19 april 2020
09:00

IF Brommapojkarna 8

Referat: FC Järfälla Röd - IF Brommapojkarna 8

Man behöver inte inneha doktorsgrad i modern empati för att ana besvikelsen hos vissa spelare efter dagens 3-3 borta mot Järfälla.

Men det började med bra en exakt kopia på gårdagens nickmål. En underbar nick av Sam efter en känslig hörna av Beyan. Vi måste ha bland stans bästa statistik på hörna; vi gör många mål och släpper sällan in mål från hörnor.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka, men någon form av bisarr huvudroll hade ändå domaren. Första perioden slutar med 0-1 till oss och andra perioden vinner Järfälla med samma siffra. Men känslan är att vi borde haft ett stadigt grepp om den här matchen vid det här laget.

I tredje perioden händer det dock grejer. Lite Beyan-show på höger sida ger oss 1-3 med ungefär åtta minuter kvar. Sista målet är dessutom ett skolexempel på hur man aggressivt jagar boll; både Max och Beyan vinner sina dueller innan sistnämnda kompromisslöst dunkar in bollen.

Sen börjar några minuter med otur för vår del. Först får Järfälla en frispark som studsar och slinker in eftersom ingen riktigt ser bollen. Två minuter innan slutsignalen utjämnar Järfälla och vi hinner inte sätta dit vinnarmålet, trots några ganska feta chanser.

Ok, inte vår bästa match genom tiderna, men ändå en nyttig lärdom på något sätt eftersom vi mötte en motståndare som var duktigare på att utnyttja sina chanser.

Vi måste dock passa på att skryta lite av våra målisar. Joshua var fantastisk i går, och i dag spelar Oskar och Sam båda med en sådan trygghet att man inte skulle tro de hade gjort annat än att stå i mål. Alla tre är också väldigt skickliga med fötterna och långa, precisa passningen från längst bak är en riktig tillgång för oss när motståndaren pressar högt. Nya tag nästa lördag.