• Oavgjort Stocksund borta. Onsdag 4/7

Vi har haft Stocksund i serien de senaste 3 åren och matcherna har varit jämna, denna match skulle inte bli undantaget. Denna kväll kom Stocksund med ett litet blandat och spetsat lag med en hel del från P17 allsvenskan och även en 08:a. Det va som bäddat för en riktigt tuff match. Första halvlek finns det inte så mycket att prata om förutom att Stocksund kör över oss totalt och jag gissar att bollinnehavet är säkert 80-20 till Stocksund och ca 8-10 målchanser till dom. Vi kommer in i halvtidsvila med blotta förskräckelsen men de leder endast med 1-0. Vi hittade ingen lösning på deras väldigt offensiva ytterbackar och innermittfältare som tryckte ner oss. Vi pratar om att vi måste komma upp i pressen, komma närmare deras spelare och inte låta de få tid med bollen. Måste bli mycket mer intensivare i allt. Och intensivare skulle det bli. Vi går ut i andra halvlek och det som att någon slagit på strömbrytaren. Vi springer,pressar, alla sliter från minut 45. 57:e minuten vinner vi boll tack vare presen och Dennis kan lägga in 1-1. Glädjen blir inte långvarig då Stocksund gör 2-1 i 58:e... . 61:e minuten gör Hugo C en strålande brytning där Stocksund är påväg igenom. Deras ytter tycker inte likadant vilket resulterar i tumult, knuffar och allmänt gruff. Det hela slutar med 2 st röda kort 1 till vardera laget och 2 gula. Stämmningen inte på topp just nu... Vi kör på med en 3 backslinje, vi måste ju gå för mål. 63:e minuten bryter Gabriel igenom på sin kant och in i straffområdet för att servera en smörpass till Ian som lägger in 2-2. Vi går tillbaka till 4 backslinje. Böljande och intensivt spel, vi åker på ytterligare 2 gula kort, vilket ställer till det lite då Hampus har ont och domaren bestämt att gula kort resulterar i att man måste byta och vara utanför plan i 5 minuter. Får lappa och laga lite överallt.. 78:e minuten blir vi lite för bolltittande efter en hörna och det är 3-2 till Stocksund. Vi går till en 3 backslinje.. 85:e minuten, Piotr går på en djupledspass in i straffområdet, målvakten är ute och hindrar men bollen kommer ut till Yousef som trycker in 3-3. Ner på 4 backslinje igen 😊 89:e vi drar på oss ett andra onödigt rött kort. Nu blir det jobbigt. Nu gäller det bara att hålla ihop laget och ligga rätt i positioner. Stocksund trycker på, våra mittbackar ligger och har kramp i vart och varannat spelaravbrott, killarna börjar gå på knäna efter det otroliga slit under hela halvleken. Dock så håller vi undan och domaren blåser av matchen efter 9 tilläggsminuter. En otrolig kämparinsats av killarna som ska vara riktigt stolta över inställningen och insatsen. Även om jag fick några extra gråa hår under denna match 😊 Nästa match söndag 7/5 kl 16:00 på Grimsta IP mot Ursvik. MVH P18-TFF 7 maj 2022 1kommentar