Referat: Uppsala 86ers - Carlstad Crusaders

Matchfillm
Film Uppsala Carlstad

Saxat från VF
Crusaders vann i soligt Uppsala, fortsatt obesegrade

Vinstmaskinen Carlstad Crusaders fortsätter att gå som tåget. Efter bortaseger med 52–20 mot Uppsala 86ers är laget fortfarande obesegrat under säsongen.

Tabelljumbon Uppsala 86ers hade inte mycket att sätta emot när Carlstad Crusaders kom på besök under lördagen. Bortalaget satte in högsta växeln redan från början och ställningen i paus var 33–7 i värmlänningarnas favör.
– Offensiven fungerade lika bra som den har gjort under hela säsongen, säger Crusaders quarterback Philip Juhlin.

Det var strålande solsken i Uppsala och värmen påverkade spelet under den andra halvleken. Crusaders roterade mycket bland spelarna och hemmalaget tog en del poäng.
– Det var väldigt varmt och vi hade en stor ledning så vi bytte så mycket som möjligt, säger Juhlin.

Det blev också en relativt komfortabel seger för bortalaget till slut. Det offensiva spelet fortsatte att fungera även efter paus och segersiffrorna blev till slut 52–20.
– Vi hade kontroll på matchen men alla är helt slut nu på grund av solen.

Segern innebär att Crusaders fortfarande inte har förlorat någon match under säsongen och toppar tabellen efter sju spelade matcher. Till helgen väntar final i NEFL mot Copenhagen Towers på Tingvalla IP i Karlstad.
– Förhoppningsvis har vi en riktigt bra träningsvecka framför oss nu. Copenhagen har ett bra lag så det blir en spännande match, säger Juhlin.

fre 4 maj 2018, 19:00 Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers 42 - 0