Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 2 2 0 0 4
2 London Warriors 2 1 0 1 2
3 Helsinki Roosters 0 0 0 0 0
4 Copenhagen Towers 2 0 0 2 0

Match

Copenhagen Towers

8 - 25
Gentofte
1 april 2017
13:00

Carlstad Crusaders

Referat

NWT: Crusaders vann i Danmark

Carlstad Crusaders vann över Copenhagen Towers med 25–8 i Köpenhamn. Härnäst i den nya europeiska turneringen, nordeuropeiska fotbollsligan, väntar det sista laget i Crusaders grupp, London Warriors den 6 maj i Karlstad.
För dagen vitklädda Crusaders tog tidigt kommandot i bortamatchen mot Copenhagen Towers. På konstgräset i den danska huvudstaden hade Crusaders sedermera inga problem att tillslut vinna säsongspremiären.


– Vi hade stunder där vi fick till spelet men vi har en del att jobba på, nu blir det hem och analysera matchen, säger Tracey Gere, huvudtränare i Crusaders.

Värmlänningarna tog ledning i matchen efter touchdowns av Simon Sandberg, Marcus Johnsson och Philip Juhlin, ställning efter första halvan: 18–0.

– Tuffare match än vad vi trodde det skulle vara, säger Marcus Johnsson och tillägger:

– Det märktes på oss att det var säsongspremiär, en del individuella misstag i offensiven, samtidigt som defensiven såg väldigt stabil ut.

I andra halvan av matchen lyckades Crusaders hålla undan Towers forceringar. André Holgård i Carlstad gjorde Crusaders sista touchdown innan Towers tog sina första poäng i matchen, med 16 sekunder kvar.

– Defensiven satt mot Towers förutom med 16 sekunder kvar, men matchen var redan slut där. Överlag var vi det bättre laget.

Segern skrevs till 25–8, Crusaders tredje mot Copenhagen, segrar 2014, 2015 och nu 2017. I samma grupp i NEFL finns även de brittiska mästarna, London Warriors.

– Inte sett något med London än. Först och främst kommer vi analysera matchen mot Copenhagen och träna mer på offensiven inför seriepremiären på fredag.

Seriepremiär på fredag

Då väntar Limhamn på bortaplan och fram till mitten på juli kommer Crusaders ha en match, varje vecka.

– Det kommer slita på våra spelare och vara tufft, samtidigt som vi tappat några spelare här i säsongsupptakten och måste värva nytt.

Willie Tucker är fortfarande i USA och försöker slå sig in i NFL, men dörren till Crusaders är fortfarande öppen.

– Vi utesluter inte honom, samtidigt som vi för snack med flera spelare och hoppas få klart innan seriepremiären på fredag, annars måste vi vänta två veckor innan vi kan värva någon.

Det är främst i offensiven som Crusaders vill stärka upp men även med spelare som kan snurra runt på flera olika positioner.

– Det tajta spelschemat gör oss beroende av spelare som kan avlasta på flera positioner och på så sätt minimera skaderisken.