• Bankeryd bjöd på fotbollsgodis i storvinst!

Bankeryd besegrade under lördagseftermiddagen IF Eksjö Fotboll med 9-1 hemma på Furuviks IP i en match där lagen var spelmässigt jämna fram till matchminut 46'. - Vi var jävligt taggade, sa Natalie Ingvarsson efter matchen. Våra damer tog sin tredje raka vinst när man under den soliga lördagseftermiddagen besegrade IF Eksjö Fotboll med hela 9-1 hemma på Furuviks IP. I en match där man efter en tveksam start, till slut kom att dominera. Clara Spjuth gav hemmalaget ledningen i den matchminut 21' efter att hon vunnit en närkamp. Eksjö kvitterade sedan i den 35:e minuten innan den första halvleken blåstes av. Spelmässigt var den första halvan av matchen jämn och det mesta av spelet hölls på mittplanen. Dock kändes gästerna lite hetare, men vi hade ett likaläge så långt. Den andra halvleken hann knappt starta innan Hanna Elomri spurtade in ledningsmålet 2-1. Det var också startskottet på en målkavalkad utan dess like. Linnea Karlsson krutade in både 3-1 och 4-1 strax därefter och matchen var i princip avgjord. Eksjö försökte spela upp sig, men man kom inte långt och oftast tog det stopp strax utanför hemmalagets straffområde. Tilläggas ska att man visserligen skapade ett par möjligheter, men inget som duktiga Olivia Hjerp i hemmamålet kunde avvärja. Nora Stillman blev hattrickhjälte och bland annat ett av hennes mål var en delikatess. Nora är känd för att ha en bra högerfot och när hon klippte till från mittcirkeln seglade bollen strax under ribban, utan möjlighet för Eksjökeepern. Felizia Jonsson Lund satte en boll i målet efter att varit snabbast på en boll och Hanna Elomri avslutade målskyttet med sitt andra och Bankeryds nionde mål. VIDEO: Natalie Ingvarsson efter vinsten mot Eksjö Närmast väntar Skultorps IF på bortaplan för våra damer den 18 maj. (Foto: BSK Media) Dam div 2 11 maj 0kommentarer
  • Gräsplaner öppna för alla lag

På måndag öppnar vi gräsplanerna för alla lag. Grundschema sommar gäller framöver (vissa lag har bytt tid med varandra vilket kan avvika från nedan, se respektive lags kalender för tider när det blir inlagt) https://www.laget.se/Bankeryds_SK/Document/Download/1706931/10931847 Bankeryds SK 10 maj 0kommentarer
  • Efter match: Stark andra halvlek gav BSK segern!

Bankeryd besegrade Kulltorps GoIF med 3-0 hemma på Furuviks IP under onsdagskvällen i en match där framför allt en stark andra halvlek kom att fälla avgörandet. Våra herrar tog andra raka vinsten under onsdagskvällen, när man gästades av Kulltorps GoIF hemma på Furuviks IP i Bankeryd. Efter en mållös första halvlek där man inte riktigt kom upp i nivå, släppte det desto mer i den andra halvleken. Matchen i sig var ganska underhållande och det var hemmalaget som startade piggast. Dock kom man inte riktigt till de där riktigt farliga lägena, men man skapade dock en del möjligheter. Framför allt visade Matteus Shamoun prov på skottvilja då han klippte till bollen från både utanför och innanför straffområdet. Dock ville inte bollen in och i stället skulle Kulltorp komma att ta över mer i slutet av den första halvan av matchen. Men, hemmalaget stod emot och man visade att man nu har ett starkt försvarsspel. I den andra halvleken skulle Bankeryd ta ledningen genom unge talangen Ludvig Henebäck, när han påpassligt prickade in ledningsmålet efter 53 spelade minuter. Detta var också starten på ett betydligt piggare och starkare hemmalag. Man gjorde det svårt för gästerna och det mesta av spelet blev förlagt på offensiv planhalva. Matteus Shamoun ökade på ledningen till 2-0 i den 75:e minuten och inhoppande Matins Ebuka satte sedan 3-0 i den 85:e minuten. Ett rättvist resultat sett till matchens utgång. Kulltorp sökte skapa ett par möjligheter och man lyckades också vid ett tillfälle, men Martin Nimgård Ström i målet kom upp stort. Noterbart var också att Ludvig Henebäck gjorde sitt första seriemål i A-Laget. I och med vinsten avancerade Bankeryd upp på en fin tredje plats i tabellen. Närmast väntar nu Råslätts SK på bortaplan den 18 maj för våra herrar. Eftersnack med Ludvig Henebäck efter vinstmatchen (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 8 maj 0kommentarer
  • Inför Kulltorp: BSK siktar på andra raka!

Under onsdagen drabbar Bankeryd samman med Kulltors GoIF hemma på Furuviks IP med matchstart kl. 19.00 - Det kommer att krävas en bra insats av hela laget, säger Jonathan Almström inför matchen. Våra herrar ställs inför en tuff uppgift under onsdagskvällen när man gästas av Kulltorps GoIF hemma på Furuviks IP, ett lag man känner väl till och spelade jämnt med under säsongen 2023. Lagen hade då även var sin hemmavinst mot varandra, vilket kanske talar till en fördel för Bankeryd. Inför onsdagens match befinner sig Bankeryd på en 6:e plats, medan Kulltorp just nu huserar på en 11:e plats. Dock med en match mindre spelad. Bankeryd har 7 poäng. Kulltorp har 3. Våra herrar kommer från en skön vinst borta mot Lagans AIK senast och trots en del manfall stod man för en stark insats och bärgade hem vinsten. Vi var nyfikna på förutsättningarna inför onsdagens match och lyssnade med rutinerade backen Jonathan Almström om hans tankar; - Läget i laget är ganska skadedrabbat fortfarande då många är borta, sjuka ochskadade. Men, efter segern senast är det ändå riktigt bra stämning och hoppfullt i truppen. Samtidigt har många unga juniorer klivit fram och tar ett stort ansvar, vilket givetvis är kul. Det är fortfarande tidigt på säsongen så vi kommer att fortsätta fokusera mer på vad vi skall göra, snarare än vad motståndarna gör. Men, jag vet att Kulltorp alltid kämpat hårt i 90 minuter plus tillägg, så det kommer att krävas en bra insats av hela laget. Huvudfokuset blir nog att se till att flytta bollen snabbt och hålla ett högt bolltempo. Då kulltorp är stora och fysiska och gillar dueller. Vi tackar Jonathan för att han ville dela med sig av tankarna inför matchen och önskar stort lycka till. Matchen startar kl. 19.00 på Furvuiks IP och vi hoppas att så många som möjligt kommer och hejar fram laget till tre viktiga poäng! Varmt Välkomna! (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 7 maj 1kommentar
  • Plan A7 och C öppna igen

Lagen som tränar och spelar på plan A7 och C kan använda dem igen, planerna har torkat upp bra. Bankeryds SK 7 maj 0kommentarer
  • Nya lag F/P 2018 och segrar för representationslagen, mm

I onsdags 1/5 hade vi fotbollens dag med bla fotbollsloppis, träningar och start av nya lag P/F2018. Vi välkomnar varmt 85 st spelare och 30st ledare till Bankeryds SKs P/F 2018 lag. Fantastiskt!! Jag har besökt några 7mot7 matcher i helgern och är imponerad av våra nyutbildade domare och det är glädjande att se matchvärdar på våra matcher. Stort tack till våra nya domare (spelare i F/P 2010) och Christer, vår domarutbildare. Viktiga segrar för våra representationslag som spelade bortamatcher, Herr besökte Lagan och Dam besökte Ulricehamn. I måndags fick ledarna för de nya lagen träffas för en första träff med planering, en liten utbildning och ett praktikpass. Träningarna för de nya lagen startar på Lördag, se respektive lagkalender för tider. Denna vecka spelar alla seniorlag hemmamatcher, Herr mot Kulltorp 8/5 19:00 (Redan imorgon Onsdag), Dam mot Eksjö 11/5 16:00, Dam 3 mot Holsby 12/5 17:00. Strax startar vi Pizzabotten och Parmesanförsäljningen! Vi ses på furuvik!! //Johan Haglind Bankeryds SK 7 maj 0kommentarer
  • Planer A7 och C avstängda tillsvidare.

Till följd av regnen som dragit över Furuvik har planer A7 och C blivit väldigt mjuka. Plan A7 och C är därmed avstängda tillsvidare och vi får se till att få plats tillsammans på de planer som är öppna. //Johan Haglind Bankeryds SK 6 maj 0kommentarer
  • Veckans matcher vecka 19

onsdag 8.5 19.00 BSK-Kulltorp Herr A fredag 10.5 18.00 BSK – Mariebo IK P2013 lördag 11.5 10.00 BSK – Mullsjö IF P2013 lördag 11.5 10.00 BSK – Månsarps IF P2014 lördag 11.5 13.00 BSK – Egna Hems BK F2012 lördag 11.5 13.00 BSK – Ekhagens IF F2011 lördag 11.5 16.00 BSK – IF Eksjö Dam A söndag 12.5 10.00 BSK – Egna Hems BK P2014 söndag 12.5 10.00 BSK – LSSK P2010 söndag 12.5 10.00 BSK - Habo IF F2013 söndag 12.5 12.00 Poolspel BSK-Hallby P2016 söndag 12.5 16.00 BSK – Hallby P2013 söndag 12.5 17.00 BSK – Holsby Dam div 3 söndag 12.5 19.00 BSK – Habo IF P2014 söndag 12.5 19.00 BSK – Tabergs SK P2008 Bankeryds SK 6 maj 2kommentarer
  • Kaffe kaka - Andra Raka!

Bankeryd besegrade under lördagen Ulricehamns IFK med 3-1 på Lassalyckans Konstgräs i Ulricehamn och därmed tog man sin andra raka vinst. Våra damer har fått upp farten och under lördagen kom andra raka vinsten när man gästade Lassalyckan i Ulricehamn, för möte mot Ulricehamns IFK. Ett lag man förlorade stort mot den 30 september 2023. Men, under lördagen var det andra tongångar. Stärkta av vinsten hemma mot BK Kenty tidigare i veckan, så gick man ut med nyfunnet självförtroende och efter att Tess Sandén hittat nätet två gånger om efter att Linnea Karlsson prickat in ledningsmålet 10 minuter in i den första halvleken, så lyckades man få med sig tre viktiga poäng hem till Bankeryd. Närmast väntar Eksjö hemma på Furuviks IP den 11 maj kl. 16.00 för Bankeryd. Se till att boka in matchen i kalendern redan nu och kom och stötta laget till tre viktiga poäng. (Foto: BSK Media) Dam div 2 4 maj 0kommentarer
  • Bankeryd besegrade Lagan i tufft bortamöte!

Bankeryd besegrade under lördagen Lagans AIK på Ringvallen i Lagen med 2-1 och tog därmed tre tunga poäng! Våra herrar stod för en stark insats under lördagen när man besegrade Lagans AIK på bortaplan. Trots en del skador samt att man fick lyfta juniorspelare, så lyckades man visa styrka och tog tre viktiga poäng. Så här skriver våra herrar på sin instagram: " - Vi är inne i ett tajt matchschema och utöver detta har vi många skador och avstängningar. Vi åker till Lagan med hjälp utav många juniorer för att fylla truppen! Efter 90 minuter så står vi som segrare med 1-2 och vi gör en ruggit bra krigarinsats. Planen bjöd inte till för skönlir, men otroligt sköna tre pinnar som vi verkligen kämpar in! Ett extra stort plus går idag till Emanuel Babil som hänger två fina mål." Vi gratulerar Bankeryd till segern och närmast väntar Kulltorps GoIF hemma på Furuviks IP den 8 maj kl. 19.00. Se till att boka in matchen i kalendern och kom och heja fram våra herrar till vinst! (Foto: BSK Media) Seniorlag Herr 4 maj 0kommentarer