• Referat: Bodafors SK - Holsby SK

Bodafors SK tog sig på fredagskvällen an Holsby SK som inför matchen även var favoriter enligt de flesta. Matchen börjar med ett ganska avvaktande spel men ju mer tid det går tar Bodafors SK över och visst borde man även tagit ledningen i matchen men så blir inte fallet. Ledningen tar istället Holsby SK på en horribelt dåligt dömd straff där det är flera fel enligt oss i Bodafors av domarteamet. Situationen uppstår genom att Holsby rensar en boll från backlinjen då Bodafors skapat ett tryck och har alla spelare över mittlinje. En Holsby forward ligger på våran defensiva planhalva ca 5 meter offside. Avvikningen uteblir och Lagkapten Petter J springer ifatt forwarden och är jämnsides med denna och väljer att ett par meter utanför straffområdet glidtackla bort bollen och lyckas med detta. Bollen rullar klockrent i samma riktning som glidtacklingen är avsedd till då ljuder huvuddomarens pipa från en position runt mittplanscirkeln. Domaren kommer ner och pekar på straffpunkten utan någon diskussion med sin kollega på linjen om situationen sker innanför eller utanför straffområdet. Det blir vilda protester från våran sida och i samma veva varnas Emil för protest mot domslut. Holsby kan sedan göra mål på straffen men bör sägas att Linus är nära att ta den i målet. Men på en nivå av division 5 får detta inte ske då det är en solklar offside i första läget, i andra läget en ren tackling och för tredje är den utanför straffområdet men ändå blir vi straffade på värsta sätt med en straff emot oss. Vi hoppas verkligen Domarkontrollanten såg situationen och förde en dialog med domarteamet efter matchen om denna situation då det ej får gå till på detta sätt i division 5 för något av lagen som spelar i serien ! Trots denna tunga straff lyfter vi vårt spel och kan helt rättvist kvittera innan paus genom en till trasslar situation i straffområdet efter Johannes fått bollen av Kalle G och drar in kvitteringen på volley i bottre hörnet. Andra halvlek börjar med mycket kamp från båda håll. Men detta är våran kväll och vi är även det lag som försöker spela mest fotboll hela matchen. Detta syns i matchminut 60 då vi gör ett otroligt vackert mål och det är återigen Johannes som gör det. Anfallet börjar med att Petter J slår en boll på Kalle G som bröstar ner den till Johannes som tar med sig bollen in i planen och drar på ett skott med vänster foten från 30-35 meter och bollen går in i nättaket bakom en chanslös målvakt i Holsby SK. Vi kan sedan på en rejäl bjudning av Holsby SK och deras målvakt göra 3-1 genom Edvard som på egen hand snor bollen från målvakten och gör enkelt mål. En klassisk målvaktstavla men för den del inte ta ifrån Edvard målet för hans slit och glöd att vilja göra mål i den situationen. Vi lyckas även göra 4-1 efter att ersättaren Adam kommit in på planen och snurrat upp både en och två Holsby spelare på läktaren med en tunnel bland annat. Efter ha tagit sig in i straffområdet spelar han osjälviskt till Kalle G som kan lägga in bollen i öppet mål . Matchen slutar därmed 4-1 och Bodafors tar där med sina 3 första poäng i årets serie! Stjärnligan: stjärnorna är idag utdelade av huvudtränaren Tomas Dahlberg. 3* Johannes Ferm 2* Edvard Göransson 1* Tränare Tomas Dahlberg kan inte välja en spelare som ska få en stjärna då alla i dagens match gjorde en bra match väljer Tomas därmed att ge alla i laget en stjärna förutom Johannes och Edvard som förtjänar 3 respektive 2 stjärnor. Vi vill även passa på att tacka alla publik som kommer och stöttar oss och hoppas så många som möjligt kan ta sig till lekeryd/Svarttorp nästa helg för ny match. A-lag Herrar 29 apr 2016 0kommentarer
  • Referat: Forserums IF - Bodafors SK

Det blev tyvärr en tråkig förlust för Bodafors SK med hela 5-0 borta mot Forserums IF. Vi har en period i första halvlek där vi skapar mycket chanser för reducering men tyvärr vill bollen inte in för oss. Halvtid 2-0 Fulltid 5-0 Varningar Bodafors: Kalle G, Rickard N 2 st, Utvisningar Bodafors SK: Philip Blixt (Grov), Rickard Nilsson (Lindrig) Stjärnligan: idag utdelade av Viktor Mörberg 3* Emil Blixt 2* Edvard Göransson 1* Petter Johansson A-lag Herrar 29 apr 2016 0kommentarer
  • Referat: Bodafors SK - IF Eksjö Fotboll

Det blev ingen trevlig premiär för Bodafors SK. Bodafors SK ställde upp enligt följande: Linus Simon A, Petter, Emil, Jaafar Niklas. Philip Johannes. Jonathan. Edvard Kalle G Bänken: Hugo Ben Adam Martin Simon S Matchen började med ganska lite skönspel och mycket kamp där Eksjö är det laget som känns lite hetare. Efter 18 minuters spel kommer så också ledningsmålet för Eksjö efter att deras duktiga forward Joachim Andersson sprungit sig ren från sin bevakning i straffområdet och kan sätta bollen i öppet mål tillslut. Vi har svårt att få till chanser och förlorar de flesta duellerna och har inga egentliga större farligheter i första halvlek. 0-1 står sig till pausvilan. Vi pratar mycket om att komma upp i nivå och ta tag i det i pausen och i de första 5-6 minuterna av den andra halvleken har vi en del fina kombinationer men vi kommer aldrig till på sista tredjedelen. I matchminut 52 är olyckan framme igen för oss, vi har rett ut stormen i ett Eksjö anfall men i stressen lyckas vi slå in bollen i gröten igen precis utanför vårt egna straffområde och där kommer en Eksjö spelare och drar till direkt och 0-2 är ett faktum. Efter detta mål lyckas vi aldrig riktigt resa oss och trots många tappra försök och en del frisparkar för våran del så är vi inte speciellt nära att göra något mål denna eftermiddagen. Istället är det Eksjö som gör målen och Jochaim Andersson kan göra sitt andra mål efter sprungit sig ren på egenhand och placerat in bollen till höger om Linus i våran mål. Matchen slutar 0-3 till IF Eksjö Fotboll. Dagens stjärnor: Stjärnorna i Bodafors är idag utdelade av Huvudtränare Tomas Dahlberg och Assisterande Henrik Bodsgård. 3* Petter Johansson 2* utgår 1* utgår * tränarduon anser att endast en spelare var värd att nämnas och väljer därför att ej dela ut 2 respektive 1 stjärna i dagens match. Vi tackar för all publik som stöttade oss och hoppas vi får samma stöd nästa hög när vi gästar Trollevi och Forserums IF. A-lag Herrar 29 apr 2016 0kommentarer
  • Referat: Gripenbergs BK - Bodafors SK

Fredagskväll och bilarna begav sig mot Gripenberg för match. Matchen börjar i värmen och det är en riktigt kamp match med få chanser som skapas åt båda håll. Vi skapar ändå en del chanser och i matchminut 25 trodde vi på ett ledningsmål efter att Kalle G blivit frispelad av Jaafar. Kalle G är säker och rullar in bollen men samtidigt som bollen rullar i mål blåser domaren av för offside. Vi känns som det lag som skapar flest chanser men utan få till det i den sista tredje delen. 0-0 i paus och vi ändra om lite i våran uppställning. Andra halvlek är en kamp och väldigt lite skönspel men chanser skapas. Det är Gripenberg som skall göra de första målet och detta efter en djupledsboll där Viktor hamnar på mellanhand och får se bollen i en båge över honom gå in i mål i matchminut 70. Vi kan redan i matchminut 72 kvittera genom ett anfall där Hugo Ragnar bryter ett uppspel och passar till Adam Svensson , Adam spelar en boll i djupet på vänsterkanten till Poppe. Poppe spelar in bollen i boxen och på bottre stolpen dyker 14 årige Simon Andersson upp och trycker in kvitteringen! Resten av matchen känns det som det är vi som går för 3 poäng. Vi är nära att göra 2-1 genom Philip B men målvakten får tillräckligt mycket av bollen på sig när Philip skjuter från nära håll. Målvakten stoppar bollens fart tillräckligt mycket för att den inte ska rulla in utan stannar endast ett par centimeter från mållinjen där målvakten sedan kan slänga sig och rädda bollen. Matchen slutar 1-1. Följande spelare framhålls av Henrik B *** Petter Johansson ** Philip Blixt * Rickard Nilsson A-lag Herrar 13 jun 2015 0kommentarer
  • Referat: Hultagårds IF (9-m) - Bodafors SK (9-m)

Målskyttar : Erik Pettsson och Emil Blixt Planens Gigant: Simon Andersson A-lag Herrar 13 jun 2015 0kommentarer
  • Referat: Bodafors SK - SK Beduinerna

Fredagskväll, vackert väder och fotboll på Emåvallen. Förutsättningarna gick det knappast att klaga på för våra herrar inför mötet SK Beduinerna. Matchen börjar och innan vi vaknat och förstår att det är match har duktige Martin Källberg gjort 0-1 i matchminut 6. Detta tycker man borde vara en väckarklocka men icke istället tillåts Martin Källberg vandra igenom och placera in 0-2 direkt efter 0-1. 0-2 efter 8 minuter speltid är inte den start vi behöver och det är en lång uppförsbacke. Backen blir mindre när Niklas J slår en boll över SK Beduinernas backlinje och Kalle G kan springa sig fri och göra 1-2 efter lobbat bollen över målvakten och trycker in reduceringen. Vi spelar sedan ganska bra där vi trycker tillbaka SK Beduierna under en 10 minuters period. Vi får ett gyllene läge för kvittering efter Emil B vunnit boll på mitten och levererat ut till brosan Philip på höger kanten, Philip i sin tur gör sin gubbe och hittar in till Kalle G som löpt ifrån sin försvarare får fritt läge på volley. Kalle G får träff på bollen men oturen grinar mot oss då bollen tar i stolpen. Resten av halvleken Skapas inga större chanser och 1-2 är resultatet i paus. Andra halvlek blir en kamp och vi skapar inga mängder av chanser. När vi på en omställning släpper in 1-3 känns matchen ganska avgjord. Vi kan reducera till 2-3 på straff genom Kalle S men är tyvärr aldrig riktigt nära att kvittera och matchen slutar 2-3. Henrik Bodsgård vill framhålla följande 3 spelare: *** Robin Wirström ** Niklas Johansson * Kalle Gustavsson A-lag Herrar 13 jun 2015 0kommentarer
  • Referat: Bodafors SK - Lekeryd/Svart. SK

Det var ett hungrigt och revansch suget Bodafors som klev ut på planen efter den snöpliga förlusten mot Malmbäck förra helgen. Bodafors börjar matchen riktigt bra och sätter en hög press på motståndarna som för dagen var Lekeryd/Svarttorp. Bodafors får utdelning efter ca 15 minuters spel då Kalle G snappar upp en boll och vänder bort sin försvarare och sätter distinkt 1-0 intill högra stolpen. Bodafors fortsätter hålla uppe spelet och skapar ett riktigt bra läge för 2-0 då Niklas J gör sin gubbe på kanten och spelar snett inåt bakåt till en helt fri Philip som trycker av direkt i höjd med straffpunkten. Tyvärr får Philip lite för mycket fot under bollen och skjuter precis över. Anfallet efter får Lekeryd/Svarttorp en hörna och kan reducera till 1-1 efter att Bodafors inte lyckats få bort bollen. Repliken kommer omgående från Bodafors, Poppe testar ett avslut i det blöta gräset som slinker igenom målvakten och vi är åter i förarsätet igen. Efter detta byter lagen lite chanser med varandra men det är bodafors som för matchen och efter ett mycket snyggt samspel mellan Kalle G och Poppe kan Kalle G enkelt placera in 3-1. I matchminut 40 får Bodafors hörna, Emil slår hörnan som landar rakt på fötterna på Poppe som med vänster foten lägger in 4-1 i bottre krysset. Andra halvlek blir en något mer avslagen historia där Bodafors bevakar sina positioner noga men för den skull inte slutar spela anfallsfotboll. Vi får också en tre målsskytt i matchen då Karl G springer ifrån sin back i djupled och rullar in 5-1 efter att Niklas J hittat en boll bakom backlinjen. 5-1 blir slutresultatet och Bodafors tar då sin första tre poängare på hemmaplan. Ass Coach Henrik delar ut följande stjärnor *** Kalle Gustavsson ** Niklas Johansson * Emil Blixt A-lag Herrar 31 maj 2015 0kommentarer