• DSK - IK Frej

Två matcher i helgen. I lördags en mycket väl genomförd match mot Väsby som ligger 3a/4a i tabellen. Vi gör en riktigt bra första halvlek, där vi har klart mest boll och chanser, men har ”bara” 1-1 i paus, vilket känns orättvist. I andra och tredje tappar vi lite i passningspel men kämpar ändå på mycket bra. Oturen fortsätter dock när Väsby gör 1-2 på ett självmål. Vi ligger på för kvittering, men stolpar är i vägen ett flertal gånger. Trots tryck kommer vi aldrig i kapp utan matchen slutar 2-5. Vi tar dock fasta på det fina spel och det go som finns i laget. Första perioden var säsongens bästa (hittills…). Vi och avslutar snacket efter matchen med att ge oss en applåd och börjar blicka fram mot söndagens match. Söndag: match mot IK Frej som ligger i den övre delen av tabellen. Vi gör idag säsongens klart bästa match. Trots ett tidigt underläge med 0-2 fortsätter vi gnugga på. Vi har boll till 70-80% i matchen. Nu börjar vi verkligen rätt med vårt positions- och passningsspel: snabba hårda passningar mellan backar, därefter upp på center eller ut på forwards. Vi har 4-5 klapp-klapp-anfall som är skolboksexempel på hur vi ska spela. I paus manar Giovanni och Christer killarna att bara tugga på - fortsätter vi så här är det bara en tidsfråga innan målen kommer. Och visst har de rätt (😉). Vi gör 1-2 på en snygg frislagsvariant där Melker R väggar fram Adam som sprätter in bollen. Därefter följer en lång forcering mot kvittering. Melker prickar stolpen så det nog hördes utanför hallen. Axel är nära flera gånger men bollen vill inte in…förrän Melker med drygt 5 min kvar får läge för ett dragskott som äntligen sitter. Sista 5 min är nervösa åt båda hållen. Oliver gör en kanonräddning med någon min kvar samtidigt som vi har ett flertal vassa chanser, men matchen slutar 2-2. Efteråt är vi bara så glada och nöjda! Vi känner att vi är på rätt väg och idag satt grundspelet verkligen som vi ville. En helgjuten insats från alla 15 killarna: - Väldig bra målvaktspel från Albin och Oliver - Ett mycket solitt backspel från Calle, Bo, Peder och Adam som dels lade grunden för vårt offensiva passningsspel, och som dessutom är väldigt svårt att ta sig igenom för motståndares forwards. - Grymt centerspel av Melker, Ludde K och Luca (första gången som center - men inte sista…) som konsekvent skapade passningstrianglar och nystade upp Frej-försvaret. - Ett mycket rappt anfallsspel av Axel, Edvin, Viktor, Marcus, Dino och Ludvig I, som skapade mycket framåt. Sist, men otroligt viktigt: bra snack på bänken där vi alla lyfter varandra! Efter matchen kom Frejs tränare fram och var grymt imponerad av vårt spel. De var väldigt nöjda att få med sig en poäng trots att de stora delar av matchen inte fick låna bollen. Ett bra betyg på vårt spel och ett kvitto på att vi är på rätt väg. Ledarna genom Fredrik P-07/08 21 nov 2021 1kommentar
  • DSK - Vallentuna

Dagens match blev ännu en jämn tillställning. Vallentuna rivstartade med ett skott i ribban första minuten och hade mest boll i första perioden. Vi kunde dock gå till periodvila med 1-0 efter att Luca påpassligt slår inte en retur efter en fin genombrytning och skott från Bo. I andra perioden tar vi över matchen och har mycket boll. William bryter ett uppspel och hittar Calle med en djupledsboll som snyggt gör 2-0 (på födelsedagen dessutom 🎂). 3-0 kommer strax därpå efter ett kalasskott av Wiggo i bortre krysset. Tyvärr replikerar Vallentuna snabbt och det står 3-1 inför sista. Vallentuna gör tidigt 2-3 och sista perioden blir en rysare med chanser åt båda hållen. Vallentuna slår många lyrbollar på chans in mot vårt mål. Albin står för flera grymma räddningar och vi håller ledningen…tills det är 16 sek kvar. Ett lite surt slut på matchen, men det förtar inte att killarna återigen gör en väldigt bra match. En kul eftermiddag, där alla deltagande killar gjorde toppeninsattser mot ett schysst spelande motstånd som kämpade hårt för att få in sin kvittering. Vi laddar om och ser fram mot nästa match! P-07/08 23 okt 2021 0kommentarer
  • DSK - Väsby

Vi hade inför matchen pratat om att fortsätta kämpa matchen igenom oavsett vad resultattavlan visar (fullt fokus på den egna prestationen i varje enskild aktion, samt att positivt boosta våra kompisar). Vi fick en kanonstart på första perioden och kunde gå ifrån till 2-0, även om Väsby hade mycket boll. 1-0 påpassligt av Dino på sargretur, 2-0 en riktig pärla av Joel - direktskott i bortre krysset). Dino har även en boll i ribbans undersida. Första perioden präglas annars av tufft spel från Väsbys sida där de drar på sig ett par utvisningar. Vi får dock inte till våra powerplay, och Väsby kan reducera till 2-1 med minuten kvar. Snöpligt med inte helt oförtjänt. I andra får Väsby en bättre start, reducerar och tar även ledningen med 3-2 i pp. Killarna lyckas dock ta tillbaka initiativet i matchen och kvittera efter ett skott i slottet från Joel. Vi går till periodvila riktigt nöjda med vårt spel hittills. Vi har gjort två bra perioder, nu gäller det bara att orka sista. Väsby tar nu över mer av spelet, och vi hamnar även i ett par box-play, vilket skapar tryck. Vi håller dock rent, Oliver fortsätter att storspela och gör ett par obegripliga räddningar. Sista minuten minuten blir en pers. Vi har en riktigt vass dubbelchans med 30 sek kvar, men Väsbys målvakt räddar. Väsby drar i sista anfallet en långboll och får press runt vårt mål. De lyckas även peta in en boll, men slutsignalen har hunnit gå någon tiondel innan. Puhh - vilken match! Fantastisk inställning och insats av alla killar! En jättekul eftermiddag där ett oavgjort resultat kändes som en seger för båda lagen. Väsbys tränare var också nöjda efteråt. Tyckte det var kul och utvecklande att lira mot ett spelande lag med så mycket fart och teknik. P-07/08 16 okt 2021 4kommentarer
  • DSK - Duvbo

Trots ett tidigt ledningsmål fick vi en lite knackig start på matchen mot ett duktigt Duvbo. Bra inställning, men vi kommer inte riktigt rätt i positionsspelet, vilket ledde till ett ganska stort målmässigt underläge, 1-6 halvvägs in i matchen. Killarna fortsatte dock att gnugga på och vi kröp närmare och närmare. Sista perioden hade vi riktigt bra tryck och gjorde 6-7 halvvägs in i perioden. Trots ett par fina chanser kom vi dock inte ikapp utan Duvbo kunde avgöra med 6-8 med några minuter kvar. Vi och killarna var dock riktigt nöjda med matchen - en av de klart bästa vi spelat! Mycket imponerande att fortsätta kämpa trots att resultatet gick oss emot i början av matchen! Vi tar med oss en riktigt bra känsla in i nästa vecka! P-07/08 10 okt 2021 3kommentarer
  • Referat: Rotebro IS IBK - Danderyds SK IBF (B)

Andra seriematchen denna helg. Vi hade ett mycket bättre spel denna match då hela laget var som ett lag ska vara och stöttar varandra. En ganska så klar vinst med 11-2. Nästa vecka blir det igen två seriematcher en på lördag och en på söndag. P-07/08 3 okt 2021 0kommentarer
  • Töjnan Tiger cup 2021

Grattis killar till en fin andraplats i A-finalen P-07/08 13 sep 2021 2kommentarer
  • DSK 07/08 - Täby (träningsmatch)

Härligt att innebandyn är igång igen 😀. Vi värmde upp inför Töjnan Cup om två veckor och kommande seriespel med en träningsmatch mot Täby. Med ett par spelare borta rullade vi runt på två backpar (Peder & Malte, Adam & Bo), två centrar (Dino/Wiggo) samt tre forwardspar (Ludvig I & Viktor, Marcus & Ludvig K, Luca & Dante). Innan matchen pratar vi särskilt om tre saker: 1) springa mycket för att vara först på bollen samt skapa alternativ för bollhållande spelare, 2) spela juste och smart för att undvika onödiga frislag, 3) peppa och lyfta våra lagkamrater i med- och motgång. Vi har det mesta av spel och bollinnehav under de tre perioderna och även om det är tight målmässigt ligger vi hela tiden steget före (1-0, 2-1, 3-2, 4-3). Täby är dock inte ofarliga och har ett par snabba och starka forwards som vi hela tiden behöver hålla ordning på. Med drygt 1 minut kvar kvitterar Täby och vi ställer in oss på ett oavgjort resultat. Killarna vill dock ha med sig segern idag och pressar på hårt sista minuten och med 9 sekunder kvar lägger Ludvig K in 5-4 via köksvägen. Väldigt kul att få inleda hösten med en vinst. Det som dock var ännu viktigare och roligare idag var att vi var spelmässigt bra: många fina passningskombinationer där vi snabbt förflyttar bollen över banan. Killarna visade att de har mycket innebandy i sig och att det kommer bli en rolig och utvecklande säsong tillsammans. Ledarna genom Fredrik Spelmässigt P-07/08 28 aug 2021 5kommentarer
  • Helgens matcher

Vi spelade två matcher i helgen. I lördags morse mötte vi ett duktigt lag från Stäket/Järfälla. Vi pratade inför matchen särskilt om tre saker: 1) Spela med fart (skapa alternativ för bollhållande spelare, fem spelare upp och hem) 2) Spela smart (undvik onödiga frislag, slå säkra passningar) 3) Spela som ett lag (stötta dina lagkompisar i med- och motgång) Stäket spelade med mer fart än vi i första halvleken som rättvist slutade 1-4. Vi fick aldrig grepp på deras rörliga spel. De spelade i mångt och mycket som vi vill göra. Andra halvleken är spelmässigt bättre och slutar 1-1, vilket gör att matchen slutar 2-5. I söndagens match möter vi ett lag från Nacka. Vi pratar inför matchen igenom hur vi vill spela (istort sett ovan 3 punkter). Till denna match är vi bara 8 utespelare vilket vi vet kommer bli tufft i längden. Vi gör en fantastiskt bra första halvlek och går till pausvila med 5-2, trots en spelmässigt helt jämn halvlek. Vi vet att andra kommer bli tuff orkesmässigt, men vi peppar oss att göra vårt yttersta oavsett hur målen faller ut i andra. Andra halvleken blir väldigt chansrik åt båda håll och till slut slutar matchen 8-9 till Nacka efter mål i sista minuten. Även om resultatet inte gick vårt håll denna gång är vi oerhört stolta över hur killarna kämpade och slet för varandra i den här matchen. I omklädningsrummet sa vi att efter en sån här insats är det viktigaste inte vad matchtavlan visar efter 40 minuter utan hur vi spelar och agerar på planen. Vi visar att vi trots ett numerärt underläge klarar av att spela helt jämnt med riktigt bra lag i vår svåra serie, vilket är kul. Ännu viktigare är det positiva sätt som killarna puffade och stöttade varandra genom matchen. Lagledarna genom Fredrik P-07/08 12 okt 2020 1kommentar
  • Töjnan cup (glödheta DSK-klubbor)

Efter ett långt speluppehåll startade vi på allvar upp säsongen med fyra matcher i Töjnan cup. Rivstart med första matchen 07.40 mot Lidingö. Och vilken start! Det var bland de bättre matcherna killarna gjort. Vi ledare var positivt överraskade över tempo, samspel och vilja (inte minst med tanke på att vi inte spelat ihop så mycket efter sportlovet. Viktor satte tonen med 1-0 med ett typiskt ”Viktor-mål” där han springer ifrån försvaret och sprätter upp bollen i bortre krysset. Vi är snäppet bättre än Lidingö i alla lagdelar och vinner till slut med 5-0. Så skönt att få börja dagen på det sättet! Andra matchen mot Kungsängen spelas på en mini-plan, vilket i kombination med att vi hamnar i tidigt underläge skapar en del stress i spelet. Vi jobbar oss in i matchen även om vi inte har samma flyt som i match 1. Steg-för-steg tar vi oss in i matchen och vinner till slut med 5-2. Inte riktigt samma flyt och fart som i match 1, men helt ok. Tredje matchen mot Silverdal vinner vi med 1-0. Vi kommer inte upp på den nivå vi vill spela. Ludde gör matchens enda mål strax före paus på ett distinkt dragskott. Skönt att sviten är intakt! I sista matchen samlade vi ihop de sista krafterna och kunde trots ett tidigt baklängesmål vinna med 9-2. Sammantaget en väl genomförd dag där samtliga 11 spelare var riktigt duktiga. Albin var som vanligt en klippa med många briljanta räddningar. Backlinjen (William, Peder, Philip, Adam) är både spelskicklig framåt och svår för motståndarna att forcera. Våra två centrar (Melker R och Ludvig) spelade föredömligt tvåvägsspel med både fin teknik och grovjobb. Våra forwards (Melvin, Marcus, Melker O, Viktor) var riktigt vassa och ständiga orosmoment för motståndarna. Ett sånt lag är svårt att vinna mot! Sist, men absolut inte minst hade vi en riktigt kul dag tillsammans. Det var ett tröttkört och väldigt glatt gäng som till slut lämnade Sollentuna på söndagskvällen efter nästan 12 timmar tillsammans. Lagledarna genom Fredrik P-07/08 14 sep 2020 2kommentarer
  • Träningsschema Sommaren 2020

I dagarna kommer alla få ett träningsschema för sommaren hem i brevlådan. Det är två fyspass i veckan under v 26-33. Vi tränar för vår egen skull, för att behålla det vi byggt upp under säsongen samt för att förebygga skador. Gör ert bästa på varje pass, det kommer löna sig när vi drar igång igen till hösten. Lycka till, ha kul och njut av sommaren //Lagledarna genom Louise P-07/08 16 jun 2020 0kommentarer