• Fotbollsskolan 2023

Barn födda 2014-2017, se till att anmäla er till våran kostnadsfria fotbollsskola. Skicka barnets för och efternamn, personnr, strl på tröja, vårdnadshavares uppgifter och om ni kan delta 1eller 2 veckor. Obs! endast 80 platser. Skickas till kansli@brynasiffotboll.se. Brynäs IF Fotboll 24 maj 2023 0kommentarer
  • Referat Brynäs - Torsåker

Femte omgången av årets division 4 spelades under fredagen på Måsberget. Motståndare denna gång var Torsåker. Jag tycker vi gör en stabil match som vi kontrollerar egentligen från minut 1 och hela vägen tills domaren blåste av matchen. Vi skapar mängder med chanser och gör både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen. I andra halvlek fortsätter vi skapa chanser men vi får inte in bollen i det sista avgörande momentet. Sett till målchanser så borde vi dragit iväg med några bollar till men det stannar vid 2 mål för vår del. Enda farligheten som vi släpper till är en straff som hade kunnat gjort att matchbilden förändrades och hade gett energi åt Torsåker men dom bränner den och nollan är intakt. Sammanfattningsvis så tycker jag vi tar ett kliv framåt i den offensiva tredjedelen. Vi skapar väldigt många bra målchanser och har fin rörelse och kombinationer. Nu nöter vi på under veckan för att få till den sista delen, våra avslut. På torsdag väntar ny match då vi åker ut till Kungsgården på torsdagskvällen. Tack till alla som kom och stöttade oss. Hoppas vi ses på torsdag igen ute i Kungsgården. /Coach Ericsson Herr Div 4 22 maj 2023 0kommentarer
  • Referat Hille - Brynäs och Brynäs - Huge

Omgång 3 och 4 av årets division 4 spelades under veckan som gick. Vi inledde med bortamatch på tisdagen mot Hille på Hille IP. Första 25-30 minuterna av matchen så spelar vi bra. Ligger rätt i presspelet har fina kombinationer och kommer fram till målchanser. Runt den 20 minuten får vi utdelning då Junior är på tårna och sätter dit en retur som målvakten släpper på ett inspel. Efter målet så går vi ner oss och blir bekväma och bevakar ledningen istället för att fortsätta presspelet. Det resulterar i att Hille kommer in i matchen mer och mer utan att skapa några större farligheter. I halvtid pratar vi om att gå ut och spela på samma sätt som vi inledde med press och högt tempo. Tyvärr kommer vi inte in det igen utan fortsätter ligga lågt och får försvara oss precis som slutet på första halvlek medan Hille lyfter långt. Vi står upp bra men i slutskedet på matchen så blir det några tilltrasslade situationer och med matchens sista spark så ligger bollen tyvärr i mål bakom Fredde och 1-1 är ett faktum. Sammanfattningsvis så borde vi ha fortsatt tryckt på och dödat matchen med ett andra mål men vi lyckas inte bibehålla den fina starten vi hade på matchen. I den 4 omgången så mötte vi Huge på Måsberget. Huge har inlett serien piggt och matcherna mot dom brukar tendera i att vara tuffa. Den här matchen var något lugnare än vad matcherna oss i mellan brukar vara och var snarare ett ställningskrig med kamp, dåligt passningsspel och tempo. Det var en typisk match där man vet att det lag som lyckas få in en boll först kommer få matchbilden på sin sida. I den 62 andra minuten lyckas Huge med det och får in det förlösande 0-1 målet. Efter det kommer vi aldrig riktigt in i matchen och hotar inte deras ledning speciellt mycket. När dom sen får med sig en straff och gör 0-2 så känns det som att luften går ur oss och sista delen av matchen spelas mer eller mindre bara av. Sammanfattningsvis så behöver vi bli mer effektiva och sätta dit dom chanser vi får då mål förändrar matchbilden. Idag är Huge mer effektiva än oss och därmed vinner dom också matchen. Ny vecka väntar och den avslutas med ytterligare en hemmamatch på Måsberget denna gång mot Torsåker. Tack till alla som kom och stöttade oss både på Hille IP och på Måsberget. Hoppas vi ses igen på fredag på Berget då vi ska tillbaka på vinstsidan igen! /Coach Ericsson Herr Div 4 15 maj 2023 0kommentarer
  • Startskottet för Kvalitetsklubb

Efter en tids förberedelser och planering med GFF/Sisu så gjorde föreningen klart i veckan med att börja med Kvalitesklubb (f.d Diplomerad förening). Fyra avgörande hörnstenar som kommer att avhandlas med noggrannhet och precision som sedan färdigställas till ett dokument framtagen av SvFF. Med bättre organisation och struktur kommer det att säkerställa föreningens verksamhet där alla delar blir än mer tydligt och smidigt vilket ska underlätta den ideella verksamheten än mer i framtiden. Vi ser verkligen fram emot att arbeta fram föreningen till det bättre och säkra framtiden i synnerhet barn och ungdomsverksamhet på ett föredömligt sätt. Brynäs IF Fotboll 14 maj 2023 0kommentarer
  • Brynäs IF 111 år!

Idag för 111 år sedan bildades vår anrika Idrottsförening. En fantastisk historia som började med herrlagets SM titel 1925 efter segern mot BK Derby och följdes av allsvenska säsonger med den första utländska spelaren (Ronnie Powell) som just representerade Brynäs under 70 talet. Många härliga år med Damlag och ungdomslag där vi har producerat ett antal allsvenska spelare genom alla år. Hockey sektionen som bildades under trettiotalet har många fina titlar i svenska hockey ligan och är kanske den mest omtyckta hockey föreningen i landet med sin fina historia. President Yilmaz; -Brynäs IF har en gedigen historia, gemenskap och engagemang. Betydelsen att representera denna anrika förening är väldigt viktigt och stort. Vill härmed gratulera alla Brynäsare runt om i landet och världen samt önskar fortsatt lycka i alla branscher. Brynäs IF Fotboll 12 maj 2023 0kommentarer
  • Referat Brynäs - Stensätra

Andra omgången spelades i fredags och även årets första hemmamatch. Som vanligt denna tid på året så spelades den inte på Måsberget utan på Sörby IP då gräset fortfarande inte är spelbart på Berget än. För motståndet stod Stensätra. Ett lag vi mött många gånger tidigare och haft jämna matcher mot. Stensätra har inför denna säsong gjort en generationsväxling så vi visste på förhand att det inte skulle bli samma matchbild som det brukar vara när man möter Stensätra. Vi inleder matchen bra och redan efter 4 minuter så får vi in ledningsmålet. En frispark slogs in efter backen i straffområdet och landade till slut hos Diwan som fri med målvakten lyckades sätta dit bollen. Efter det fortsätter chanserna avlösa varandra och vi har några frilägen och andra målchanser som borde resulterat i flera mål framåt men det vill sig inte i avslutsmomenten. Jag tycker vi har kontroll på matchbilden i första halvlek och borde ha dödat matchen men tyvärr så vill inte bollen in och 1-0 står sig halvleken ut. I andra halvlek går vi ner oss något i kvalité och vi sjunker lågt stundtals och bjuder in Stensätra i matchen igen istället för att fortsätta hålla taktpinnen. Jag tycker vi trots det har kontroll och det känns aldrig riktigt oroligt då vi inte släpper till några solklara chanser. Farligaste lägena kommer via ett par hörnor och någon frispark som lyfts in i straffområdet men som inte resulterar i något. Sammanfattningsvis så tycker jag vi återigen skapar mängder med chanser som vi borde ha förvaltat och avgjort matchen med tidigt. Vi kommer ut med bra energi och har riktigt fina kombinationer stundtals. Försvarsmässigt gör vi också ett riktigt bra jobb. Nu väntar en tuff vecka med två matcher på 5 dagar. Först åker vi till Hille IP imorgon tisdag och sedan på fredag så spelar vi den riktiga hemmapremiären för året mot Huge då vi är tillbaka på Måsberget igen. Tack till alla som kom och stöttade oss, hoppas vi ses igen i veckan både på tisdag och fredag. /Coach Ericsson Herr Div 4 8 maj 2023 0kommentarer
  • Referat Hofors - Brynäs 1-1

Premiärveckan är avklarad då vi i fredagskväll åkte ut till Hofors och Stålringen. Inför matchen såg truppläget bra ut med endast några få spelare borta p.g.a. skador och sjukdomar. Första halvlek börjar vi bra där vi tidigt tar tag i taktpinnen och sätter press på Hofors. Den pressen avtar något ju längre halvleken går och spelet blir mer böljande där vi har mer boll än Hofors. Sett till målchanser så skapar vi åtminstone ett tiotal väldigt bra målchanser som borde resulterat i flera mål men istället så slutar halvleken 0-0. Vi pratar i halvtid om att ha tålamod och att vi ska fortsätta hålla uppe tempot så kommer målet komma. I andra halvlek fortsätter vi trycka på även om vi inte lyckas komma till lika många chanser som i första halvlek så känns det ändå som att vi har kontroll på matchen och borde fått in ett mål. Samtidigt vet man av erfarenhet att om man har tryck på motståndaren och inte får in bollen så kan motståndarna sticka upp och få en chans och så är det dom som leder istället. Precis så blir det, en långboll som vi missbedömer leder till ett friläge och 1-0 Hofors är ett faktum. Efter deras mål gör vi några byten och jagar kvitteringen som till slut kommer genom inbytte Aron som förvaltar ett friläge. Vi fortsätter sedan trycka på och är väldigt nära att få in ett segermål men det vill sig inte och vi får nöja oss med en poäng. Sammanfattningsvis så är en premiär alltid en premiär och allt kan inte sitta på en gång. Vi tar med oss dom positiva bitarna från matchen och går in i en ny vecka med match mot Stensätra på Sörby IP på fredagskvällen, hoppas vi ses där. /Coach Ericsson Herr Div 4 2 maj 2023 0kommentarer