21 september 2018
19:00

Djurgårdens IF FF 5

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Djurgårdens IF FF 5

BP:s A-lag hade (kanske lite oväntad) besegrat Djurgården helgen innan, och nu var det vår tur. I och med denna match hade vi även möjlighet att spela ”Stockholms-bingo”, alltså vinna över både Hammarby, AIK och Djurgården. Fast vi hade ju redan en vinst över DIF i år i Sanktan och en mot Bajen i en turnering. Så rent bord då. Det jag försöker säga är att vi nu har 23-9 i målskillnad och 4-0 i vinster mot övriga storlagen i Stockholm i Sanktan i år.

Men tillbaka till själva matchen. Första halvlek var rätt så jämn, även om vi nog hade övertaget. Adrian gav oss 1-0 efter bara sex minuter, men det skulle dröja till strax innan paus innan vi dubblade ledningen. Det kunde först se ut till att Max tappade bollen där han stod ensam i havet av blårandiga tröjor, men han vann den tillbaka och gav oss ett bra utgångsläge inför andra halvlek.

Första målet efter paus stod Lukas sin sisu för. Jisses alltså. Därefter fyllde Axel på i målprotokollet bara någon minut senare. Men DIF kämpade på lite till, men sedan blev det ytterligare två mål till oss. Domaren verkade glömma att vi spelar 2 x 20 minuter så vi fick ett extra mål djupt inne på övertid.

Nils gjorde en fenomenal insats i sitt comeback som målvakt. Dessutom gjorde samtliga spelare en finfin insats. Vissa spelare fick dessutom prova på nya positioner i den här matchen, något som också fungerade bra.

Kapten: Adrian
Gröna kortet: En mycket nöjd Lukas