Referat: Göteborgs Marvels - Carlstad Crusaders

Statistik Göteborg - Carlstad

Klippt från VF:
Crusaders sprang hem vinsten mot Göteborg Marvels under lördagen

AMERIKANSK FOTBOLL: Carlstad Crusaders startade med många reservspelare på bortaplan
Crusaders tog sin tredje raka seger under lördagen i Göteborg. Karlstadslaget körde över Marvels med 56–21, med ett anfall dominerat av reservspelare.
– De presterade riktigt bra och det var kul att se, säger Philip Juhlin, quarterback i Crusaders.

Efter mycket trassel med dubbelbokad plan reste till slut Carlstad Crusaders söderut i lördags för att spela den tredje omgången i Superserien mot Göteborg Marvels. Karlstadslaget, som hade många spelare borta i skador, öppnade matchen med ett anfall bestående av många reserver. Men trots detta så presterade Crusaders anfall på topp och tog poäng efter poäng. Karlstadslaget hade snarare problem med defensiven i första halvleken.
– Det var lite segt i försvaret, så fort vi gjorde en touchdown svarade Marvels med en, säger Philip Juhlin.

Det var först innan halvtid som matchen tog rejäl fart. Crusaders lyckades att göra tre touchdowns plus extrapoäng innan halvleken tog slut. Karlstadslaget fortsatte sedan att ånga på i andra halvlek och vann till slut matchen med 56–21.
– Efter att Marcus (Johnsson) klivit av med en skada i början av matchen så spelade vi med endast en startspelare i anfallet, resten var reservspelare.
– Men det var riktigt kul att se att de spelarna som oftast inte startar tog för sig ordentligt i matchen.