• Seriestarten uppskjuten

Seriestarten som skulle äga rum 10 April är uppskjuten pga corona viruset som härjar i landet och övriga världen. Som det ser ut nu så blir seriepremiären 17 Juni hemma mot Tenhults IF , men kan ändras. Läs mer på http://www.smalandsfotbollen.se/arkiv/2020/03/utbildningar-och-samlingar-som-paverkas-av- A-lag Herrar 27 mar 2020 0kommentarer
  • Förlust mot Vrigstad

I dagens match mot Vrigstad så blev det förlust med 3-1(2-1) Målskytt för Bäckseda IF var Jakob Jonsson. Nästa match spelas nästa Lördag mot Hovshaga på bortaplan. A-lag Herrar 14 mar 2020 0kommentarer
  • Seger i hemmapremiären

Bäckseda vinner mot Aneby med 5-2. En match där vi tog tag i taktpinnen från först stund, där vi spelade ett varierat anfallspel där vi hotade med löpningar på kanter men även kombinationer på centralt mittfält. Därför kom det lite som en chock när Aneby tog ledningen efter ett missförstånd i hemmalagets passningsspel. Kvitteringen kom ganska snabbt efter bortalagets ledningsmål när vi hitta rätt på hörna genom Edwin Arvidsson. Hemmalaget tar ledningen i mitten av första halvlek när Elias Östlin hittar rätt på frispark från distans. Men Aneby hinner kvittera innan domaren blåser för halvtidsvila. Andra halvlek börjar med ett piggt Aneby som har ett riktigt fint läge för 2-3 men vår målvakt Ludwig Bergstrand gör en riktigt bra räddning. Därefter tar vi över spelet och skapar mängder med chanser och till slut avgör matchen med tre raka mål genom Edwin Arvidsson, Måns Carlsson och där Axel Johansson sätter spiken i kistan med sitt 5-2 mål på hörna. En gedigen laginsats där hemmalaget är det bättre laget över stora delar av matchen och spelar ett vägvinnande anfallspel som hotar Aneby under hela matchen. Laginsatsen hyllas men vi ger ändå en stor ros till vår kantspringare Edwin Arvidsson som gör två mål och hittar rätt med en fin assist till Måns Carlssons mål. Målskytt Edwin Arvidsson 2 Måns Carlsson 1 Elias Östlin 1 Axel Johansson 1 A-lag Herrar 22 apr 2019 0kommentarer