen mot Genarp. Detta var inledningsvis en dålig match av oss då Genarp var det bollförande och bättre laget under delar av matchen. I andra halvlek lyckas vi återhämta oss och jobbar igen den tidigare dåliga perioden. Vi är nu det överlägsna laget. Bollen ville dock inte gå in då Genarps målvakt hade en oerhört bra match. Lyckligtvis nickade Nils Brontér in bollen i den 90:e minuten. En match där vi lyckas få me oss lite marginaler trots svårigheter framför plan. Vi avslutar säsongen på ett dåligt sätt då vi förlorar borta mot Sjöbo samt hemma mot Linero. Lyckligtvis hade vi redan säkrat andraplatsen inför dessa två matcher vilket gjorde dessa matcher obetydliga rent poängmässigt För att summera säsongen så har det varit en väldigt bra säsong av oss där vi är oerhört stabila. Vi överträffar oss själva och även det mål vi hade satt upp vilket var att hamna i topp 3. 2. Om vi blickar framåt mot höstsäsongen, vad har varit betydande i lagets utveckling för framtiden? Under säsongen har vi haft ett par matcher med spelare som har varit borta, speciellt under dem sista 2 matcherna. Detta har tvingat oss att göra rockader på plan som har resulterat i att spelare har spelat på andra positioner än vad dem är vana vid. Detta är något positivt för oss då vi kan vara mer trygga när spelare inte har möjlighet till att spela alla matcher. Med andra ord har vi nu breddat truppens förmåga att anpassa oss till oväntade situationer. Personligen känner jag också att vi har stärkt banden mellan grabbarna i laget genom b.la. lägret i Trelleborg vilket är positivt för sammanhållningen och för att bibehålla våra spelare. 3. Om du får välja 1 område där du tycker att laget behöver förbättra ytterligare, vilket skulle det vara? Och vad behöver laget göra för att förbättra sig inom det området? Den största svagheten i laget är att vi inte kommunicerar så bra och när vi väl gör det så lyssnar vi inte och tar inte åt oss av vad dem andra i laget säger. Ett praktexempel av detta är säsongens match mot Sjöbo där vi var helt stendöda. Ingen pratade med varandra vilket resulterade i förvirring, felplaceringar och dumma val som gav stora bakslag. Den dagen åkte vi hem med en 5-0 förlust och samtliga grabbar hängde med huvudet. Hade vi istället kommunicerat och engagerat oss så kan jag garantera att resultatet hade sett annorlunda ut. Genom att kommunicera med varandra och faktiskt lyssna på vad man har att säga så hjälper det oerhört mycket i form av att underlätta för varandra. Man brukar säga att varje ”led” i uppställningen styr det ”övre” ledet. Att stärka banden mellan dem olika ”leden” ökar chansen för snabbare, bättre och mer effektiva beslut. På så vis kan vi till exempel pressa snabbare eller täcka ytor där den bollförande spelaren tänker passa. Att göra så hjälper oss helt enkelt att vara mer säkra, effektiva samt att vi förebygger att sätta oss i skitiga situationer. 4. Sett till de senaste säsongerna så har laget utvecklats enormt. Vad tror du det beror på? Jag tror att mycket ligger i en kombination mellan ett hårt arbetande gäng grabbar som leds och styrs av duktiga tränare. Sunil, huvudtränaren, har varit en stor faktor i det hela genom att identifiera problem hos oss och försökt jobba på att förbättra dem. Detta i samband med att grabbarna och varit öppensinnade och villiga att utvecklas har gjort att vi utvecklats mycket dem senaste säsongerna. Jag tror även att den första säsongen med Sunil som tränare var viktig för oss. I denna serie kom vi tveklöst sist med endast ett par ynka poäng. Denna tuffa motgång fungerade, precis som förlusten mot veberöd denna säsongen, som en kalldusch där vi insåg var vi behövde lägga ribban. Victor Amundson lagkapten Herrjuniorer 5 jul 2023 0kommentarer