• Referat: Sundsvalls DFF 2 - Brunflo FK

Idag var det verkligen uppåt i Brunflokabyssen efter en härlig vinst borta mot SDFF. Vi startar fantastiskt bra med ett antal målchanser redan innan publiken satt sig tillrätta. Vi har pratat mycket om att göra det så enkelt som möjligt och det gör vi verkligen. Efter 25 minuter får de en straff och en del negativa tankar hann flyga genom huvudet men Klara gör en riktigt fin räddning. Efter detta tappar vi en hel del av spelet och faller in ien hel del stress men till skillnad från tidigare matcher slår vi inte bort så mycket passningar utan kan hålla oss relativt lugna. Andra halvlek är bara 5 minuter gammal när Nova får ett läge på kanten, skär in i banan och skjuter ett skott som smiter in bakom målvakten till 0-1. Härligt att få utdelning så tidigt i halvleken. Tyvärr replikerar SDFF alldeles för snabbt till 1-1 och det brukar aldrig vara bra. Men den här matchen är inte som de tidigare utan vi kan ta ledningen med 1-2 direkt efter när Millan slår en bra passning till Becca som tar emot och lägger upp för Agnes som får till en kanonträff över målvakten. Sista 20 minuterna blir en riktig nagelbitare när de flyttar upp mycket folk och lägger bollar mot vår backlinje. Lite rörigt där vi hamnar lite fel i positionerna med reder ut stormen och glädjen när domaren blåser av efter 90 minuter är svår att beskriva. Guldskon till Klara som tar en straff och samtidigt gör några viktiga räddningar i slutet på matchen. Vårt centrala mittfält med Liv, Sofia och Agnes ligger ofta helt rätt idag där Agnes har några chanser som lika gärna kan gå in. Till slut ett stort tack till Liv som flyttar vidare till storstan för nya utmaningar. Ha det så bra och välkommen tillbaka.?? Nästa match redan i morgon för div 3 mot Offerdal kl 19:00 på Åkreäng IP:s konstgräs. Välkomna A-lag Damer Fotboll för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK2 - Vemdalens IF

En härlig höstmatch på konstgräset. Regn under dagen, solen på tidig kväll och så elljuset när mörkret gjort sitt intågande. Precis som det ska vara. Därför är det extra roligt när vi i första halvlek gör en av de bästa prestationerna under året med ett passningsspel och rörelse som är precis som vi pratat om. Vi skapar chanser hela tiden och därför skönt att få utdelning genom Becca som avslutar distinkt bakom Vemdalens målvakt. Halvleken fortsätter i samma anda och Aina får näta två gånger om innan domaren blåser för en välbehövlig vila. Prat i omklädningsrummet att fortsätta på samma sätt och inte bli övermodiga eller börja slarva. Tyvärr är det precis det som händer, vi vill spela lite för mycket tidiga bollar vertikalt vilket gör att vi inte hinner flytta upp laget och etablera tryck och gör att våra offensiva spelare får springa extremt mycket hela tiden. Vi håller ändå Vemdalen på betryggande avstånd och även om de får in 3-1 i slutet känns vi trygga och kan avsluta matchen på ett säkert sätt. En gedigen insats från hela laget med ett extra plus till guldskovinnaren Sofia som tillsammans med Julie håller ordning på det centrala mittfältet. Kul att se Nova Ekqvist tillbaka på fotbollsplanen efter några års skadebortvaro Matchledigt ända till söndag då div 2 reser österut till Sundsvall för möte med SDFF kl 13:00. A-lag Damer Fotboll för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Heffnersklubban BK 2

Det känns som det går att göra en kopia med blåstencil på denna match till matcher tidigare under säsongen och hösten. Vi börjar extremt bra och har ett bollövertag där Heffnersklubban inte får möjlighet att sätta sina bollar i djupled på forwards och när de gör det har vi bra koll på dem. Men tyvärr gör de 0-1 precis innan halvtidsvilan som alltid är det ett psykologiskt mål som sätter griller i huvudet. Vi pratar ändå om att fortsätta vårt spel och inte bli stressade över underläget. Andra halvlek får karaktären av kämpa och inte så mycket bollrullande utan mest långbollar från båda lagen. När de gör 0-2 går både humör och kvalitet ner hos oss men med Beccas 1-2 på en retur som Saga kämpar fram får vi ändå ett hopp och tror att Aina har satt kvitteringen men domaren blåser frispark när mv hinner ta bollen någon tiondel innan. Vi har till det en stolpträff av Millan på en hörna strax efter men tyvärr slutar även denna match med en förhatlig uddamålsförlust. Millan får guldskon för sitt uppoffrande ytterbacksspel med fina crossbollar, Sofia visar med sitt inhopp i andra halvlek att hon konserverat formen under sommaren men hela backlinjen får beröm för en svår match mot ett motstånd med många platsbyten. Vi tar nya tag redan tisdag mot Vemdalen i div 3 kl 19:00 i elljuset på Åkreängs konstgräs. Välkomna A-lag Damer Fotboll för 14 dagar sedan 0kommentarer