• Referat: Brunflo FK - IFK Östersund Dam 2

Första matchen på stor plan vilket innebar "riktig" säsongspremiär. Snacket innan handlade mycket om att våga hålla i bollen, hamna rätt i positionerna och hjälpa varandra. Första halvlek börjar vi riktigt bra och vaskar fram några riktigt bra chanser men utan utdelning. IFK kommer in mer och mer i matchen och resten av halvleken blir spel mycket på mitten med några halvchanser åt båda håll. Halvtidsprat och vi har en go känsla av att fortsätta det vi börjat med men tyvärr får de in 0-1 direkt och dessutom en straff i anfallet efter så 0-2 efter 4 min skulle det kunna vara ridå ner men vi fortsätter kämpa och får in 1-2 i den 57:e minuten genom Sabina som är påpassligt framme och petar den i mål. Vi försöker forcera på slutet men kommer inte riktigt fram till de heta målchanserna och matchen slutar 1-2 i en trevlig tillställning. En träningsvecka nu innan det viktiga DM lördag 9 mars där vi möter Ope kl 14:00 och Frösön 17:00 båda på Jämtkraft B. Vinnaren i gruppen möter IFK i final. A-lag Damer Fotboll 3 mar 0kommentarer
  • Referat: Ope IF - Brunflo FK

Premiär mot Ope i ÖP-hallen vilket innebar 9-9 spel. Matchen börjar lite trevande från båda lag men tyvärr får vi inte de riktigt heta chanserna och Ope tar ledningen med 1-0. Vi har svårt med Opes höga press och kommer inte upp med laget utan fastnar ofta i uppspelen. Följaktligen gör Ope både 2 och 3-0 ganska snabbt och går till halvtidsvila med underläge 4-0 Andra halvlek får vi till ett lite bättre spel och kan genom Agnes reducera till 5-1. Vi tar med oss många positiva delar men också en del som behöver bli bättre. Härligt att vara igång på allvar och några träningsveckor innan matcherna börjar på allvar. A-lag Damer Fotboll 9 feb 0kommentarer
  • Segern markerade rekordsäsongen!

Efter en fredag fylld av regn var tyvärr naturgräset ospelbart pga blöt plan så det blev konstgräset för dagens derby mot Frösön. Innan match var det inga nyheter utan fortsätta det vi pratat om under de tidigare 17 matcherna, hålla bollen inom laget, våga rulla bollen och spela vårat spel. Vi startar bra och Sabina skär in från sin yttermittfältplats och skjuter in 1-0 redan i den 3:e minuten. Vi fortsätter vår press, skapar chanser och i den 10:e minuter är det dags för dagens första högerhörna där Emma servar in den på ytan och Irma stänker dit 2-0 med huvudet. Därefter fortsätter vi med bra spel även om vi inte får utdelning så kämpar vi vidare även om vi bitvis stressar iväg bollarna vilket gör att vi får ett alldeles för långt lag. Vi går till pausvila med en skön känsla med lite smådetaljer som behöver bli bättre tar vi oss an den sista halvleken för 2023. Halvleken startarbra med Emma S slår ett inlägg som går igenom straffområdet och Sabina dyker upp i den ytan som är så viktig. 3-0 och nu känns det riktigt bra. Men Frösön replikerar direkt till 3-1 och därefter är vårt fina spel från första halvleken är som bortblåst och Frösön tar över och skapar en hel del och typiskt gör de även 3-2 i den 75:e minuten och nu blir det rejält virrigt och nervöst. Chanser åt båda håll men vi kämpar sista kvarten och kan bärga hem de 3 poängerna vilket gör att i slutar 3:a i division 2!! En grym säsong som enligt uppgifter är den bästa som BFK dam gjort. Becca slutar till slut delad 4:a i skytteligan med 14 strutar!! Väl värt tjejer!! Dagens guldsko går till Sabina som sliter på en nygammal position idag och gör 2 mål. A-lag Damer Fotboll 23 sep 2023 0kommentarer