• Referat: IF Brommapojkarna 8 - FC Järfälla 1

Efter en gedigen besvikelse förra helgen resar vi oss igen på hemmaplan och levererar en riktig stark match. Bortamatchen i våras blev en småbitter förlust mot ett rätt så opolerat och hårt spelande lag. Planen i dag var bland annat att bygga upp vårt spel via kanterna, fånga upp Järfällas kaosbollar på mittplan och peppra dom med passningar i djupled. Och det får vi väl säga att vi lyckades med. Vårt första mål har vi sett flera gånger i år, Sam som snor bollen från en försvarare och sätter den i mål. Sam serverar sedan Johan och vi har en tvåmålsledning innan det gått tio minuter! Järfälla sätter in 2-1 fem minuter innan vilan, på ett skott efter en hörna. Sedan följer en väldigt bra period för oss. Sam sätter sitt andra för dagen, efter fint förarbete av en pigg Joshua. Vi är uppe i 5-1 innan Järfälla kommer tillbaka med ett kaosmål, men vi kommer starkt tillbaka med ett till mål strax innan pausen. I sista perioden är det Johan-show. Efter en snabb frispark spelar Olle Johan fri och det står 7-1. Nästa mål är bland våra vackraste genom alla tider, en blixtsnabb kontring efter en Järfälla-hörna, ett riktigt skolboksexempel. Vi hade ett antal möjligheter att ge hem med tvåsiffrigt, men det fick bli med ett snyggt volleyskott och 9-2. En fantastiskt stark insats av alla. P08-8 10 okt 2022 0kommentarer
  • Referat: IF Brommapojkarna 8 - Hässelby SK FF 2

En ”free hit”. Ingen förväntar sig att vi ska vinna den här och det är kanske precis därför vi gör det. Vi lyckas bygga upp ett starkt självförtroende och går ganska kaxigt till verks. Och efter åtta minuter har vi 2-0 och ett Hässelby som nog undrar vad det var som hände. Bortalaget har en del spelare som är stora, starka och snabba. Det minns vi tydligt från vårt första möte. Så planen i dag var att spela med bollen på marken, snabba passningar och vara beredda på att hugga när kontringsmöjligheten kommer. Nu blev matchen inte så som vi hade trott, men vi var ”på” och våra mål kommer när vi vinner boll med aggressivitet. Trots detta står det 2-2 till paus. HSK spelar förvånansvärt dålig fotboll som lag, men de har många individer som kan vinna matchen åt dom. Och det är väl dessa individer som scout Claudio från Stockholms fotbollsförbund tittar på? Så vår taktik övergår till att bli att få dom att se dåliga ut inför Claudio ;-). Och Sams rabonapassning direkt framför föräldrarna är en av säsongens höjdpunkter. Efter en nerdragning av Joshua som likväl kunde ha blivit straff sätter Sam bollen snyggt i mål och vi går till paus med 3-2. Sista perioden slutar 0-0, men är allt annat än tråkig. HSK har några chanser, men jag vill ändå säga att vi var närmare 4-2 än de var oavgjort. Johan var kapten för dagen och Oskar fick det gröna kortet. Vi gav det gröna kortet till deras nr 17, Ammar, som har provtränat hos oss tidigare. P08-8 25 sep 2022 1kommentar
  • Referat: Vasalund IF U - IF Brommapojkarna 8

Tyvärr ingen bra match från vår sida. Och Vasalund är en av dom bättre lagen i serien. Vi har lite ont om folk, men får låna in några från fyran. Vi står emot ungefär en kvart när Vasalund gör sitt första på misstänkt offside. Men det var inte deras första chans, så inte så mycket att säga på det. Innan paus lyckas vi på en sällan visit framför deras mål kämpa in 1-1 strax innan paus. Fem minuter in i nästa period kombinerar hemmalaget vackert och sätter in 2-1. Några minuter senare är det 3-1 och det står sig även till paus. Vid det här laget är inte moralen på topp i regnvädret. Hemmalaget får sin åttonde (!) hörna på matchen och till slut förmår vi inte stå emot. Nu är matchen inne i en fas där Vasalund hämtar energi av att se oss slita och kämpa, så de kör bara hårdare och hårdare. Deras 6-1 mål kommer med ett fint klackspark, lite symptomatisk för matchen just då. Vid deras 7-1 är det tyvärr tydligt att vi gett upp. Inte vår dag, dessvärre. P08-8 25 sep 2022 0kommentarer