• Gårda-Dalen/KFF 2-2

Efter förra veckans tunga vinst mot Virgo åkte vi till trötta överåsvallen för match mot Gårda. Viktigt att inte låta Gårda vinna då dom är 4 poäng bakom därför skulle ett kryss funka helt okej. Regnet öste ner och gjorde det kanske svårt att spela för första halvlek va rent ut sagt usel. Vi tar dock ledningen i 18 minuten efter att phil slår en öppnande passning till alex Hayes som snyggt gör 0-1. I den 25 minuten får Gårda frispark långt ute vid långsidan och lyfter in bollen där axel är först men blir rammad av en spelare och bollen studsar in, såg ju minst sagt tveksamt ut om det skulle godkännas samtidigt som axel fick tas av plan med hjärnskakning och jugge kommer in istället. Men men 1-1, 2-1 skulle komma 5 minuter senare efter att deras gubbe fick helt omarkerad nicka in bollen otagbart för jugge. I halvlek va både hårtorken och motorsågen framme för så här dåligt ska det inte se ut. Vi lyfter oss klart i andra halvlek och har bud på 2-2 flera gånger men det skulle dröja till minut 81 innan vi fick in den. Essey bjöd på ett solo nummer i straffområdet och det ända dom kunde göra för att stoppa essey va att fälla han och straff och utvisning efter 2 gula kort. Bita sätter straffen säkert och 2-2 är ett resultat som skulle funka helt okej för oss idag. Vi bevakar våran poäng sista 10 minuterna och gör några försök att göra 2-3 men matchen slutar 2-2 efter att vi lyft oss i andra halvlek. 3 matcher kvar och ett par poäng ner till strecket gör att vi kanske kan säkra kontraktet nästa match då vi möter jumbon Lerkil som dock gått starkt på slutet. I dagens match får kapten olli 3 bananer efter lysande ledarskap där han visade att det gäller att kriga för poängen. 2 bananer till Alex karlsson och 1 banan till Alex Hayes. A-lag Herrar 6 sep 2019 0kommentarer
  • Dalen/KFF-Virgo 4-1

Ångestmöte, hatmöte, derby, lillebror mot storebror, sexpoängsmatch ja mycket kan man kalla denna viktiga match som skulle spelas på krokslättsvallen denna härlig lördag. Till denna match fick vi tillbaka 4 spelare som samtliga tillhör dom bästa i serien. Man kunde väl räkna med att det skulle smällas på i närkamperna. Vi inleder lite avvaktande och båda lagen känner lite på varandra innan det blixtrar till i den 8 minuten då phil får bollen utanför straffområdet och klipper till i hörnet snyggt och av bara farten gör jocke 2-0 med skott stolpe in i den 10 minuten. Glädjen skulle bli kortvarig för redan 30 sekunder senare tar bollen olyckligt på en hand i vårt straffområde och 2-1. Efter denna intensiva starten lugnades det ner och kändes till och från lite avslaget. Karlberg som sprang och slet lika mycket som båda lagen tillsammans fick i den 31 minuten nicka in 3-1 efter assist av bita och otroligt skönt med en 2 måls ledning. Virgo skapade nu 2-3 heta målchanser där framför allt deras friläge borde resulterat i ett mål men axel gjorde några svettiga räddningar. Första halvlek va avklarad och vi kände oss starkare än våran motståndare och det fanns ingen chans att vi skulle bjuda in virgo i matchen igen. Viktigt att hålla fokus och koncentrationen nu och inte slarva med passningar eller markering så skulle detta gå vägen. Karlberg har 2 bra lägen i minut 56 men inget mål då. Karlberg skulle istället bjuda tillbaks till bita genom att passa han till öppet mål och 4-1 efter 84 minuters spel och nu kändes det klart vilket det även va. Vinst med 4-1 och Dalen visade återigen vilka som är störst och bäst. Hoppas att både vi och Virgo kan hålla oss kvar i trean för det blir alltid roliga matcher och skönt att veta att man har 6 säkra poäng. En väldigt bra insatts från samtliga i truppen och även klacken som höll igång hela matchen. Nu har vi några poängs försprång till lagen nedanför och på torsdag åker vi till Gårda för ytterligare en viktig match. I dagens match är det många man vill dela ut bananer till men absolut bäst och den som slet mest va Karlberg så 3 bananer till han. 1 mål och 2 assist gör att Bita får 2 bananer och 1 banan till virgos gamla spelare och tränare Jocke. A-lag Herrar 1 sep 2019 0kommentarer
  • Hestrafors-Dalen/kff 5-0

Bortamatch på trevliga Bollevi mot Hestrafors. Några avstängda skadade och på jobb gjorde att vi fick mixtra lite i truppen. Det small nästa direkt, 3 minuter in går en hörna rätt i mål och en väldigt tung start. Det skulle inte bli så mycket bättre och i den 28 minuten va det 2-0. Efter detta höjde vi oss och började skapa chanser som vi vanligtvis sätter men istället small det åt andra hållet och 3-0 i den 43 minuten. 3-0 i halvlek och det va inte mycket man kunde vara nöjd med. Andra halvlek bjöd mest på avvaktande spel och vi kom inte till några farligare chanser istället blev det 4-0 i den 74 minuten. Axel gjorde några fina räddningar innan det va dax för 5-0 och där va matchen slut tack o lov. En bedrövlig insatts och att man delvis kan skylla på att det va en gräsmatch känns ju bara dumt. Vi halkade både höger och vänster och in och ut på plan, dubbar verkade inte vara att tänka på. Vi drällde med bollen och tappade den överallt på plan. Vi måste börja spela enklare och sätta lätta passningar. En match att glömma! 3 bananer till en av få som kommer undan med godkänt jakob ärnlöv. 2 bananer till phil och 1 banan till måns. Nästa match är en familjematch där det bjuds på aktiviteter på vallen, lördag den 31 augusti 14:00 börjar matchen. Vi möter lillbror virgo så någon extra tändvätska behövs inte och vi behöver allt folk vi kan få på läktaren så välkommna på lördag. A-lag Herrar 24 aug 2019 0kommentarer
  • Dalen/KFF-Hisingsbacka 3-4

Efter 2 raka förluster va det dax att bryta den dystra trenden och ta en vinst mot Hisingsbacka i en viktig match. Vi börjar matchen i ett högt tempo och vinner dom flesta duellerna och rättvist så gör vi även 1-0 i den 12 minuten efter att Felix slått in en en boll som olli nickskarvar så phil blir fri och snyggt lägger in 1-0. Vi fortsätter föra matchen och adam snor bollen långt upp och serverar bita som drar till och bollen tar i innerstolpen. Från ingenstans gör Hisingsbacka sen 1-1 på ett misslyckat inläggningsförsök som dalar in i bortre. 1-1 i halvlek och det känns som vi inge kan förlora den här matchen. I den 53 minuten kommer Bita HELT fri från 30 meter men väljer att försöka finta målvakten som tar den. 2 minuter senare kommer phil i ett fritt läge men bollen går precis utanför. Istället för ett mål för oss gör hisingsbacka 1-2 i den 70 m efter att en stolpretur studsat rätt och dom kan lägga in den i öppet mål. I den 87 minuten börjar cirkusen och hisingsbacka gör 1-3 och det kändes kört men i den 88 får vi straff och 2-3 av Bita och match igen. 1 minut senare åker hisingsbackas lagkapten ut för osportsligt uppträdande och man började tro på poäng men istället kontrar hisingsbacka in 2-4 i den 92 och det kändes kört igen men 2 minuter senare nickar mange in 3-4 efter hörna och 1 minut kvar där vi krigar till oss en hörna där mange är högst återigen och nickar ner bollen framför deras målvakt och där står våran målvakt som sånär lyckas styra in 4-4 istället räddar deras målvakt och på returen skjuter vi över. Matchen slut och ridå ner! Vi förlorar en match som vi känner att vi borde vunnit och va bättre än våra motståndare men fotboll är inte alltid rättvist. Bäst i dagens match och 3 bananer till mange 2 till olli och 1 till Lundin. Nästa match åker vi till Hestrafors för 3 poäng! A-lag Herrar 17 aug 2019 0kommentarer
  • Jonsered-Dalen/KFF 3-2

Jonsered stod för motståndet denna fredag och lite rotation i truppen vilket gjorde att vi hade ett intressant lag denna kväll. Jämt spel första 15 minuterna och vi kom in i det mer och mer på naturgräset. 1-0 kom till jonsered i den 20 minuten efter ett tveksamt försvarsspel från oss. 2 minuter senare kom matchens delikatess när Essey med en otrolig passning hittar fram till Greg (som kom in efter 5 minuter efter att mange gick sönder) som är iskall i avslutet, ett fantastiskt fint mål! Resten av första halvlek hade vi ett litet grepp om matchen där karlsson och essey har 2 farliga skott som kunde gått in. I minut 44 gör phil 2-1 men domaren blåser av tvivelaktigt för offside. Jonsered börjar andra halvlek bäst och trycker in 2-1 efter en hörna. Tungt mål att få men mycket tid kvar som inte utnjyttades till en början och i den 80 minuten gjordes 3-1. Då började vi spela, flyttade upp olli som nickskarva till phil som gör 3-2 i minut 81. Vi fortsätter att trycka på utan att få in bollen men så i den 92 minuten gör phil 3-3 men då hittade linjedomaren en offside på en gubbe som inte va delaktig i anfallet! Riktigt tungt poängtapp särskilt när phil gör 3 korrekta mål men endast 1 räknas. Vi deppar denna helg men kommer tillbaka starkare till nästa veckas match mot hisingsbacka! 3 bananer till Essey 2 bananer till Phil 1 banan till Riki. A-lag Herrar 10 aug 2019 0kommentarer