• Cupäventyret avslutat

Förhoppningsvis har alla kommit hem lugnt och säkert vid det här laget. Tyvärr blev det respass i åttondelsfinalen mot Gnosjö i en mycket jämn och spännande match där vi kanske sett till antal lägen borde dragit det längsta strået. Tyvärr är det lite motstuds (och ingen medstuds) precis som i i alla fall två av de andra matcherna i cupen, som avgör. Det har inte saknats lägen i matcherna, det har bara inte riktigt velat sig denna gång. Givetvis besvikelse efter snabbt urtåg ur cupen, men det är ju helt naturligt - man är ju inte där för att åka hem. Med lite distans så kommer samtliga spelare att se vad bra just de har bidragit med till laget och vad laget som helhet presterat också. Av egen erfarenhet så kan jag lova att det hade varit mer bittert att åka ut efter straffläggning - då det tyvärr ger en känsla av större personligt misslyckande både hos målvakt och de utsedda straffskyttar som inte levererade just den straff de behövde sätta. Samtidigt är det just likaresultat och straffläggning när vi jagar kvittering i slutet med underläge 2-3, tar ut målvakt och får utdelning direkt. 3-3 på tavlan och sedan ett bittert mål bakåt med 45 sekunder kvar. Sån är idrotten och nästa gång är det vi som fäller avgörandet istället. Stolthet från oss ledare att gänget hållt ihop och haft roligt runt och utanför panerna. Bra peppning och stöttning på bänk och plan från tjejerna och flera som fick kliva fram och ta lite ledarskapsansvar i uppvärmningar och pepp runt målburen före match och i paus. Vi tar med oss flera fina spelsekvenser där vi spelar runt motståndet. Ibland resulterar det i mål, ibland inte. Vi spelar oavsett bollen. Vi har spelat schysst, ibland fysiskt, men inte fult under hela cupen. Vi tar med oss stundtals bra försvarsspel, där instruktioner tagits och man har försökt spela på det sätt vi instruerat. Vi tar ocksp med oss fantastiskt bra spel i "special teams" som det så fint heter. Vi tvingades spela 6 mot 5 i ett par matcher. Tack vare mycket träning gör vi det bra och enkelt under löpande spel. Vi fick utdelning på det så sent som i sista matchen, men också mot Bankeryd i första matchen. Samma med spel i numerärt underläge som vi drabbades avmot Malmhaug. Vi avverkar 2 minuter spel 3 mot 5 väldigt bra. Även här har vi med mycket träning möjlighet att spela av dessa lägen. Vi tar också med oss en väl arrangerad cup, ett bra boende, de flesta hallarna var kanon och maten var helt OK. Kul att möta motstånd man aldrig sprungit på tidigare också! Tack till de föräldrar och syskon som var och stöttade oss. Tack också till föräldrar för olika form av hjälp med tejpning, transport mm under cupen och ett extra tack till Rickard som fick följa med på vår överaskningsresa till Gränna som chaufför. Där stänger vi denna cupen och vi taggar nu fortsatta träningar tisdagar/torsdagar till och med 2/5. F09/11 7 apr 1kommentar
  • Referat: Dingle AIK F09/11 Blå - Dingle AIK F10/11 Vit

Sista helt prestigelösa (nåja) internmatchen i serien. Väl utvalda lag där vi blandat in tjejer födda 12 och 13 också för att ge dem en försmak av röd nivå. Fokus på matchen var dock att ha kul, peppa de yngre och inte så mycket på resultat mm Finns jugivevis en del intern prestige, så att det skulle bli kamp om det, det var nog solklart. Tyvärr hade vi flera riktigt sena återbud som gjordeatt lagen inte blev som de var tänkta. Blev kanske lite övertag till ett av lagen sett till ålder. Gemensam samling, snack om matchen, regler och hur saker funkar. Sedan gemensam uppvärmning utan boll och enskil uppvärmning i respektive lag med boll. Det blev både en ojämn match och en jämn match. Ett lag ryckte och tog ett stadigt övertag i första perioden och släppte det inte sedan. Motståndarlaget tog tag i det och resten av matchen blev jämnare, men övertaget slöpptes alrdig riktigt. En period där ett av lagen försökte få til len utvisning genom att skicka in en extra spelare, så blev det något mål i kaoset kring det. När väl domarna såg detta efter flera minuters försök, så fick båda lagen utvisningar samtidigt, så det blev aldrig boxplay som tanken var att träna på, utan spel fyra mot fyra. Matchen slutar 12-6 och resultatet är ju oviktigt i sig. Vi tar med oss att våra äldre tjejer agerade bra föredömen och peppade och instruerade de yngre. De yngre spelarna visade upp ett bra passningsspel och noterades i målprotokollet också för den delen. En kul match att avsluta säsongen med. Lite sura miner i ett av lagen efter match - aldrig roligt att förlora med större siffor, men med tanke på att lagen inte riktigt blev som de var tänkta ursprungligen, så är det bra kämpat. Dagens utvisningar; Idun 2 min för upprepade förseelser Lagstraff 2 min för för många spelare på planen (satts av av Meja) Dagens målskyttar; Lag 1 Stina J ass Idun Amelia ass Lindsay Stina J ass Freja Stina J ass Ida Lindsay ass Stina J Freja u.ass Stina J ass Lindsay Freja ass Amelia Stina J u.ass Stina J ass. Lindsay Linday ass. Olivia Amelia ass. Olivia Lag 2 Vilja ass Salma Stina Ö ass. Mileja Mileja ass. Salma Salma ass. Stina Ö Stina Ö. ass. Salma Vilja ass. Stina Ö F09/11 26 mar 0kommentarer
  • Referat: Dingle AIK F10/11 Vit - FBC Lerum Utveckling Röd

Det var dags för sista seriehelgen för denna säsong. Internmatch p åtisdag, men den räknar vi egentligen inte som seriematch. Lerum gästar oss hemma och vi hade en förlust på bortaplan senast möte. Ofta ganska jämna och tuffa bataljer mot Lerum och så även denna gång. Mycket prat inför match om hur vi ska hantera Lerums spelstil. Ett par tips om hur de normalt spelar och agerar på planen och det blev till stor del så även idag. Matchen öppnar i bra tempo och det står klart att det är två lag som inte vil lförlora denna matchen som tampas på planen. Tycker öndå att det är mycket Dinglefördel i början av matchen och Lerum kommer på kvicka kontringar. Etablerat spel på motståndarsidan är det främst Dingle som står för i början av matchen. Det är också Dingle som öppnar dagens målskytte. Det är Stina Ö i forwardposition som ger Lindsay en fin pass framför mål och 1-0 på tavlan. Lerums målvakt är väldigt duktig vet vi sedan tidigare möten och det gäller att använda alla verktyg soim går för att överlista henne. Före periodpaus får Lerum kvittera. Detta sker i ett Dingle boxplay efter att Lindsay i en försvarsduell framför mål fått utvisning för slag. Vi gör en bra boxplay och har minst en attack efter att Lerum tappat boll ner mot egen planhalva. Tyvärr är det ett skott som träffar Dingleback och byter riktning in i mål. Otagbar för Wilda. Pausvila och vår kapten kallas till domarna för uppsträckning. Vi slår lite i golvet i närkamperna och vi får varning att det kommer leda till utvnísning. Annars bra prat och pepp då vi gjort en bra match så långt. Andra perioden kommer att vara en nästan kopia mot första. Vi är bättre i försvarsspelet och "tittar inte boll" som i första. Därav ett kompaktare försvar. Lerum försöker dock pressa högt och vi får stundtals svårt med det och blir "långa" i laget. pass mellan backar och så kallat "burskydd" löser oftast problemet. Ganska snabbt är det en tilltrasslad situation framför Lerums mål där en Lerumförsvarare ska rensa bort bollen. Hon föser istället in den i eget mål och 2-1 på tavlan pga självmål. Lite förvånat jubel på Dinglebänken, men mål är mål. Perioden fortsätter och det är stundtals ritkigt bra spel. Däremot får Lerum en gratischans efter ett Dinglebyte med dålig timing. Nästan friläge och Lerum är kliniska i avslutet. Inget kostigt med det, misstag händer och så måste det få va. 2-2 på tavlan vid paus och vi peppar vidare. Vi gör en bra match och det är jämnt mot äldre motstånd. Det gäller att orka in i kaklet och fortsätta störe Lerums uppspel och sedan spela vårt spel. Tredje perioden ska bli den mest händelserika oc havviker en del från första och andra. Dels blir det en högre intensitet direkt från start i perioden. Det är tydligt att Lerum vill mer och vi är stundtals tillbakapressade på egen planhalva. I tredje minuten får de också göra 2-3 genom ett klassiskt skitmål med studspå spelare som "hoppar över" Wilda som slängt sig efter den ursprungliga bollriktingen. Nya tag och upp med huvudena. Snabb rekyl när Wilma lyft upp från backposition och får en snygg pass från Stina J från hörne/bakom mål (minns inte riktigt). Snabbt skott som sitter i bortre kryss och det är 3-3 på tavlan. Inte nog med det, ganska snabbt så är det Stina Ö som gör sin andra assist för dagen genom att göra ett instick från bakom mål till Vilja som får till en snabb backhand helt otagbar för målvakten som inte såg passen komma. 4-3 och ledning igen. Lerum drabbas nu av sin första utvisning för dagen pga hårt spel. Vi gör ett riktigt bra Powerplay och rullar boll. Flera skottlägen och vi återerövrar boll flera gånger när Lerum får tag på den. Däremot gör vi ingetmål i dettaPowerplay. Istället drabbas vi av en liknande utvisning direkt efter Powerplay då Kira är hård i en närkamp. Tight box och vi gör det bra. Vi fortsätter utmana när Lerum tappar boll och håller ihop boxen. Tyvärr lyckas Lerum få ett instick till spelare framför mål som får lägga in den bakom Wilda. Lerum var extremt effektiva i dagens Powerplay tyvärr. Matchen fortsätter och det står 4-4 fram till slutet av matchen när Lerum drabbas av ytterligare en utvisning för upprepade förseelser. Vi ör ett riktigt bra Powerplay igen och bollen rullas runt. Den når Vilja som passar Stina A snett framför målet som avlossar bössan och 5-4 med en kort kort stund kvar av matchen. Lerum ar time out och plockar ut målvakt. Vi spelar 5 mot 6 under en period och har chans på mål i öppen kasse. Framför allt rkigar vi som ett lag och håller Lerum borta från egen kasse. Slutsignal blir efter att Lerum tilldömts frislag och de får lägga det. Stor spänning innan vi kan rensa bort boll och matchen blåses av från domarna. En riktigt bra match. Troligen den näst bästa efter förra veckans match mot Kungälv sett över hela säsongen. Vi tar med oss att vi orkar stå upp mot skickligt och snabbt lag. Vi tar med oss flera olika måplskyttar och att vi kommer igen efter att ha hamnat i underläge. Vi tar också med oss två bra Powerplay och två bra Boxplay även om båda dessa resulterade i bakåtmål. Omnämnande blir en laginsats idag. Bra pepp och kämpaanda. Ett extra omnämnande till Filippa dock, som troligen gör sin sista match som utespelare och med oss idag då hon återfinns i Mora under nästa säsong. Stort tack för ditt stöd när vi behövt det under åren och lycka till framöver Filippa! Dagens utvisningar; Lindsay 2 min för slag Kira 2 min för hårt spel Dagens målskyttar; 1-0 Lindsay ass. Stina Ö 2-1 Självmål 3-3 Wilma ass Stina J 4-3 Vilja ass Stina Ö 5-4 Stina A ass. Vilja F09/11 23 mar 0kommentarer