Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 10 10 0 0 20
2 Örebro Black Knights 10 8 0 2 16
3 Stockholm Mean Machines 10 6 0 4 12
4 Uppsala 86ers 10 4 0 6 8
5 Limhamn Griffins 10 2 0 8 4
6 Tyresö Royal Crowns 10 0 0 10 0

Match

Carlstad Crusaders

42 - 6
Tingvalla IP
10 juni 2017
15:00

Stockholm Mean Machines

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Stockholm Mean Machines

Statistik
Statistik Carlstad - Stockholm

NWT/VF
Crusaders hade lekstuga mot Mean Machines

Solstaden bjöd på just sol när Tingvalla IP stod värd för lördagens drabbning i Superserien. Crusaders tog emot tabelltrean Stockholm Mean Machines och precis som i förra mötet blev det en behaglig resa för hemmalaget när de enkelt avväpnade gästerna.

42–6 - nästintill en siffermässig repris mot första mötet. Ett bekant ansikte gjorde comeback på Tingvalla IP under lördagen. Anders Hermodsson, Crusaders tidigare quarterback, gjorde sin första match på gräset på Tingvalla IP sedan han lämnade för ett års spel i Italien.

Denna gång var det dock som gäst, då han numera huserar grundsten i Stockholm Mean Machines lagbygge. Hermodsson hade dock lätt att hålla sig för skratt i sin comeback då hans offense hade stora problem att ta sig igenom Crusaders secondary. Philip Juhlin däremot, quarterback i hemmalaget, hade en betydligt roligare eftermiddag. Inte minst gällde detta i samspelet honom och Jacob Dahre emellan – den långe wide receivern plockade ner inte mindre än fyra bollar från Juhlin som han sedan förvandlade till TD:s.
– De hade svårt att täcka våra receivers och det mesta fungerade i dag. Vi hade en del små misstag men det var ändå en bra match från vår sida och jag och Dahre fann varandra flera gånger, säger Philip Juhlin.

Det var också just Dahre som öppnade poängtavlan med sin första TD, knappt tre minuter in i första quartern, när han sprang sig öppen och gav Juhlin en enkel måltavla. Efter att Jozef Nguzo fick öppen yta in i end zone hade hemmalaget en ledning på 14–0 inför andra quartern.

Väl där skapade Alpha Jalloh, som vanligt, problem när han rev upp stora hål i Mean Machines defense. Den snabbe amerikanen tvingades dock utgå strax innan halvtid efter att ha fått en smäll mot knäet – det konstaterades dock snabbt att det inte handlade om en allvarlig skada.

När det kändes som att gästerna inte kom någonstans fann plötsligt Hermodsson en ren receiver som enkelt kunde springa in en TD efter en pass på 48 yards.

Crusaders väntade dock inte länge med sin respons och efter två raka TD:s från Dahre var det tack och godnatt för Stockholm. Carlstad fick ihop över 400 yards under första halvlek och med 35–6 på poängtavlan var matchen i princip avgjord.
– De har tyngd i sin box så det är inte helt lätt att köra springspel mot dem. Däremot har de ett lite svagare secondary och det utnyttjade vi med mycket fokus på passing yards.

I andra halvlek tryckte Carlstad snabbt in ytterligare en TD, givetvis ännu en gång från nummer 84, vilket gjorde att "mercy rule", det vill säga att klockan får gå utan att stannas vid avbrott, implementerades.

Återstoden av matchen blev sedan en transportsträcka och siffrorna stannade vid 42–6, även om Crusaders fortsatte trycka på. De rödsvarta är fortfarande obesegrade under säsongen, och enligt Juhlin är det helt upp till dem själva för att hålla den trenden vid liv
– Vår största motståndare är vi själva. Så länge vi spelar vårt spel, och inte skjuter oss själva i foten, så går det bra.
– Vi har ett väldigt bra djup i vårt lag och det finns alltid spelare att slänga in oavsett position. Det gör oss väldigt svårslagna.

Andra möten i serien

fre 21 apr 2017, 18:30 Stockholm Mean Machines - Carlstad Crusaders 8 - 43