• MALMÖ FF U21 0 – 4 IF BROMMAPOJKARNA U21

Måndag – Malmö Stadion, Malmö – 16:00 Efter segern mot Norrköping var förutsättningarna enkla. BP hade chans att nå finalen i Folksam U21 Slutspel. BP behövde vinna med tre mål borta mot Malmö efter att Norrköping spelad oavgjort mot Elfsborg. På förhand lät det som en övermäktig uppgift men efter den imponerande 5-1 segern på Grimsta mot ett Malmö med flera A-lagsspelare från start fanns hopp. Malmö kom till matchen utan spelare från A-truppen samtidigt som BP matchade en mix av spelare tillhörande U19 och A-truppen. Det var en match som BP dominerade från start. Redan efter nio minuter tog rödsvart ledningen genom Christian Kouakou. Kvarten senare kunde Ronny Nilsson öka på till 0-2 som stod sig till halvtidsvilan. Med ett spelövertag och endast ett mål från final handlade andra halvlek om BP skulle få in det tredje målet. Malmö som inför matchen var avhängda mäktade endast med ett skott på mål. Kvarten in i andra halvlek kom också trean genom Elias Hellgren Villegas och innan domaren blåste för 90 ökade Najib Adam Morllah på till 0-4. BP spelar därmed final i Folksam U21 slutspelet. En mycket imponerande prestation som kan bekräftas från den intervju BP-Media gjorde med Olof Mellberg efter första matchen i slutspelet mot Norrköping. ”Målsättningen? Realistiskt sätt så ska vi inte ha så mycket att säga till om mot sånt här motstånd men med såna här insatser så vet man aldrig. Vi får ta en match i taget.” - sa Mellberg vid det tillfället. I finalen som spelas på Grimsta IP (!) ställs BP mot Hammarby nästa vecka. Laguppställning: (4-3-3) Rydeberg D. Stensson, Ekdal, Awrohum, Varmanen; J. Stensson, Ortmark, Tysk; Nilsson, Kouakou, Reuterswärd, Målskyttar: 9´ Kouakou, 27´ Nilsson, 67´ Villegas, 86´ Morllah U21 25 okt 2016 0kommentarer
  • IF BROMMAPOJKARNA U21 3 – 2 IFK NORRKÖPING U21

Måndag – Grimsta IP, Grimsta – 17:00 Chansen att vinna gruppen och nå final lever i allra högsta grad för BP U21 efter att man vänt ett 0-2 underläge till 3-2 mot Norrköping på Grimsta IP. Norrköping fick en smakstart på matchen och gjorde två fina mål på deras egentligen enda stora målchanser. Första målet kom efter en 15 minuter genom Antonios Abdul Ahad. Kvarten senare utökade Pontus Almqvist ledningen genom en riktig kanon utanför straffområdet. BP kom dock tillbaka. Strax innan halvtid fick man chansen från elva meter. Christian Kouakou gjorde inget misstag och gav BP en viktig reducering att ta med in i omklädningsrummet. I andra halvlek ägde BP mycket av spelet och man skulle få utdelning. En kvart in i andra kvitterade Viktor Gyökeres och med endast två minuter kvar att spela lyckades BP forcera in ledningsmålet. Ett självmål som gav BP hopp om final i Folksam U21 Slutspelet. I tabellen ligger BP tvåa, en poäng efter Norrköping i en haltande tabell där Elfsborg och Malmö ska mötas. I den sista gruppspelsomgången möter BP, Malmö FF på bortaplan. En seger där kan innebära att man spelar final senare i höst. Laguppställning: (4-3-3) Rydeberg; D. Stensson, Awrohum, Sögaard, Löw; J. Stensson, Ortmark, Emilio Andres Ycaza; Gyökeres, Kouakou, Reuterswärd Målskyttar: 38´ Kouakou, 58´ Gyökeres, 88´ Självmål U21 11 okt 2016 0kommentarer
  • IF EFLSBORG U21 2 - 0 IF BROMMAPOJKARNA U21

Måndag – Borås, Borås Arena – 17:00 BP föll i den tuffa bortamatchen mot Elfsborg i Folksam U21 slutspelet. Efter en imponerande seger mot Malmö FF hade BP chansen att sätta sig själva i en bra position för att vara med och slåss om gruppseger vilket innebär vidare avancemang i slutspelet. BP fick ingen bra start på matchen och åkte på ett baklängesmål med kvarten spelad. Elfsborg var det starkare laget under första halvlek och var precis som i förra mötet mellan lagen effektiva när lägena kom. Hugo Svensson gjorde 2-0 till hemmalaget innan halvtid. I andra halvlek spelade BP upp sig och oroade flera gånger Elfsborg med flera nicklägen och ett avslut i ribban men den effektivitet som Elfsborg visade saknades i rödsvart. Förlusten innebär att BP ligger kvar på fyra poäng efter lika många matcher och får svårt att gå vidare från gruppen. Nästa match för BP är den 10 oktober mot IFK Norrköping på Grimsta IP. Laguppställning: Brommapojkarna: (4-3-3) Rydeberg; Awrohum, Sögaard, Ekdal, Varmanen; Ortmark, Hellberg, Reuterswärd, Gyökeres; Nylén, Kouakou Målskyttar: - U21 27 sep 2016 0kommentarer