Referat: Carlstad Crusaders - Tyresö Royal Crowns

Statistik:
Statistik Carlstad Tyresö

VF:
Tyresö Royal Crowns hade inget att sätta emot Carlstad Crusaders. Karlstads korsriddare tog fjärde raka segern med 50–12.

Carlstad Crusaders var fullständigt överlägset i den första halvleken mot det tidigare storlaget Tyresö. Christian Forsman sprang in både 6–0 och 14-0 som Marcus Johnsson följde upp med två "tvåpoängare" då Crusaders valde att passa bollen i stället för att satsa på en spark för en poäng.

Sebastian Johansson, som gjorde efterlängtad comeback på Tingvalla efter sju år, hade en ganska bekväm eftermiddag. Han sprang in ett par yards i första perioden och försökte sig på en "tvåpoängare" i den andra perioden där han emellertid blev stoppad. I den andra halvleken valde huvudcoachen Tracey Gere att vila ett par nyckelpjäser för att låta fler spelare få chansen att visa upp sig inför 787 åskådare på läktarplats.

NWT
Hemmapremiär och drygt 800 åskådare på Tingvalla IP. Då passade Carlstad Crusaders på att krossa gästande Tyresö Royal Crowns och ta fjärde raka segern.
– En svårbedömd seger, Tyresö höll inte måttet, säger Crusaders tränare Tracey Gere.

Ett soligt men iskallt Tingvalla IP stod som värd för Carlstad Crusaders hemmapremiär i Superserien. Gästade gjorde ärkerivalen Tyresö Royal Crowns som dock inte alls var samma motstånd som hemmalaget vant sig vid. Gästerna genomgår en generationsväxling och ställde upp med ett ungt och oprövat manskap, något som Crusaders hade koll på inför matchen.
– Vi visste vad för typ av motstånd vi skulle stöta på och pratade innan matchen om att spela fysiskt mot dem, säger Gere.

Fysiskt spel var något som fick en avgörande roll för matchens utgång. Hemmalagets försvar käkade upp Tyresös anfall gång på gång vilket gjorde vägen till end zone kort för Crusaders dito. Halvtidsresultatet skrevs till hela 36–0 och i den andra halvleken valde värmlänningarna att lufta stora delar av truppen. Därmed sparades nyckelspelare som Sebastian Johansson och Philip Juhlin.

Tyresö gav aldrig upp men Crusaders var klasser bättre och vann till slut med 50–12.

Matchens förgrundsfigur var utan tvekan Sebastian Johansson som, efter ett par framgångsrika år i USA och NFL, nu återigen fick springa in på Tingvallas gräsmatta inför hemmapubliken.
– Riktigt roligt att vara hemma igen och extra kul att vi gjorde en gedigen insats i dag, säger Johansson.

Johansson matchades på flera olika positioner och var efter matchen nöjd med sin insats.
– Nöjd men inte belåten. Mycket är fortfarande nytt.

Det stora frågetecknet kring Sebastian Johansson är skadehistoriken men efter dagens match fanns det ingen anledning till oro.
– Kroppen kändes bra. Jag har tränat på bra sedan i höstas och är på rätt väg.

Nästa lördag väntar en viktig match för Crusaders i NEFL-serien. Engelska mästarlaget London Warriors kommer på besök och det är vinst som gäller om Europaäventyret ska leva vidare för värmlänningarna.
– Vi vet inte så mycket om dem än men det är bara att gå ut och köra, säger Sebastian Johansson.

Matchen mot London Warriors kan dessutom innebära debut för Crusaders två amerikanska nyförvärv Kris Weeks och Alpha Jalloh.

fre 16 jun 2017, 18:30 Tyresö Royal Crowns - Carlstad Crusaders 0 - 70