• Referat: Krokom/Dvärsätts IF - Brunflo FK2

Bortamatch i div 3 på onsdagkvällen på ett solstrålande Hissmovallen som bjöd på i princip perfekta fotbollsförutsättningar. Även lite annorlunda för kvällen då undertecknad fick ett återfall och gästspelade som matchcoach i huvudtränarens frånvaro. Vi lade upp en matchplan där vikten av skärpa, vilja och mod var ledstjärnorna där vi var övertygande om vikten av att spela bollen med precision och högt tempo skulle vara utslagsgivande och ge utdelning. Tyvärr började inte matchen som vi vill eller planerat då vi gödslade bort bollar i uppspelen med slarviga passningar vilket gjorde att vi gång på gång fick börja om och lägga alldeles för mycket energi på att värja oss från Krokoms höga press, som i sig torde varit ganska enkelt att spela oss ur, men vi hade helt enkelt inte skärpan att göra det första halvtimmen. Mot slutet av halvleken fick vi bättre ordning på spelet och lyckats ställa om både en och två gånger som med lite flyt hade mött ett bättre öde och därigenom fått gå till halvtidsvila i ledning. Så blev inte fallet och vi ägnade halvtidsvilan till att noga analysera de punkter vi måste förbättra för att gå framgångsrika ur kvällens batalj. Andra halvlek startade vi som ett helt annat lag där vi spelade med skärpa och tålamod och följdaktligen radade upp målchanserna. Vi fortsatte spela med tålamod och känslan var att snart skulle bollen hitta in i nätet. Dock visade sig säsongsproblemet gälla även det här matchen - vi skapade ett antal riktigt bra lägen men lyckades inte sätta den i mål. Därför jobbigt när vi i inledningen av en anfallsuppbyggnad med kvarten kvar tappade bollen som tillslut gjorde att Krokom kumde få in bollen. Jobbigt läge och med en känsla av att det inte kändes helt rättvis tog vi oss i kragen och konstaterade att vi hade en stund på oss att vända på steken. Vi stuvade om mer offensivt vilket naturligtvis är en chansning men i läget som var hade vi inte något val. Därför så skönt när Millan med enbart några minuter kvar distinkt tryckte in bollen med en nick på hörna som skarvades vidare in i mål. Glädjen total, men samtidigt uppenbart att vi var hungriga på mer och fortsatte gå för det. Vi får tacka gudarna och Klara i målet för fantomräddningen i slutsekunderna som kunde straffat oss smärtsamt. Summa summarum fick lagen en halvlek var och det oavgjorda resultatet får nog ändå ses som rättvist utifrån matchbilden över 90 minuter. Millan utsågs välförtjänt av kvällens matchsponsor till matchens lirare efter hårt arbete, klokt spel och som aldrig vek undan. Klara Strid fick kvällens guldsko för en riktigt bra prestation matchen igenom som var positivt att se och som bådar gott för framtiden. Roligt också att se Mira Hägreds återinträde på planen - varmt välkommen tillbaka! Tack för chansen att åter stå på sidan och coacha och lycka till i fortsättningen av höstserierna tjejer! //L A-lag Damer Fotboll 28 aug 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Östersunds FK

Derby och tre viktiga poäng stod på spel denna tisdag på Åkreäng. En tungsprungen plan gjorde att vi pratade återigen om att VÅGA rulla bollen och inte försöka göra allting på ett tillslag och på så sätt få motståndarna att behöva springa och jaga boll. Första 30 minutrarna är grymma där vi får till vårat spel på ett exemplariskt sätt och i kombination där de inte sätter någon speciellt hög press utan vi får möjlighet att bygga hela vägen. Chanser skapar vi under första 45 och det är en kombination av att deras målvakt gör några riktigt bra räddningar och att vi tar skott som gör det enkelt för henne. Viktigt i andra att fortsätta med spelet vi gjort i första och skruvar på några smådetaljer inför de avslutande 45 minutrarna. Skönt då att Nike får göra mål redan i den 53:e minuten på en perfekt pass från Tuva och vi får andrum i spelet. Vi äger boll hela halvleken men 1-0 är en bräcklig ledning så därför skönt att Irma får sträcka ut och göra en avgörande räddning i den 85:e minuten för tre friska poäng. Verkligen skönt och uppåt i Brunflokabyssen efter några tunga förluster och poängtapp under höststarten. En gedigen insats under kvällen men guldskon till Liv som inte slår bort något och vågar hålla i bollen samtidigt som hon vänder spelet och hittar instick till forwards. Becca springer nog 8 km i dag men tyvärr får hon inte utdelning på slitet, Tuva gör sin första match som ytterforward och har flera fina inlägg/inspel. Match redan onsdag kväll i div 3 mot KD/55 på Hissmovallen kl 19:00 A-lag Damer Fotboll 28 aug 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK2 - Svegs IK

Toppmöte i division 3 mot serieledarna Sveg. Vi startar första 20 mycket bra och får dessutom utdelning via Moa V och Alex. Elina får till en bra träff från halva plan men den assisterande domaren vinkar av för offside. Märkligt men så är det ibland. Efter detta får Sveg luft under vingarna och skapar en del chanser och efter slarv kan de rinna igenom och göra 2-1 och strax efter gör de även 2-2 på ett kanonskott från kanten. Andra halvlek blir en dålig insats från oss men samtidigt kommer inte Sveg till några speciella chanser förutom i sista minuten då Klara får sträcka ut till räddning. Vi märker dock i andra att vi går på knäna och detta beror tyvärr mycket på att vi har för dålig träningsnärvaro efter sommaren. Nu kämpar vi för varandra och det klarar vi oss på idag. Ellen får guldskon idag för ett mycket bra arbete på ytterbacksplatsen med ett bra positionsspel samt viktiga brytningar. Vi stänger igen den här matchen med devisen "En poäng är en poäng". Nya matcher till veckan. Tisdag hemma för div 2 med lokalderby mot ÖFK kl 18:30 på Åkreäng och på onsdag för div 3 mot KD/55 kl 19:00 på Hissmovallen. A-lag Damer Fotboll 26 aug 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Härnösands SK

Ny match och prat innan om att ha tålamod och verkligen våga spela bollen men också att hjälpa varandra med ny yta och löpningar så vi slipper spela långa bollar hela tiden. Startar riktigt bra med chanser direkt men som så många gånger förr den här säsongen hamnar vi i underläge efter en omställning och 0-1. Lite stressat spel efter detta men kommer in i det mer och mer och glädje när Becca som vi tror kvitterar till 1-1 på en ribbretur fastnar i halsen när domaren vinkar av för offside. Hmmmm Bitvis riktigt bra spel från vår sida men är mer kamp än skönspel. Fortsatt samma prat i halvtid men framförallt tålamod så kommer chanserna. Och vi för mycket riktigt utdelning när Saga trycker in en frispark från Millan till 1-1. Vi äger spelet till stor del och därför känns det tungt när Härnösand åter efter en omställning gör 1-2 är rullgardinen på väg riktigt långt ner. Men åter ger vi aldrig upp utan får en sista chans i 90:e och en hörna, och hörna i 90:e brukar betyda att Irma för ta en löpning på 100 meter. Denna gång ger det faktiskt utdelning på Tuvas perfekta hörna som Irma vrider kroppen och slår in den vid första stolpen. Eufori och otroligt skönt att få med en pinne från matchen. Vi har extremt svårt mot Härnösand så därför var det skönt att inte förlora alla tre pinnarna. Guldskon till Becca som jobbar och sliter över stora ytor idag och gör ett mål som tyvärr vinkas av. Tuva gör en mycket bra insats som yttermittfältare med fina hörnor och inlägg. Nästa match redan i morgon för div 3 mot Sveg kl 13:00 på Åkreäng. Tisdag för div 2 i ett derby mot ÖFK kl 18:30 också det på Åkreäng. A-lag Damer Fotboll 24 aug 0kommentarer
  • Referat Järpen - Brunflo FK 2

Bortamatch mot Järpen, regnet öste ner på väg västerut men som tur är så slutar det när domaren blåser igång. Vi börjar rulla boll längs konstgräset och kommer till några fina lägen omgående. I matchminut 22 kommer Amanda runt på sin kant, spelar in till Sabina som fintar bort sin försvarare och skjuter in ledningsmålet med vänstern. Tyvärr hinner vi inte glädjas länge då Järpen kvitterar efter nån minut och en stökig situation framför mål. Resten av första halvlek består av många närkamper och tyvärr en skada på Saga Å som vi hoppas inte är något allvarligt. I andra halvlek är det målchanser åt bägge håll, fortsatt mycket kamp och det blir lite mer långbollar, felpass och markeringsmisstag än i första halvlek. Matchen slutar 1-1, Irma får guldskon för en stabil insats i mål. 🏆 Dubbla hemmamatcher kommande helg, på lördag gästas vi av Härnösand i div.2, och på söndag möter vi Sveg i div.3, matchstart 13.00 på Äkreäng bägge dagarna. Syns där! A-lag Damer Fotboll 21 aug 0kommentarer