• Inför tredje omgång i slutspelsserien mot Vasalund.

U19 stänger helgen med ett möte mot Vasalund på Skytteholm , igen. Senaste matchen mot Vasalund i april slutade oavgjort efter en stark slutspurt av BP. Felix Bennarp knorrade in kvitteringen sent i en match där BP visade bra inställning och attityd. Matchinfo U19 allsvenskan slutspelsserie Vasalund - BP Söndag 19 aug 11:30 Skytteholm Herr U 17 aug 2018
  • Sent avgörande för hemmastarka BP.

Söndagkväll busväder match, BP sökte uppföljning på sin fina inledning av serien och spelade fin fotboll stora delar av matchen mot gästande Elfsborg. En fokuserad matchstart från båda håll , inga jättechanser bortsett från ett avslut mot bortre krysset från Aron Sandén i tionde minut och spänstfenomenet Emre Erdogdus nick mot mål efter knappa tjugo minuter. Gästerna förefaller baktunga med robusta killar i backlinjen men samtidigt fartfyllda högt upp i banan, häftig kombination. BP litar på tekniska kvicka lirare i allt väsentligt och får ut massor inledningsvis ur detta. Elfsborg letar lite raka fina bollar på mark men blir stoppade för det mesta. De spel som går igenom ger farliga inlägg in mot starka kreativa forwards. Minut 29 och Aron Sandén snor åt sig trasan och öppnar poängkontot med en yttersida i krysset han siktat in sig på redan tidigare, vackert så! BP håller i det här läget av matchen ihop laget bra och kan med Modo och Milans urstarka gnugg på mittfältet dominera matchbilden. Elfsborg stänger halvleken med en hörna och ett vasst efterspel till den, en stark inbrytning som försvarande BP resolut hinner stoppa innan det blir ett farligt inspel. Gästerna startar sedan andra halvlek piggt fyndigt och motiverat som en konsekvens av den fina avslutningen på första halvlek, BP svarar med gediget försvarsspel där platsväxlingarna imponerar mest. Christos Liantas får skrika sitt keeep rätt många gånger och fredar hemmamålet som en grekisk gud, nåja.. Gabriel Krstic och Modo har båda två farliga avslut på mål efter tio minuter av andra halvlek, en skön avlastning från försvarsspelet inledningsvis och ett bra sätt att hitta upp på rälsen anfallsmässigt. Matchkvalitén pikar nånstans vid 65 spelade minuter med modiga beslut i försvarsspelet hos båda lagen hög och lyckosam press och några vassa avslut åt båda håll. Elfsborg orkar långt in i matchen hålla ett högt tempo och spelar sig ytterst målmedvetet närmare en kvittering. Den kommer också efter knappa 80 minuter, från nära håll välplacerat välförtjänt. BP är pressat sista kvarten och kommer inte till de riktigt vassa avsluten. I minut 44 ändrar Milan Hussein på de förutsättningarna när han via Elfsborgspelare skjuter 2-1 och tre poäng till hemmalaget. Dali Savic kort efter matchens slut. -Bra insats utav killarna, följer de taktiska direktiven till punkt och pricka. Skapar mängder med chanser och vinner rättvist. Erik Engberg berömmer några spelare. -Bland många starka insatser idag är Emre bäst på plan tycker jag. Axel Wallenborg gör det också bra. Matchfakta U19allsvenskan slutspelsserie BP - Elfsborg 2-1 (1-0) Målskyttar BP Aron Sandén , Milan Hussein. Herr U 12 aug 2018
  • Inför hemmamöte mot Elfsborg.

U19 möter en annan vinnare från första omgången när Elfsborg kommer till Grimsta på söndag. BP gjorde en handfull mål mot Örebro senast och rivstartade serien emedan Elfsborg avgjorde sitt möte med Malmö sent i andra halvlek. Men det där betyder egentligen inte ett skit som Foppa skulle sagt, nu är det ny match nya förutsättningar. Dali Savic om läget och laget. -Vi ser verkligen fram emot att spela mot Elfsborg på söndag. Ett Elfsborg som vann U17,U19 och U21 förra säsongen, så det blir en inspirerande motståndare att tampas mot. -Matchen mot Örebro senast var perfekt genomförd både taktiskt och tekniskt. Killarna presterade på hög nivå och jag hoppas de kan göra det mot Elfsborg. -Det är starkt att vinna på bortaplan och nu spelar vi hemma, där är vi urstarka. Matchinfo U19allsvenskan slutspelsserie BP - Elfsborg Söndag 12 aug 17:30 Grimsta IP Herr U 10 aug 2018
  • Åter stark insats mot Örebro.

U19 inledde slutspelsserien , seriesegraren är svensk mästare, med en klar 5-1 seger borta mot Örebro. BP har haft en räcka segermatcher mot närkingarna senaste säsongerna och trenden står sig. En önskemotståndare för Milan Hussein , tvåmålsskytt idag och ett mål senast i 5-2 segern hemma på Grimsta i april. Örebro - BP 1-5 (1-4) Mål BP Ahmed Bonnah 2 Aron Sanden 2 Milan Hussein Herr U 4 aug 2018
  • På (väg) mot lika villkor.

• Revansch.

Dali och Erik la örat till marken inför avslutande matchen i juniorallsvenskan och skickade in allt de hittade i ymnighetshornet. Killarna plockade ut det som behövdes till match och gör en bra prestation. Ahmed Bonnah viker in från vänsterkant och placerar bollen i bortre krysset, drygt en minut har gått då han får bollen av Ervin Gunan och gör 1-0. BPs pigga start håller i sig och laget tar sig fram med beslutsamhet. De riktigt farliga chanserna uteblir , nåja Oskar Fallenius sliter sig loss i mitten av halvleken och får till ett avslut som räddas, men ambitionen är god. BP inleder andra halvlek målmässigt på samma sätt som första med ett tidigt mål. Kristoffer Grauberg Lepik som kommer in direkt i andra halvlek stöter in 2-0 efter ett strålande förarbete av Fallenius. BP känns trygga och stänger ner det mesta i anfallsväg samtidigt som fler killar skiner ordentligt. Milan Hussein gör sig förtjänt av ett mål när han forcerar fram med fina kroppsfinter och sätter bollen i stolpen efter dryga kvarten. Målet kommer strax efter när Milan får ett instick av Lepik och glad som en speleman sätter han 3-0. En bra avslutning med fina mål framåt och en hållen nolla av Alexander Westberg, vackert så. Matchfakta juniorallsvenskan norra BP - Djursholm 3-0(1-0) Mål BP Ahmed Bonnah Kristoffer Grauberg Lepik Milan Hussein Herr U 27 jun 2018
  • Inför hemmamöte mot Djursholm.

U19 är uppe i ringarna igen och möter Djursholm i sista omgången innan sommaruppehåll. BP siktar på en bra avslutning av serien efter ett par ordentliga fartgupp i de senaste matcherna. Tränare Erik Engberg inför mötet med Djursholm. -Vi ser fram emot att ta spelmässig revansch efter matchen i våras, och är vid god fysisk och mental form. Kul med match redan på onsdag igen! Matchinfo juniorallsvenskan norra BP - Djursholm Onsdag 27 juni 19:00 Grimsta IP Herr U 26 jun 2018
  • Stryk.

Hög svansföring hos killarna i bägge lagen inför toppmatchen på Hammarby IP, ändå en samlad matchstart. Kampen om serieseger avgjorde Bajen redan i första halvlek. BP kommer till avslut genom Marcos Issa i minut 9, det enda på mål så långt. Två listiga lag lirar fin fotboll långa stunder, få misstag stor skicklighet gör allt sevärt. Ändå är det efter tjugo minuter matchen tänder till med lite kissa längst attityd. BP kommer till ytterliggare ett par vassa avslut efter dryga 25 minuter, det är Gabriel Krstic som står för båda. Ett strax utanför ett räddas. Bajen är luriga och spelar sig fram till avslut med variation av kort och långt. I minut 37 växlar hemmalaget upp och tar ledningen på en snabb omställning där man kommer i numerärt överläge. Kort därefter utökar man ledningen med ett snarlikt anfall och 2-0 läggs retfullt enkelt in bakom en bortspelad Christos Liantas. Paus och möjlighet för BP att samla ihop grejerna och kapitalisera på chanserna. BP får tidigt ett bra läge efter att Fredrik Hammar fälts strax utanför offensivt straffområde. Jack Lahne försöker överlista med en frispark längs marken men blir nekad. Istället är det hemmalaget som hittar mål än en gång, 3-0 stöts in från nära håll. BP tappar hyggligt med fart och lämnar egentligen planen helt öppen för hemmalaget att dominera. Självklart glimtar fina prestationer till från BP men andra halvlek är över vid 3-0. Matchfakta juniorallsvenskan norra Hammarby - BP 3-0 (2-0) Herr U 24 jun 2018
  • Lärlingskontrakt för U19 spelare.

• Inför derby mot Hammarby.

Kampen om serieledningen går vidare förutsättningarna är kristallklara. Bajen med en match mer spelad behöver en poäng ,BP två segrar svårare än så är det inte. Hammarby som imponerat under våren med stor målproduktion ställs mot gästande BP som i de svåraste matcherna på pappret fått den Lidnerska knäppen och då spelat som bäst. BP läckte som ett såll senast hemma mot ett starkt Sirius , men gjorde också fem mål framåt , kommer såklart motiverade att höja den prestationen. Om det räcker till att välta Hammarby återstår att se. Dali Savic om läget och laget, -Förutsättningarna inför toppmötet mot Hammarby är mycket bra. Vi har tränat dagtid på helplan och haft fokus på att sätta vår matchplan mot Hammarby på söndag. Jag tror vi kommer att se två väldigt motiverande och duktiga lag som drabbar samman. Killarna vet om att insatsen mot Sirius senast inte var den bästa och är väldigt sugna på att visa sig från sin bästa sida mot Hammarby. Matchinfo juniorallsvenskan norra Hammarby - Brommapojkarna Söndag 24 juni kl 17:00 Hammarby IP (för den gamle vännen av ordning är Hammarby IP samma sak som Kanalplan) Herr U 22 jun 2018