Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 8 8 0 0 16
2 Stockholm Mean Machines 8 4 0 4 8
3 Örebro Black Knights 8 4 0 4 8
4 Göteborgs Marvels 8 2 0 6 4
5 Uppsala 86ers 8 2 0 6 4

Match

Carlstad Crusaders

42 - 0
Tingvalla - IP
4 maj 2018
19:00

Uppsala 86ers

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers

Statistik
Carlstad - Uppsala

Highlight film
Film

Saxat från VF
Crusaders glänste inför storpublik

Carlstad Crusaders tätade till i defensiven – samtidigt som offensiven fortsatte att leverera. Uppsala 86ers hade inte en chans inför storpubliken på Tingvalla.
– Det rullar på jättebra, säger Victor Toresson som bjöd på en magisk rush i 42–0-segern.

Det fanns inte mycket att anmärka på för Carlstad Crusaders på fredagskvällen. Vårsol, 1 228 åskådare på Tingvalla och en total överkörning av Uppsala. Som kronan på verket inbringade Crusaders välgörenhetsmatch 53 348 kronor till Team Rynkeby och Barncancerfonden, 41 företag och privatpersoner bidrog med en krona per åskådare vilket ihop med insamling på plats gav slutsumman.
– Det blev en otroligt bra kväll. Extra kul att det kom så många, vi har alltid bra stöd här hemma men det var lite speciellt med insamlingen nu också, säger Victor Toresson.

Crusaders runningback svarade för en grym insats när han i praktiken dödade matchen redan i slutet av den första quartern. Toresson satte fart i ett springspel och hade sprungit 72 yards innan han var färdig. Touchdown och totalt 20–0 till hemmalaget.
– Det var kul. Det är linjen som gör det, killarna lägger ner ett grymt arbete varje vecka och är otroligt duktiga. Det är bara för mig att springa, säger Toresson blygsamt.

Var du säker på att det skulle räcka hela vägen?
– Säker var jag inte, jag såg de började komma i kapp. Men då försökte jag bryta in så de skulle få fel vinkel.

Det lyckades. I stället för att tackla Toresson sänkte Uppsalaförsvaren egen spelare strax innan Toresson kunde trippa in i endzone. Dessförinnan hade Robin Juhlin och Christian Forsman fixat varsin touchdown, den förstnämnde efter en fin öppnade passning från Philip Juhlin. Crusaders öste på i andra quartern och gick fram till 35–0 i paus sedan Jacob Dahre och unge talangen Isak Brander gjort touchdowns medan David Nyhlén fixat extrapoängen med säkra sparkar.

Hugo Salberg och Nyhlén spikade slutresultatet till 42–0 i tredje quartern och i under de avslutande tolv minuterna kunde hemmalaget lugnt kontrollera händelserna. Att defensiven fixade sin första "nolla" var en viktig markering, enligt Victor Toresson. I de tidigare matcherna har Crusaders släppt till totalt 73 poäng. Ovanligt många.
– De steppar upp för varje match och gör det riktigt bra, säger han.

Vad har de slipat på?
– De har kört hårda träningar varje vecka, tränat extra på beslut och tacklingar. Det är jätteskönt att det ger så bra resultat. I dag syntes det att de var mer disciplinerade.

Viktigt också inför fortsättningen. Närmast väntar brittiska Tamworth Phoenix i NEFL.
– Vi njuter någon dag av det här sedan måste vi fortsätta jobba hårt, säger Victor Toresson.

Andra möten i serien

lör 2 jun 2018, 15:00 Uppsala 86ers - Carlstad Crusaders 20 - 52