• Referat: Bankeryds SK - IF Hallby FK

Vi har börjat del 2 av vår säsong på bästa sätt. Lag- och kämparanda är på topp. Det visade sig även i dagens match mot Hallby. Matchen började tyvärr lite tungt där vi möter ett tufft spelande Hallby som också gör första målet. Vi växer oss dock in mer och mer i matchen genom bra försvarsspel där vi snabbt får tag i bollen och hittar fina kontringsmöjligheter. Det lönar sig och en fin hörna från vänster resulterar i 1-1, ett resultat som står sig halvleken ut. Från första minut i andra halvlek så är vi det bättre laget och skapar fler målchanser än Hallby. Mittfältarna gör ett formidabelt arbete och vinner boll gång på gång. Vi har flera fina frisparkar och ett par helchanser där Hallbys målvakt gör fina räddningar. Slutligen får vi en frispark strax utanför straffområdet till vänster. Ludvig tar sats och sätter ett väl avvägt skott mot bortre hörnet som ställer målvakten helt och bollen går direkt i mål. Glädjen hos killarna (och ledarna) var total. Nu laddar vi om mot nästa match mot Vista nästa helg på söndag. /Ledarna P-07 (2007) 28 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: Bankeryds SK 2 - Mullsjö IF

Idag tog vi emot Mullsjö på vår B-plan. Vi börjar stabilt och jobbar oss mer och mer in i matchen med ett fint passningsspel. Ju längre perioden gick desto längre tog vi oss igenom den sista tredjedelen och fick in två mål i 11:e och 22:e minuten. Spelmässigt hade vi ett bra övertag men Mullsjö stack upp emellanåt med farliga kontringar där spelskickliga mittfältare var nära att ta sig igenom. 2:a perioden börjar väldigt bra och vi sätter en tredje balja redan i 27:e minuten. Tyvärr tror vi lite att det är klart där och gör 5 mindre bra minuter där vi först dra på oss en frispark nära straffområdet och strax efteråt en straff. Båda gör Mullsjö mål på. Vi lyckas dock vända spelet och ta kommandot igen. Det blir inga mer mål utan vi går till pausvila med en ledning på 3 mot 2. Vi börjar tredje perioden lite som vi började andra och bjuder på lite för mycket vilket Mullsjö utnyttjar och kvitterar på. Vi tar oss dock samman och sätter upp ett riktigt bra passningsspel där Mullsjö knappt får röra bollen. Vi gör 4-3 och Mullsjö gör 4-4 på en slumpchans. Vi känner dock att vi har momentum och skapar många bra chanser och tillslut kommer utdelningen där vi har många farliga hörnor och nickar in en i krysset. Mullsjö forsätter med långa bollar som vi snabbt tar hand om och trycker oss fram till 6-4 målet som punkterar matchen. Det var en väldigt spännande match (kanske lite onödigt spännande) där alla killarna gör en jättefin insats. Vi vågar rulla boll och visst, någon felpass blev det men inget lag är perfekt. Beröm era killar och ha nu en skön söndagskväll! P-07 (2007) 19 sep 2021 0kommentarer
  • Referat: IF Hallby FK - Bankeryds SK 1

Än tät match där båda lagen visar upp bra spel i första period men där BSK är vassare i den sista tredjedelen. Återigen vinner vi den viktiga starten och får ett tidigt ledningmål och vinner först period med 1-0. Andra perioden står och väger lite men vi är starka bakåt och släpper inte till många målchanser. Perioden slutar 0-0. Sista perioden visar vi att vi är det starkare laget på på alla positioner och vinner den med mersmak då vi skapar flera helchanser och ett antal halvchanser. Vi vinner tillbaka bollen högt upp på Hallbys planhalva och tvingar dem att slå chansbollar på djupet som vår backlinje och målvakt kan plocka in. Sista perioden slutar 2-0 och match 3-0 Bra jobbat av alla killar, nästa helg väntar match mot Habo 1 och IK Vista/ÖIS P-07 (2007) 29 aug 2021 0kommentarer